Daniel Funeriu: Aceleași teste PISA să fie date profesorilor. În loc de miliarde date ONG-urilor de apartament, mai bine o re-selecție a profesorilor

16.172 de vizualizări
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com
„Propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii”, a declarat pentru Edupedu.ro cercetătorul Daniel Funeriu, în ziua în care OECD a publicat rezultatele la testele PISA 2018. România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii 9 ani, cu un analfabetism funcțional de 44%, creștere mare față de 2015 când indicatorul era la 39%.

Fostul ministru al Educației din perioada 2009-2012 a declarat pentru Edupedu.ro că, „așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu pe povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză„.

Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci, asta e. În loc de miliarde date ONG-urilor de apartament, mai bine am face un moment zero al re-selecției profesorilor„, a avertizat Daniel Funeriu.

Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile, iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri„, a criticat Funeriu.

Descarcă de aici Raportul cu rezultatele PISA 2018

Rezultate PISA 2018

 

Citește și:

 

 


3 comments
  1. A fost ministru, de ce n-a dat teste PISA atunci?!?
    A pus camere de luat vederi la BAC (o idee bună în sine), da’ s-a oprit acolo, convins c-a revoluționat din temelii calitatea actului educațional în sistemul preuniversitar…

  2. Să dea funeriu testele PISA ,a uitat că nu știe să vorbească și îi șoptea învățătoarea ce să spună(în direct)!

  3. Daca imbecilizarea a ajuns la clasa abia acum, de ce nivelul studentilor mei din anul I e in cadere libera de vreo 20 de ani incoace? Cite aberatii puteti inventa ca sa argumentati ca doar ceilalti sunt de vina sivoi de la pdl-ul lui Petrov sunteti imaculati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un program mai lung de școală ajută elevii, dar poate suprasolicita profesorii / Deciziile trebuie să țină cont de părerea profesorilor – experte britanice, despre recuperarea pierderilor educaționale din pandemie

Activitățile de recuperare a materiei pierdute în pandemie pot presupune prelungirea timpului de predare alocat zilnic pentru elevii, clasele și școlile afectate. Studiile internaționale recente arată că această prelungire tinde…
Vezi articolul

Op Ed / Catinca Drăgănescu, directoarea Teatrului Masca: Dacă educația culturală nu e „profitabilă”, dacă teatrul trebuie să se „justifice” doar prin câți bani aduce, atunci nu vorbim despre reformă, ci despre un vid de viziune

Tocmai am citit noul program de guvernare. L-am citit cu atenție, cu speranță, dar și cu teamă. Nu pentru că austeritatea mă sperie în sine – înțeleg urgența bugetară. Ci…
Vezi articolul
testarea la Matematică

Precedentul „Junior”. Școala Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a luat toate procedurile de autorizare de la capăt ca să devină școală fără personalitate juridică, deși era acreditată din 2009

Școala primară „Junior”, a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, înființată în 2003 și acreditată în 2009, a renunțat la toate acestea și a reluat anul trecut procedurile de la…
Vezi articolul