Daniela Vișoianu, controversata fostă consilieră de la Ministerul Educației cu contracte cu ministerul și Cumpănașu, a fost recent numită coordonatoarea grupului de lucru pentru formarea cadrelor didactice pentru educație digitală. Vișoianu va coordona dezbaterile despre cum va arăta politica de formare a profesorilor în Strategia privind digitalizarea Educației 2021-2027, tot în Ministerul Educației. Amintim că Daniela Vișoianu a fost decorată în urmă cu un an de președintele Klaus Iohannis, iar în urmă cu două luni soțul său a câștigat un mandat de consilier județean în Dâmbovița, din partea PSD.
- Daniela Vișoianu a demisionat din funcția de consilier al ministrului Educației în luna septembrie 2020, în campania electorală pentru alegerile locale. În acel scrutin, soțul său, Corneliu Vișoianu, a candidat din partea PSD la alegerile din 27 septembrie 2020 și a obținut un mandat de consilier județean în Dâmbovița.
- După ce a demisionat de la Ministerul Educației la care se întoarce acum ca lider de grup, Daniela Vișoianu a candidat pentru un loc în Consiliul Economic și Social (CES), pe unul din cele 12 locuri din partea societății civile, însă nu a câștigat (rezultatele de la CES, aici).
Ministerul Educației a stabilit cine conduce grupurile de lucru din cadrul instituției, pentru creionarea Strategiei privind digitalizarea Educației 2021-2027 care va fi ulterior lansată în dezbatere publică. Printre noii coordonatori se află Daniela Vișoianu, care este lider de grup de lucru din funcția de președinte al ONG-ului Coaliția pentru educație.
Concret, Daniela Vișoianu este acum coordonatoarea grupului de lucru din Ministerul Educației intitulat “Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală”, în cadrul proiectului SMART-Edu, potrivit informațiilor Edupedu.ro.
Lista coordonatorilor grupurilor de lucru pentru realizarea strategiei privind digitalizarea educației – Smart edu
Potrivit unui document obținut de Edupedu.ro, Ministerul Educației a stabilit următorii coordonatori, pe domenii:
- Competențe digitale pentru elevi și studenți: Mihaela Nabăr – Director Executiv, World Vision România
- Educația digitală pe întreg parcursul vieții: Cristian Ducu – Expert în politici publice pe educație în cadrul centrului SYENE pentru educație și expert în etică aplicată în cadrul Centrului de Studii Avansate în Management și Etică Aplicată
- Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală: Daniela Vișoianu – Președinte, Coaliția pentru educație
- Infrastructură și resurse tehnologice digitale: Andreea Paul – Președinte, INACO
- Conectivitate: Raluca Negulescu – Director Executiv, Fundația UiPath
- Resurse educaționale deschise: Răzvan Orășanu – Președinte, Asociația Ține de noi
- Curriculum școlar pentru meserii emergente: Madlen Șerban – Profesor Asociat, Universitatea din București
- Securitate cibernetică, protecția datelor, siguranța online și etica IT: Alexandra Tămaș – Public Affairs Manager, ANIS
Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat în urmă cu o lună, pe 26 octombrie, că “digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru guvernul Orban și pentru PNL”, la evenimentul de lansare a procesului de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educației 2021-2027 (sursa și declarații).
Daniela Vișoianu a anunțat că fost numită consilier al ministrului Educației, Monica Anisie, pe 25 noiembrie 2019. Edupedu.ro scria atunci despre “cine este Daniela Vișoianu: legături cu băieții deștepți din energie și un contract chiar cu Ministerul și cu ONG-ul lui Cumpănașu. Vișoianu spune că funcția de consilier “e posibil prea puțin” pentru ea“.
La câteva zile după ce Edupedu.ro a dezvăluit în exclusivitate că Ministerul Educației derula în momentul numirii lui Vișoianu un proiect pe fonduri europene cu una dintre asociațiile conduse de aceasra și cu un ONG condus de Cumpănașu, precum și legăturile sale cu băieții deștepți din energie, președintele Klaus Iohannis i-a acordat Danielei Vișoianu ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Cotroceni. Distincția i-a fost decernată pe 29 noiembrie 2019.
Daniela Vișoianu a lansat acum doi ani Raportul președintelui Klaus Iohannis România educată, la Palatul Cotroceni, dar a fost pe scenă și la evenimentul Ecaterinei Andronescu de lansare a viziunii sale privind educație.
DOCUMENT Contractul pe fonduri europene încheiat acum 2 ani cu Ministerul Educației de Asociația condusă de noul coordonator al grupului de lucru pe formare digitală din Ministerul Educației
La momentul preluării funcției de consilier al ministrului Monica Anisie, Daniela Vișoianu era vicepreședintele Asociației C4C Communication for Community, potrivit declarației sale de interese. Asociația C4C Communication for Community, în care soțul său avea rol de expert, a încheiat acum doi ani un contract cu Ministerul Educației și ONG-ul lui Cumpănașu, pentru implementarea proiectului pe fonduri europene “Noi perspective în educație“, potrivit documentelor obținute în exclusivitate de Edupedu.ro.
La contractul obținut de Edupedu.ro și prezentat mai jos, actul adițional a fost semnat în iulie 2019. Pentru ce era plătit ONG-ul lui Vișoianu: pentru activități de formare a personalului și promovare a proiectului, conform documentelor obținute de Edupedu.ro.
Vezi aici și actul adițional
Asociația C4C, Daniela Vișoianu și “băieții deștepți din energie”
Daniela Vișoianu a intrat în atenția presei în 2012, când derula un alt proiect pe fonduri europene – “Munca are genul feminin” – prin Asociația C4C alături de soțul său, Corneliu Vișoianu, care fusese partener cu “băiatul deștept” din energie Bogdan Buzăianu în “compania care a făcut strategia electorală în 2000 pentru PNL Prahova (prin firma B&C Consulting, după iniţialele numelor Bogdan şi Corneliu)”, scria la acea vreme publicația www.viitorulilfovean.ro.
Sub titlul “Banii din fonduri structurale ajung tot la băieții deștepți din energie”, ziarul nota că “Doamna Vișoianu câștiga aproape 100 de milioane de lei vechi lunar din funcția de manager a firmei Arelco Distribuţie SRL, firmă face parte din grupul societăţilor care au tranzacţionat energie de la Complexul Energetic Rovinari. SRL-ul bucureştean a încheiat un contract păgubos pentru CE Rovinari, cumpărând o bună perioadă energie la un preţ de 104 lei, mai mic decât cel de producţie, 112 lei, însă, în martie anul trecut, preţul de achiziţie a fost renegociat şi s-a evitat astfel crearea unui prejudiciu de peste 200 de miliarde complexului”, scria în 2012 www.viitorulilfovean.ro.
În 2017, jurnaliștii Pro TV spuneau într-o anchetă “România te iubesc” că soțul Danielei Vișoianu, Corneliu Vișoianu, este “un specialist în strategii de comunicare, traseist politic pe care l-am regăsit în 2013 consilier al premierului Ponta, ocupându-se de problemele românilor de pretutindeni”.
“Nicolas (Bogdan) Buzăianu şi Corneliu Vișoianu și-au înființat propria lojă masonică în 2003, numită Marea Lojă a României, pe care au condus-o ca Pro-mare Mason și Mare Maestru. Marea Lojă Masonică, masoneria Energiei, era o grupare disidentă, constituită din mulți dintre ‘frații’ migrați de la alte loje”, potrivit România te iubesc.
A fost membru PNL, a trecut apoi la PSD, potrivit unei anchete semnate de Emilia Sercan în EVZ, iar în 2008 Corneliu Vișoianu candida fără succes din partea PDL la alegerile parlamentare în Gorj, potrivit pandurul.ro.
Tot în 2008, de Ziua Unirii, Marea Lojă Națională din România condusă de Eugen Ovidiu Chirovici și Marea Lojă a României condusă de Corneliu Al. Vișoianu au fuzionat, scria Evz.ro.
În perioada 2013-2015 a fost consilier pentru românii de pretutindeni al premierului Ponta, potrivit HotNews.ro. Descarcă de aici CV-ul lui Corneliu Vișoianu (sursa)