De ce are o oră două pauze și ce fac profesorii fără catalog? Anisie: Pauzele sunt pentru aerisire, catalogul poate fi completat fie la finalul cursurilor, fie electronic

16.524 de vizualizări
Cele două pauze prevăzite în Ghidurile publicate azi de autorități “sunt pentru aerisire”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie, la Digi24. Aceasta a mai spus că profesorii nu mai folosesc catalogul la clasă și că acest catalog poate fi completat fie la finalul cursurilor, fie electronic.

Întrebată de ce au elevii două pauze, Anisie a spus că “a fost propunerea Ministerului Sănătății pentru a avea timp de aerisire. Este necesar să îi protejăm pe copii și profesori.

Aceste pauze sunt pentru ca profesorul să poată merge de la o clasă la alta, dar și pentru elevi”.

Întrebată cum vor putea profesorii ca în cele 5 minute să aibă și sub supraveghere copiii, să meargă și la o lată clasă în aceeși pauză, Anisie a spus că “unitatea de învățământ desemnează o persoană care trebuie să supravegheze respectarea regulilor”.

Ghidul prevede că profesorii nu mai folosesc catalogul. Cu ce se înlocuiește catalogul?

“Catalogul popate fi completat și la finalul cursurilor. Pentru că în această perioadă am experimentat și condica electronică, școala și profesorii pot folosi și acum aceste instrumente”, a spus Anisie.

Toate clasele vor fi împărțite în două?

“Nu neapărat în două. Am spus în perioada de pregătire pentru examene, ca să fie împărțite în două clasele. Așa s-a ajuns că distanța să fie de doi metri. Acum distanțarea prevăzută de OMS e de doar 1 metru. Deci dacă spațiul permite să intre în clase mai mulți elevi, atunci decizia e la nivelul școlii”, a mai anunțat ministrul.

Știrea este în curs de actualizare 

Foto: captura Digi24


9 comments
  1. Asta cata minte are? Intai spune ca isi face profesorul catalog si la o perioada se transcriu in cataloagele mari. Apoi spune ca la sfarsitul zile stau zeci de profesori si trec prin maini atatea cataloage(ceea ce este aberant in context pandemic si ca timp). Unde e logica? Asa cum a spus prima data era ok. Si se treceau de catre diriginte la final, cand erau dezinfectate, curatate, ca sa nu umble zeci de maini pe ele ZILNIC.

  2. Și când merg profii la wc?Ei fug cu carnețelul, poate pe role, sa ajungă în 5 minute dintr-un corp de clădire în altul, cine știe la ce etaj.
    E prevazut în ghid doar când merg elevii la wc. Timp în care profii joaca de pe un picior pe altul de… si fac activități recreative cu elevii (asimptomatici) care ii vor îmbolnăvi.
    Se va realiza visul oricărui elev…adica sa crape profii.
    Nu am cuvinte pentru a-mi spune părerea despre ghidul acesta penibil…
    Cursuri exclusiv online doua luni ar fi soluția ca să rămână în viata și profii, și bunicii elevilor.

  3. Termin ora. Ii intreb pe aia daca vor la baie. Pleaca vreo 4-5, cu stangul pe toba, respectand distanta de un metru si tropaind marunt ca deh, ii trece. Ceilalti, pentru ca n-au vrut la bai, fac miscare (asa scrie in ghid): flotari, abdomene, picioare pe pereti si vorbe de duh in masca. Nu multe, ca vine “capetenia care supravegheaza la respectarea regulilor” sa vada daca am aerisit. Am aerisit, desi e decembrie si sunt -10 grade. Ma gandesc daca aia 4-5 au ajuns la baie sau s-au ascuns la vreo tigara. N-o sa aflu pentru ca cele 10 minute de prima pauza au trecut. Eu trebuie sa ies. Am 5 minute. Ce fac? Merg mancand sau maninc mergand? Cum incotro? Spre ora/clasa urmatoare. Sunt urmarit de auxiliar si nedidactic daca nu ma abat de la traseu. De obicei suntem prieteni, da acu’ tre’ sa respecte ghidu’. Repet operatiile de 5 ori. La finalul zilei, plin de energie, ma duc in cancelarie si, ca sa nu pierd mult timp, smulg cele 6 cataloage de la ceilalti 30 de colegi care au avut ore cu aceleasi clase ca si mine. De obicei suntem prieteni, da’ acu’ tre’ da fac ce-a zis NIMENI la tv: sa trec absentele si notele. Asa ca ma bag in fata. Scriu si abia apoi pot pleca acasa. Pe drum, ca n-am ce face, numar cu cate persoane m-am intalnit si cate sanse am sa ma fi imbolnavit. Ajung acasa si bag un online cu aia de n-au venit, ca asa a zis ministra, sa nu-i defavorizam, bla, bla, bla.
    Gata. Am terminat. Cum ma cheama? Au vrut sa ma boteze Roboprof, da’ le-am zis ca e prea mult.

    1. Sa nu uitam. La mine iarna sunt -27 de grade. Aerisim(cu elevii inauntru, ca deh, se incalzesc de la flotari si genuflexiuni), ca n-au voie sa iasa. Si zici ca aia de au facut ghidul sunt medici? Sau macar OAMENI?

  4. O scoala obisnuita are intre 50 si 100 de profesori. Cum vor reusi sa mearga la baie, in 5 minute? Chiar daca impartim numarul la 5 sau 6 (cate ore se fac la gimnaziu sau liceu), tot vor fi intre 10 si 20 de profesori care au nevoie la baie, in intervalul de 5 minute! Nu vi se pare inuman? Salariile nu le-ati majorat cum era prevazut in buget, le traiati si dreptul de a merge la buda! Pauza de masa nici vorba, poate nu mai au nevoie la baie…Tare, ati infrant!

    1. Din banii taiati, pe langa masti, dezinfectanti si sapun va luati pampersi. SE NI intelegem bine: Scutecelul salveaza ra…telul. Poate ar fi bi e sa foloseasca si guvernul ca tot o bagat tara asta in ra..at pana la gat.

  5. Am urmarit emisiunea cu d- na ministru de pe Digi 24 si dansa a spus ca nu se pot da concursuri pentru ocuparea posturilor in aceasta perioada, dar chiar astazi s-au dat concursuri organizate de inspectoratele judetene. Ce se intampla cu cei care am fost angajati pe perioada determinata, a fost voie sa se incheie contractele de munca in starea de alerta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii care nu au primit încă banii pentru lucrările corectate la examene vor fi plătiți după sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2023, spune secretarul de stat Sorin Ion din Ministerul Educației: Unele județe așteaptă să facă plata la pachet

Profesorii care nu au primit până acum banii pentru corectarea lucrărilor corectate la examenele naționale, inclusiv pentru echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureat cu mediile din liceu, ar putea…
Vezi articolul

Câte un cadru didactic desemnat de fiecare școală va primi formare și suport de la specialiști în programul „Profesor și Părinte azi” / Înscrieri până pe 24 iunie (P)

Fiecare școală, dintre cele 17.000 existente, merită un Ambasador. Avem nevoie de un cadru didatic din fiecare școală care va primi formare și suportul unei echipe de specialiști, pentru a contribui la optimizarea relației Școală-Familie…
Vezi articolul

Este esențial ca actul de educație să creeze valoare umană, nu doar competențe, spune profesorul Alexandru Ioan Mincu / Premiul „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru profesorii de științe va fi reinstituit din acest an (P)

Lansarea Premiului „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru Știință, oferit profesorilor de științe de nivel gimnazial, liceal și postliceal, a fost anunțată de Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară…
Vezi articolul

DOCUMENT Școala după școală poate fi organizată în Biserică. A apărut procedura de organizare a Programului: cum pot fi plătiți profesorii

Procedura de organizare a Programului “Școala după Școală” a fost publicată de Inspectoratul școlar București. Fiecare școală trebuie să discute până în luna februarie, în Consiliul de Administraţie, dacă este…
Vezi articolul