Daniel Funeriu: Activiștii nu au ce căuta în școli / Prezența lor la școală trebuie împiedicată activ, la nivel de discurs și de legislație

5.928 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu
“Astăzi se dă în subteranele puterii o luptă pe viață şi pe moarte pentru a facilita accesul în şcoli a multor alte categorii de oameni în afară de profesori”, scrie vineri, într-un mesaj publicat pe Facebook, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. El afirmă, în acest context, că “activiştii, de orice fel, nu au ce căuta în şcoli. Nu doar că trebuie să interzicem, pasiv, prezența activiştilor în şcoli, ci trebuie să o împiedicăm activ, de la nivel de discurs până la nivel de legislație”.

Daniel Funeriu arată că, în condițiile în care “copiii sunt ca un burete” în privința lucrurilor pe care le aud, “activişti care azi pot părea că militează pentru o cauză “bună” pot fi înlocuiți mâine cu te miri ce ciudați”.

Potrivit fostului ministru, așa cum “slăbiciunea statului în justiție a dus la incredibilul grad de corupție”, “tot aşa, slăbiciunea statului în educație, cedarea de teren către activişti, va duce în fața copiilor voştri tot felul de ciudați care le vor introduce copiilor putreziciuni în minte, în loc să îi formeze riguros şi ştiințific. Iar această corupere a minții copiilor va duce la ceva mult mai grav decât corupția: estropierea spiritului şi minților copiilor de azi, care vor fi părinții de mâine.”

Mesajul lui Daniel Funeriu, integral:

Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu


5 comments
  1. Si asta minte, de ingheata apele Dunarii! Cred ca e de aceeasi factura cu actualul Ministru, Campeanu…. Cat a fost Ministru, s-a inconjurat doar de slugi politice. Campeanu nu mai pomeneste nimic despre plata orelor remediale. Prefera sa ramana …dator!

  2. Mi-l imaginez pe domnul Funeriu cu o pancartă ”Afară cu Socrate din sala de clasă, și să-l ia cu el și pe Martin Luther King Jr!”
    Dacă nu lași în școală activiști, de ce manualele să mai fie pline de ei? Scoateți-i din manuale pe toți activiștii care au provocat vreodată status quo-ul. Veți constata că educația se va reduce la zero. Niciun om de știință, niciun filosof, niciun lider revoluționar, nu și-ar merita locul în școală, pentru că toți au fost activiști, fie în domeniul cunoașterii, fie în domeniile artei și științei, fie în domeniul respectării drepturilor omului etc. Cu atât mai mult și-ar avea locul în vreo școală un profesor de vocație, un apostol al unei misiuni sfinte. El ar fi primul activist care ar trebui interzis.
    Se pare că domnul Funeriu se lasă tocit de ”meandrele concretului” si face apologia căii de mijloc. Se justifică și asta, de la o anumită vârstă.

  3. Spuneți ,domnule Funeriu!Spuneți!
    Activiștii de partid asa fraieri de au fost prinși, normal ca nu mai au ce căuta.

  4. Cunoașteți altă metodă de titularizare?! Sau considerați că ocuparea posturilor vacante (titularizarea) este diferită de ruleta din Las Vegas care prezintă câștigători doar pentru a menține iluzia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Dacian Dragoș, președintele Consiliului Național de Etică și al comisiei de etică de la Babeș-Bolyai, despre verificarea tezei de doctorat a ministrului Cîmpeanu: Tezele vechi nu pot fi verificate concludent prin softuri antiplagiat / “Singura rezolvare a oricăror dubii ar fi fost publicarea integrală a tezei, undeva unde oricine să o poată consulta”

Verificarea tezelor de doctorat mai vechi, precum cea a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, susținută în anul 2000, nu poate fi făcută prin softuri anti-plagiat într-o manieră în care “să tragi…
Vezi articolul

INTERVIU Istoricul Metin Omer, despre situația din Israel: Față de Yom Kippur 1973, Hamas nu a făcut nicio deosebire între civili și militari / Există o tradiție ca societatea palestiniană să susțină organizațiile care au reușite împotriva Israelului / Gaza nu poate fi controlată de Israel pe termen lung din cauza demografiei

Cum a luat naștere statul israelian modern? De ce nu s-a putut înființa un stat independent palestinian? Ce este organizația Hamas și cum este ea văzută de către societatea palestiniană?…
Vezi articolul

Povestea lui Napoleon Dolar, abandonat într-o maternitate, în România anilor `90, care a ajuns apoi student la două facultăți și profesor la o școală gimnazială: ”Cărțile nu judecă, dar te ajută să judeci”

Napoleon Dolar Muntean a pornit în viață cu aproape toate dezavantajele: rom, abandonat timp de doi ani în maternitate, transferat pentru alți trei ani într-o casă de copii, bolnav și…
Vezi articolul