Daniel Funeriu: Aceleași teste PISA să fie date profesorilor. În loc de miliarde date ONG-urilor de apartament, mai bine o re-selecție a profesorilor

16.156 de vizualizări
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com
“Propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii”, a declarat pentru Edupedu.ro cercetătorul Daniel Funeriu, în ziua în care OECD a publicat rezultatele la testele PISA 2018. România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii 9 ani, cu un analfabetism funcțional de 44%, creștere mare față de 2015 când indicatorul era la 39%.

Fostul ministru al Educației din perioada 2009-2012 a declarat pentru Edupedu.ro că, “așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu pe povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză“.

Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci, asta e. În loc de miliarde date ONG-urilor de apartament, mai bine am face un moment zero al re-selecției profesorilor“, a avertizat Daniel Funeriu.

Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile, iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri“, a criticat Funeriu.

Descarcă de aici Raportul cu rezultatele PISA 2018

Rezultate PISA 2018

 

Citește și:

 

 


3 comments
  1. A fost ministru, de ce n-a dat teste PISA atunci?!?
    A pus camere de luat vederi la BAC (o idee bună în sine), da’ s-a oprit acolo, convins c-a revoluționat din temelii calitatea actului educațional în sistemul preuniversitar…

  2. Să dea funeriu testele PISA ,a uitat că nu știe să vorbească și îi șoptea învățătoarea ce să spună(în direct)!

  3. Daca imbecilizarea a ajuns la clasa abia acum, de ce nivelul studentilor mei din anul I e in cadere libera de vreo 20 de ani incoace? Cite aberatii puteti inventa ca sa argumentati ca doar ceilalti sunt de vina sivoi de la pdl-ul lui Petrov sunteti imaculati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul „Şaguna” din Braşov, analiză punct cu punct a rezultatelor simulării Evaluării Naționale: Anul trecut nivelul de dificultate al subiectului I era în jurul clasei a IV-a – a V-a, anul acesta exercițiile au fost un pic mai ridicate, astfel încât s-a trecut la nivel de clasă a VII-a – a VIII-a, într-un mod real / Intuiesc că mulți elevi au ghicit răspunsurile la testele grilă

Profesorul de matematică Cătălin Ciupală de la Colegiul Național „Andrei Şaguna” din Braşov spune despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale că a identificat cel puțin trei itemi unde elevii…
Vezi articolul

Măndița Baias, profesor de fizică, despre scenariul învățării exclusiv online, din toamnă: E nevoie ca directorul școlii să imprime ritmul de lucru, să încurajeze colegii să experimenteze, să găsească oamenii “locomotivă”

Opinie semnată de Măndița Baias, profesor de fizică la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” și la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare: Cursuri exclusiv online În cele ce urmează voi încerca…
Vezi articolul
Scoala Altfel - ce activitati ar trebui sa faca profesorii

Copiii pot fi puternic afectați de anxietatea părinților din această perioadă. Laboratorul de Științe Cognitive din București: E esențial ca părinții să fie calmi

“În contextul problemei de sănătate publică cu care ne confruntăm, este firesc pentru unele persoane să resimtă o creștere a anxietății”, scriu cercetătorii din cadrul Laboratorului de Științe Cognitive Clinice…
Vezi articolul

„Moștenirea” lui Cîmpeanu: Proiecte de legi cu dedicație pentru plagiatori / Legile servesc interesele ilegitime ale rechinilor imobiliari, fabricilor de meditații și rectorilor / Degringoladă totală pentru Evaluarea Națională

Moștenirea pe care ministrul Educației demisionar Sorin Cîmpeanu o lasă educației și viitorului ministru este un an școlar care se va desfășura fără teze și fără medii semestriale – fără…
Vezi articolul

Interviu-experiment luat de profesorul Doru Căstăian elevei sale Aura-Maria Badiu, președinta Consiliului Județean al Elevilor Galați: Mi-aș dori ca profesorii fiecărui elev din România să-și cunoască bine materia și să o predea într-un mod atractiv, acolo unde există posibilitatea

Profesorul Doru Căstăian lansează un interviu-experiment cu președinta Consiliului Județean al Elevilor din Galați. Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, chiar în colectivul…
Vezi articolul