De 1 decembrie, Muzeul Național de Artă al României oferă acces gratuit în galeriile permanente și expozițiile temporare

865 de vizualizări
Foto: Galeria de arta europeana, Muzeul National de Artă al Romaniei
De Ziua Națională a României, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) oferă vizitatorilor acces gratuit în toate galeriile permanente și expozițiile temporare, între orele 11:00 și 19:00, potrivit unui anunț al instituției.

Porțile vor fi deschise atât la sediul central, situat pe Calea Victoriei 49-53, cât și la cele trei muzee-satelit: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady și Muzeul K.H. Zambaccian.

Vizitatorii pot admira lucrări semnate de mari maeștri ai picturii, precum Domenico Veneziano, Tintoretto, Rubens, Monet, Rembrandt sau Rodin. Această galerie oferă o incursiune în arta europeană, ilustrând momente cheie ale evoluției artistice din diverse epoci.

Galeria națională are două componente:

Galeria de Artă Veche Românească: Situată la etajul I, această colecție include obiecte prețioase din secolul al XIV-lea până la mijlocul secolului al XIX-lea, reprezentând particularitățile artistice ale Țării Românești, Moldovei și Transilvaniei.

Galeria de Artă Românească Modernă: Aflată la etajul al II-lea, reflectă istoria artei românești de la mijlocul secolului al XIX-lea până la sfârșitul anilor 1970.

Această galerie surprinde patru secole de rafinament artistic, inovare și manufacturi europene din Austria, Belgia, Cehia, Franța, Germania, Italia, Olanda și alte țări.

Proaspăt inaugurată, galeria include piese valoroase din Egipt, Turcia, India, China, Japonia și alte regiuni, ilustrând diversitatea și rafinamentul culturilor orientale.

La parterul Galeriei Naționale, sunt deschise două expoziții de artă contemporană:

  • „Dissonance – Platform Germany #3”: O colaborare cu Künstlerhaus Bethanien Berlin.
  • „Tadeusz Kantor – artist oriunde și oricând”: Parte din Sezonul Cultural Polonia – România 2024-2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezolvarea subiectelor la Limba română, BAC 2023. Profesoara Genoveva Cerchez: Probabil că majoritatea candidaților vor scrie eseuri învățate, eventual pe de rost, ceea ce e complet frustrant pentru toată lumea

Profesoara Genoveva Cerchez a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a XII-a la proba scrisă de Limba română de la examenul național de Bacalaureat 2023. Subiectele…
Vezi articolul

Posibilitatea ca cei 3,5% din impozitul pe venit să fie direcționați și către școli de stat sau private, acreditate sau autorizate, prevedere într-o propunere legislativă – document / Destinația banilor, lăsată complet la dispoziția școlilor

Posibilitatea de direcționare a 3,5% din impozitul pe venit către bugetul unei școli de stat sau private, cu condiția ca aceasta să fie autorizată sau acreditată, pe modelul folosit acum…
Vezi articolul

Peste 1.000 de elevi navetiști din Vâlcea nu au transport gratuit, la două luni de la începerea școlii, semnalează inspectorul general școlar / Consiliul Județean nu are încheiate contracte cu transportatorii pe toate rutele: În prezent se desfășoară licitațiile

Transportul elevilor la şcoală este o problemă în Vâlcea, circa 1.000 de navetişti din cei aproximativ 4.000 din judeţ fiind în prezent în situaţia de a nu putea beneficia de…
Vezi articolul

Rapoartele elevilor care participă la testarea standardizată „nu conțin datele copiilor”, dă asigurari Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta mai spune că testele „nu reprezintă nici pentru elevi și nici pentru profesori vreo unitate de măsură”, dar ar putea duce la eliminarea unor conținuturi din programă, dacă unii itemi nu vor fi rezolvați, de exemplu

Datele copiilor nu vor fi introduse în platforma privată pe care Ministerul Educației a anunțat că va organiza o testare standardizată pentru elevii din clasele I-XI, fără cei de clasa…
Vezi articolul

Ministrul Rafila spune că a discutat cu Ligia Deca despre introducerea în școli a materiei “Educație pentru sănătate” / “Am semnat un protocol în acest sens şi cu Biserica Ortodoxă” / “Un termen rezonabil este anul 2024”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat marţi importanţa introducerii în programa şcolară a disciplinei „Educaţiei pentru sănătate” și a precizat că a avut o discuție în acest sens cu ministrul…
Vezi articolul