Daniel Funeriu, despre miza scăderii exigenței la BAC: Mafia politică a PSD susține de zeci de ani fabricile de diplome, care dădeau la schimb politrucilor posturi, doctorate plagiate și bani

1.271 de vizualizări
Fostul ministru Daniel Funeriu explică miza scăderii exigenței de la Bacalaureat: “Mafia politică a pesede susține de zeci de ani fabricile de diplome universitare. Aceste dughene de diplome dădeau la schimb politrucilor pesede posturi universitare, granturi de cercetare, doctorate plagiate și bani, foarte mulți bani. Bacul pe bune, începând din 2011, a dus la pierderi de 350 de milioane de euro anual acestor dughene academice care au corupt mințile tinerilor noștri”, a scris Funeriu.
  • Amintim că Daniel Funeriu a introdus camerele video la bacalaureat, în 2011, producând un cutremur în societate, când rata de promovare a examenului a scăzut la 45,72%, de la 69,30% cu un an înainte.
  • La acest nivel extrem de scăzut al ratei de promovare a contribuit decisiv, pe lângă camerele video, decizia luată în 2009 de ministrul de la acea vreme Ecaterina Andronescu. Aceasta nu a mai alocat nici un loc, ca cifră de școlarizare, la școlile de arte și meserii, astfel că toți copiii care la acea vreme erau pe această rută profesională s-au dus automat la liceele tehnologice, care se finalizau cu BAC.
  • În 2011, a fost prima oară când copii care intraseră la școala profesională numită școli de arte și meserii au terminat o altă rută decât le permiseseră cunoștințele la clasa a VIII-a, o rută care presupunea examen de bacalaureat.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Daniel Funeriu a avertizat că “acum sunt disperați pentru că bacul corect trimite copiii la universități bune. De aceea caută orice mijloc, impus pe furiș, să scadă exigența la bac. Când votezi să te conducă proștii, nu vă mirați că ei iau măsuri proaste. PS: ultima schimbare intempestivă a bacului e din 2009. Când ministru era madam minciunescu, of course”.

Explicația integrală publicată de fostul ministru Daniel Funeriu:

Impostori pesediști, jos labele voastre jegoase de pe bacul copiilor români! rovane, veorici și alți pixeli intelectuali, stați în cavernele voastre! Mafia politică a pesede susține de zeci de ani fabricile de diplome universitare. Aceste dughene de diplome dădeau la schimb politrucilor pesede posturi universitare, granturi de cercetare, doctorate plagiate și bani, foarte mulți bani. Bacul pe bune, începând din 2011, a dus la pierderi de 350 de milioane de euro anual acestor dughene academice care au corupt mințile tinerilor noștri. Acum sunt disperați pentru că bacul corect trimite copiii la universități bune. De aceea caută orice mijloc, impus pe furiș, să scadă exigența la bac. Când votezi să te conducă proștii, nu vă mirați că ei iau măsuri proaste.
PS: ultima schimbare intempestivă a bacului e din 2009. Când ministru era madam minciunescu, of course.

Ce a sesizat la modelele de subiecte grilă Bogdan Enescu, profesor de matematică la Colegiul B.P. Hașdeu din Buzău:

Părerea mea este că subiectele sunt făcute în așa fel făcute încât să crească în mod artificial procentul celor promovațiAu mărit ponderea Subiectului 1, care oricum era cel mai ușor, de la 3 la 4 puncte în economia tezei, deci cu un punct din oficiu înseamnă deja nota 5. Nivelul de dificultate aferent problemelor de la nivelul 1 este absolut jenant, adică practic îi întreabă cât face 1+2+4 pot să zic. Și evident că fiind grilă este absolut imposibil sa asiguri corectitudinea probei, cu toate camerele, cu toți supraveghetorii, este absolut imposibil să eviți ca informația să circule.

În linii mari, per ansambul, nivelul e cam același din ultimii ani. Subiectul 3 de exemplu este chiar ok, cu excepția formulărilor, care au devenit uzuale în ultimii 3 ani: în loc să îi pună să calculeze derivata unei funcții, ceea ce înseamnă un anumit algoritm și niște cunoștințe pe care trebuie să le ai, li se cere să arate că derivata este egal cu… Eu, de exemplu, la simularea de anul trecut când am corectat am întâlnit teze ale unor copii care în mod evident nu stăpâneau algoritmul corect, dar ajungeau la rezultatul corect. Și dacă nu este foarte atent corectorul, poate să fie păcălit de peisaj: se uită unde a ajuns, e ok.

Dacă fac comparația cu nivelul din 2003 când a fost prima dată grilă, e jale. Atunci erau într-adevăr probleme ca lumea, nu era deloc simplu să dai răspunsuri. Deși și atunci notele au fost foarte mari, pentru că se știriîntâmplă ca într-o clasă de examen să fie un copil foarte bun și asta e suficient.”

Citește și:

Dacă vrei să dezvoltăm proiectul Edupedu și ești un susținător, ca și noi, al Educației, ne poți susține fie prin donații, fie prin platforma Patreon. Îți mulțumim!
Become a Patron!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cristian Hatu, președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale: Am format cam vreo 70% din numărul total de profesori de fizică, undeva la 3.100 / Învățarea prin investigație e abordarea pe care noi o promovăm la fizică și într-o anumită măsură la chimie, spune acesta

„Am format cam vreo 70% din numărul total de profesori de fizică, undeva la 3.100”, a declarat Cristian Hatu, președintele Centrului de Evaluare și Analize Educaționale. Acesta a mai spus…
Vezi articolul

Un nou set de 30 de modificări anunțat de ministrul Cîmpeanu pentru proiectele de legi / Ministrul invocă proiectul România educată: “Este mult prea important pentru a fi lăsat să fie confiscat de grupuri de interese”

Un nou set de 30 de modificări este anunțat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru proiectele de legi. Acesta a transmis în această seară, într-o postare pe Facebook, că “Ministerul…
Vezi articolul