Ministrul Educației, Daniel David: Când am să văd un copil că trece dincolo de lecția pe care trebuie să o facă la școală și citește cu curiozitate, înseamnă că acel manual este bun

83 de vizualizări
Foto: © Inara Prusakova | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Daniel David, a subliniat din nou importanța manualelor: „Atunci când o să văd un copil că trece dincolo de lecția pe care trebuie să o facă la școală și citește cu curiozitate, și vezi că îi place și întoarce paginile acela e un manual bun”, a spus Daniel David în prima conferință de presă susținută în calitate de ministru al Educației. El a mai spus și că manualele trebuie „regândite”.
  • Alte subiecte abordate de ministrul David în conferință: el a spus că avem o problemă în transferul de competențe, că în luna mai va prezenta o analiză a sistemului de educație, și că la finalul lunii ianuarie va lansa noile planuri cadru pentru liceu. El a vorbit și despre cum ar trebui să arate criteriile de performanță pentru profesori și a spus că și acestea vor fi finalizate până la finalul lunii mai.

Ministrul Daniel David spune că manualele sunt foarte importante în procesul predării și al învățării.

„Pe lângă profesorul bine echipat, ca metoda de predare, contează foarte mult curriculum, care pornește de la stabilirea planului cadru, programele, manualele și am spus că atunci când o să văd un copil că trece dincolo de lecția pe care trebuie să o facă la școală și citește cu curiozitate, și vezi că îi place și întoarce paginile acela e un manual bun. Dacă nu-i curios să vadă lecția ce urmează, nu vreau să spun că e un manual prost, dar cu siguranță nu e motivațional, nu îl motivează pe elevul respectiv. Este clar că această structură: planuri cadru, manuale, curriculum e foarte importantă”, a spus ministrul David în prima sa conferință de presă.  

Nu e prima oară când Daniel David vorbește despre calitatea manualelor. „După ce lucrăm la programe sau în paralel, dar mai degrabă după ce lucrăm la programe, trebuie începute programele de training pentru profesori și de asemenea trebuie regândite, după mine, manualele”, a spus ministrul la Antena 3 cu o zi înainte de conferința de presă.

El a adăugat că „noile planuri-cadru vor fi gata de implementat din 2026, după ce vor fi gata noile planuri cadru cu toate etapele lor, cu programe, cu manuale, cu profesori pregătiți”. Amânarea cu un an, anunțată de Daniel David, ar însemna că elevii care sunt acum clasa a VII-a vor fi primii care vor învăța pe noul curriculum.

Foto: © Inara Prusakova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Noile planuri-cadru pentru liceu vor fi implementate din 2026, anunță ministrul Daniel David: Le discut cu experți, inclusiv din străinătate, aș vrea ca după lansarea lor în consultare să avem patru mari dezbateri / Urmează să lucrăm la programe, trebuie începute programele de training pentru profesori și regândite manualele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Educația ar putea avea peste un miliard de euro alocat prin Planul de Reziliență și Redresare, discutat la Cotroceni. Pe ce vrea Guvernul să cheltuiască fondurile de urgență de la Comisia Europeană

Educația ar putea avea peste un miliard de euro alocat prin Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), potrivit documentului în lucru obținut de Edupedu.ro, document discutat azi la Cotroceni…
Vezi articolul

Orban către ministrul de interne: Fără milă și controale la maximum la transportul elevilor! Nu e acceptabil să îngrămădești copiii în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile și șoferii să nu zică nimic

Premierul Ludovic Orban a cerut controale și sancțiuni drastice pentru firmele de transport care nu respectă normele sanitare la transportul elevilor spre și dinspre școală. “Fără milă și controale la…
Vezi articolul