Originar din Suceava, David Turturean a fost admis la Massachusetts Institute of Technology (MIT), universitatea de top din SUA, în anul 2021, pe baza eseului în care a vorbit despre educația sa, dar și a scorului obținut la SAT, bacul american. Despre accederea la MIT, studentul român, ajuns acum în anul 3 la specializarea fizică, spune că este „un proces complicat”, dar care merită pentru că „efortul depus în procesul de aplicare se întoarce înzecit”. Ca să-și mărească șansele, David Turturean, olimpic internațional la astrofizică, a aplicat la 20 de facultăți din SUA pe care le-a ales pe criteriul „să-i asigure o bună educație în fizică”.
Primul contact al lui David cu profesori somități în domeniile lor a fost și momentul în care a realizat că învață de la cercetători care fac descoperiri în timp ce el se află la facultate, iar aceste informații profesorii le împărtășesc elevilor. Sau descoperirile și acțiunile lor au marcat istoria lumii. El a povestit că a avut un eveniment cu departamentul de inginerie aerospațială si astronautică în care un profesor vorbea despre cum să devii „major” de inginerie aerospațială la MIT, ce cursuri vei lua, ce traiectorie academică vei avea, ce lucruri să faci peste vară ca să-ți garanteze un viitor de succes în domeniu.
„Și omul acela nu ne spusese nimic cu privire la care sunt calificările lui. Ne spusese că era profesor în departament. Dar eu fiind pe zoom aveam în paralel deschis pe un browser și pentru că nu ne spusese despre el, eu am căutat numele și, el fusese un astronaut , omul care a avut cel mai lung spacewalk din istorie în afara unei rachete, în afara unui mediu controlat, cel puțin la momentul respectiv si avea nu știu câte grade militare si ne întreba, îi puneam întrebări direct, nu era un webinar, era un apel video.
Țin minte că am închis camera și nu mai știu, ori am început să plâng, ori am lăcrimat ori am stat și m-am gândit așa, wow, unde am ajuns, cum s-a ajuns aici aproape, așa de nonșalant, știam că există oameni excelenți la MIT, dar era așa de nonșalant, era emoționant pentru mine, și așa este peste tot aici. Adică toți profesorii pe care îi întâlnești sunt somități în domeniile lor. Este și de ajutor este și motivațional, știind că ești într-un mediu de acest tip, te face și pe tine să realizezi ceva de acest gen, la acest nivel înalt la care au realizat și ei.”