Datele elevilor au fost accesibile caselor de pariuri, în Anglia. Ministerul Educației de la Londra, învinovățit pentru încălcări inacceptabile ale regulilor de protecție a datelor, chiar dacă informații personale nu au fost divulgate

598 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ministerul Educației de la Londra a fost declarat responsabil pentru o încălcare a legilor privind protecția datelor personale, în condițiile în care a permis caselor de pariuri acces la o bază de date ce includea informații privind elevii, cu scopul de a desfășura acțiuni de verificare a vârstei clienților, potrivit The Guardian. O astfel de permisiune a fost considerată inacceptabilă, indiferent de faptul că datele personale nu au fost divulgate.

Potrivit sursei citate, Biroul Comisarului pentru Informații a constatat că informațiile privind elevii, incluse în baza de date respectivă, au fost folosite în scopuri greșite pentru o perioadă lungă de timp. Ministerul a fost găsit responsabil pentru faptul că nu a reușit să prevină “acces neautorizat la datele copiilor”, în intervalul septembrie 2018 – ianuarie 2020.

Baza de date a acumulat, în timp, detalii despre rezultatele educaționale pentru aproape 28 de milioane de elevi cu vârste de 14 ani și peste (în ultimii ani, numărul total al elevilor din Anglia a fost de circa 9 milioane). Ministerul a permis unei firme de monitorizare IT acces la această bază de date, iar compania a oferit servicii de verificare a datelor pentru multiple companii, permițând caselor de pariuri să verifice dacă ai lor clienți au împlinit vârsta de 18 ani.

Verificările nu au permis divulgarea de date, dar comisarul pentru informații a constatat că au fost încălcate oricum legile privind protecția datelor, deoarece informațiile respective nu au fost folosite în scopul pentru care au fost colectate – verificarea rezultatelor educaționale. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dana Rogoz, părinte de copil în clasa pregătitoare: Sper să nu înțeleagă că asta e școala, ci că asta e doar o perioadă la care cu toții ne adaptăm / E o perioadă care nu e definitivă, nu e pentru totdeauna și apoi vedem cum vom putea recupera

“Sper să nu înțeleagă că asta e școala, ci că asta e doar o perioadă la care cu toții ne adaptăm”, spune Dana Rogoz, despre copilul său care a intrat…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre școlile închise din cauza ninsorii: Acolo unde infrastructura permite, orele se pot desfășura online / În caz contrar, orele vor fi recuperate printr-un program stabilit la nivelul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ

Ministra Educației a spus marți despre școlile închise din cauza ninsorii că “acolo unde infrastructura permite, orele se pot desfășura online”. Ligia Deca a făcut această declarație în urma unei…
Vezi articolul

GHID Înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Părinții care își înscriu copiii la altă școală decât cea de circumscripție pot bifa să le fie locul păstrat la școala de care aparțin / Răspunsuri de la Ministerul Educației la cele mai frecvente întrebări

Cele mai frecvente întrebări privind înscrierea copiilor în clasa pregătitoare 2023 au primit răspunsuri de la Ministerul Educației într-un ghid publicat miercuri pe site-ul instituției. Astfel, pot fi înscriși la…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai: “îngrijorare” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică” / Decizia Curții Constituționale “complică măsurile care se pot lua în contextul plagiatului”, dar universitățile au încă mecanisme interne de sancționare

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își exprimă, într-un punct de vedere transmis marți Edupedu.ro, “îngrijorarea” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică, demarate cu mai mult timp în urmă,…
Vezi articolul