DANS Ce va face Hub-ul de la Murighiol – cel mai mare și mai complex laborator de studiere a vieții din România

538 de vizualizări
Creierul proiectului DANUBIUS-RI va fi la Murighiol, în Delta Dunării. Acesta va fi un Hub care va conține clădirea administrativă a DANUBIUS-RI, birouri pentru managerii și cercetătorii implicați în proiect, dar și săli de lectură sau de întâlniri, săli de conferințe, o bibliotecă, un centru IT local și facilități de stocare, potrivit portalului oficial.

Centrul de la Murighiol va putea, de asemenea, să acorde cazare oamenilor de știință, cercetătorilor și personalului administrativ și tehnic, precum și studenților sau vizitatorilor.

SURSA: danubius-ri.eu

Directorul General și staff-ul proiectului ERIC vor avea sediul în Hub. Clădirea va fi la nivelul celor mai noi standarde verzi în domeniul construcțiilor, din punctul de vedere al managementului apelor, energiei și apelor uzate.

Hub-ul va avea de asemenea și o amplă bază științifică, educațională, inclusiv capacitatea de a găzdui Laboratoarele pentru Supersite-ul Delta Dunării și facilitarea accesului către partea inferioară a Deltei Dunării și Marea Neagră. Va deveni un furnizor acreditat de servicii pentru Noduri.

Citește mai multe despre Proiectul DANS aici

Iată cum va arăta Laboratorul de la Murighiol, din Delta Dunării, aflat acum în construcție.

Articolele din această secțiune sunt susținute de Proiectul DANS


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Temele din vacanța de vară: Rolul lor este de consolidare a cunoștințelor și de prevenire a pierderilor, nu de transfer de responsabilitate de la învățător la părinte – avertizează cercetătorul Dacian Dolean. “Ușoară tendință de diminuare a abilităților la matematică” în vacanța de vară, pentru elevii care trec în clasa a II-a

Rolul temelor de vacanță este de consolidare a cunoștințelor și de prevenire a pierderilor, “nu de învățare de conținuturi noi”. “Ele nu ar trebui să fie văzute ca un transfer…
Vezi articolul

EXCLUSIV Softurile antiplagiat nu înlocuiesc comisiile de experți în analizarea plagiatelor. Vor fi acceptate sesizări de plagiat și pe teze de doctorat evaluate in integrum. CNATDCU poate propune modificarea calificativului acordat de către comisia de doctorat – Noile reguli de analizare a plagiatelor

Forul care analizează plagiatele din tezele de doctorat va accepta sesizări de plagiat depuse inclusiv la tezele deja evaluate in integrum, cu condiția ca aceste noi sesizări să aducă probe…
Vezi articolul

Laura Pătraș, cercetătoare de la Universitatea Babeș-Bolyai – coautoare a unei serii de articole publicate în Nature, care analizează date biomedicale și neurocognitive din zborurile SpaceX

Laura Pătraș, reprezentantă a grupului de Nanomedicină de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și centrul Weill Cornell Medicine din New York, figurează drept…
Vezi articolul

Universitățile nu trebuie să reacrediteze programele de studiu, după introducerea noilor standarde ARACIS care vor permite cursurile online – ministrul Educației: “Nu are nimeni dreptul să arunce în aer un sistem de învățământ”

“Noile standarde elaborate de ARACIS pentru fiecare domeniu vor fi de fapt completări la standardele deja existente pentru fiecare domeniu, completări care vor viza recunoașterea” cursurilor online, a declarat pentru…
Vezi articolul