De luni, 7 martie, în școlile din New York nu mai e obligatorie masca pentru majoritatea elevilor

1.496 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
De luni, 7 martie, nu mai există obligativitatea ca elevii să poarte măști la școală, a anunțat azi primarul orașului New York, dar lasă la latitudinea școlilor să decidă dacă cer elevilor să poarte masca în clase.

De luni, 7 martie, elevii nu vor mai purta mască la interior, în clase, a spus primarul orașului Eric Adams, într-o declarație de presă.

Școlile pot cere elevilor să poarte masca în anumite condiții, iar ministerul sănătății american recomandă purtarea măștii între ziua 6 și ziua a 10-a de la ieșirea din carantină, în cazul elevilor care au fost testați pozitiv și revin la cursuri. În plus, elevii care mai prezintă simptome după perioada de 5 zile de carantină, trebuie să aducă un rezultat negativ, potrivit ABC.

În activitățile educaționale copiii sub 5 ani ar trebui să poarte mască pentru că ei nu pot fi vaccinați anti-Covid 19, a mai spus Adams.

Cazurile de Covid 19 au scăzut rapid în ultima lună. Sunt în jur de 500 de cazuri noi înregistrate zilnic și 25 de spitalizări în orașul New York, față de 40.000 de cazuri și 1000 de internări, cât arătau datele în ianuarie.

De asemenea, din 7 martie, nu mai e nevoie de certificat de vaccinare pentru a merge la restaurant, sala de sport sau cinema, in orașul New York.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, specializarea „Educație timpurie”, pentru licențierea în învățământ – prevedere neanunțată, strecurată netransparent în proiectul legii Deca

Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, cu specializarea „Educație timpurie”, pentru a se licenția în învățământ, după cum prevede proiectul Legii învățământului superior. Examenul de definitivat va…
Vezi articolul

Diriginții nu fac suficiente ore de consiliere în carieră cu elevii pentru că sunt supraîncărcați cu sarcini birocratice și pentru că nu există destule cursuri gratuite de formare sau stimulente / Nu toți elevii din învățământul gimnazial și liceal au acces la un consilier, ci doar ocazional – studiu

Au fost identificate 24 de cauze care contribuie la problema lipsei orelor de consiliere cu elevii în școlile din toată țara, arată studiul de impact, “Evaluarea sistemului de consiliere și…
Vezi articolul