Dați tabletele elevilor, să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie, în sala profesorală – Inspectorul general din Bistrița-Năsăud, către directorii de școli

1.376 de vizualizări
Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com
Noul inspector şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan, le-a cerut, joi, directorilor unităţilor de învăţământ, să le dea elevilor tabletele pentru ca acestea să nu fie “aruncate într-o cutie, în sala profesorală”, potrivit Agerpres. Declarația a fost făcută în cadrul unei şedinţe organizate în sistem videoconferinţă, când directorii de școli au primit sarcina să facă și un inventar al resurselor digitale achiziţionate pentru şcoala online. 

Aurelia Dan, inspectorul general din Bistrița-Năsăud a spus că au fost situații în care tabletele erau „aruncate într-o cutie” și că directorii de școli nu le dădeau elevilor, pentru că „se strică”.

“Mi-aş dori tare mult să nu mai văd tablete aruncate într-o cutie, în sala profesorală, cum am întâlnit anterior. Dacă tot s-au făcut eforturi mari, atât din partea şcolii, cât şi din partea autorităţilor publice locale, dacă tot s-au accesat proiecte, dacă tot s-a obţinut finanţare pentru asigurarea mijloacelor necesare învăţării online, atunci vă rog să le daţi spre folosinţă copiilor. Se strică? Asta e! Dar, pe principiul ‘nu le folosim, că se strică’, atunci nu înţeleg nevoia pe care aţi justificat-o în momentul în care aţi solicitat să se achiziţioneze”, le-a spus Aurelia Dan directorilor de şcoli.

Astfel, mesajul transmis de aceasta pentru directorii de școli a fost ca ei să le dea tabletele elevilor pentru a le fi de ajutor. De asemenea, inspectorul general din Bistrița-Năsăud le-a solicitat directorilor să inventarieze resursele digitale și să le pregătească pentru elevi.

“Aşa cum ne-au confirmat şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, deocamdată începem faţă în faţă, dar nu ştim până când putem promova acest tip de învăţare. Vă rog să inventariaţi resursele digitale şi să le pregătiţi, astfel încât să poată fi folosite de către copii”, a declarat Aurelia Dan.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a început mandatul la 1 septembrie.

Informații de background

Directorul Școlii de Vară AER, Marcel Bartic a declarat luna trecută pentru Edupedu.ro că foarte multe școli le-au cerut tabletele copiilor înapoi. Ele zac în depozite, când ar fi putut să participe elevii, cu ele, la ore remediale. „Lăsați-le tabletele elevilor să învețe!” este apelul care a venit de la Marcel Bartic. La Școala de Vară gratuită s-au înscris 2.000 de copii de la clasa a II-a și până la a VIII-a, organizată de Alianța pentru Educație Remedială.

Foto: © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Are dreptate d-na inspector general.Asa se intampla.Imi amintesc de asemenea situatii in anii 2000 cand au fost dotate scolile cu un calculator pentru munca la secretariat.Un director de scoala tot trimitea la ISJ situatiile cerute in format scris la masina sau cu mana.La observatia facuta directorului acesta a spus ca la inchis sub lacat si cu husa sa nu se strice,Au trecut 21 ani -iar mentalitatea unora este aceeasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

6 din 10 elevi consultați de World Vision România nu sunt de acord cu probă scrisă a BAC-ului care îi evaluează la mai multe discipline / Aproape 60% dintre ei nu vor ca mediile din gimnaziu să nu mai fie luate în considerare pentru admiterea la liceu, anunță organizația

6 din 10 elevi consultați de World Vision România nu sunt de acord cu probă scrisă a BAC-ului care îi evaluează, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, la limba română, matematică,…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai, despre proiectul legii învățământului universitar, varianta Deca: Lucrurile arată bine, acceptabil, legea este bine conectată cu reformele europene / Cere Parlamentului decuplarea legilor și adoptarea mai rapidă a celei pentru universități

Rectorul Universității Babeș Bolyai de la Cluj-Napoca a declarat că, din perspectiva universității pe care o reprezintă „lucrurile arată bine, acceptabil” în privința proiectului de lege a învățământului superior. Profesorul…
Vezi articolul