Dana, șefă de promoție cu media 9,99: Nu am realizat cât de mult îmi place să fiu la școală, până ce nu mi-a fost luată șansa

9.986 de vizualizări
Facebook.com/Dana-Andreea Rizoli
„Nu am realizat cât de mult îmi place să fiu la școală, în compania colegilor si profesorilor până ce nu mi-a fost luată șansa”, asta le transmite Dana-Andreea Rizoli colegilor de liceu mai tineri, într-un interviu pentru mureș.ro. Dana a absolvit Colegiul Național Unirea din Târgu Mureș, profil uman, ca șefă de promoție, potrivit publicației citate. Eleva a încheiat clasa a XII-a cu media 9,99.

Vrea să facă Dreptul la Cluj-Napoca, iar colegilor de liceu, din clasele mai mici, le-a spus că ar trebui să trăiască mai intens aceste momente petrecute la școală.

„Chiar aș vrea să le zic să se bucure din plin de perioada aceasta. Eu nu am realizat cât de mult îmi place să fiu la școală, în compania colegilor si profesorilor până ce nu mi-a fost luată șansa. E o perioadă în care învață foarte multe, nu doar ca elevi, dar și ca persoane. Sper să aibă parte de cât mai multe experiențe formatoare, care cu siguranță le vor fi de folos mai târziu. Să întâmpine această perioada privind înainte și să nu se lase demoralizați de lucrurile ce par dificile”, a declarat Dana-Andreea Rizoli.

Dana a vorbit și despre cum a fost „festivitatea” de absolvire online: „A fost destul de emoționantă. Fiind șefa de promoție, am avut ocazia de a fi prezentă fizic în timpul festivității de absolvire, organizată de Unirea, pe Zoom, dar și la cea organizată de ISJ. A fost un moment, totuși, în care am fost foarte tristă.

Când mi-am rostit discursul și mi-am dat seama că în loc să văd zâmbetele prietenilor mei, văd doar o cameră, am simțit ceva inexplicabil, mai ales pentru mine, care până atunci afirmam că nu îmi doresc o festivitate.

Facebook.com/Dana-Andreea Rizoli

Vedeam fețe dragi în jur, profesorii diriginți și colegii cu cele mai bine rezultate din acest an, însă zâmbetele lor erau ascunse de măști, dar mi-au transmis emoția si încrederea lor prin privire.

Cu siguranță, altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost toți împreună, dar trebuie să înțelegem contextul și să sperăm la ce e mai bun.”

Citește interviul integral pe mureș.ro

Foto: mures.ro

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Florian Lixandru: Școlile pot include disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” în oferta de opționale pentru curriculum la decizia școlii pentru anul școlar 2023-2024, chiar dacă deja se lucrează la listele cu opționale

Vineri, 4 noiembrie, a fost promulgată legea care permite introducerea disciplinei „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, ca materie opțională, prin curriculum la decizia școlii,…
Vezi articolul

Școala începe peste o lună – calendarul anului școlar 2022-2023. Care sunt principalele modificări pentru elevi și profesori în primul an școlar „modular” din istoria educației românești

Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile sau activitățile din anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial din luna aprilie. Este primul an școlar…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic – ce înseamnă, cine îl face și ce boli au descoperit medicii anul trecut, după vacanța de iarnă

Triajul epidemiologic în școli și grădinițe este, teoretic, un consult sumar al copilului pentru supravegherea stării de sănătate în colectivități. Acesta se practică după fiecare vacanță școlară în creșe, grădinițe,…
Vezi articolul

„Ligia Deca ne-a asigurat ferm că reducerea numărului de ore la disciplinele Filosofie şi Logică în învăţământul preuniversitar nu reprezintă un obiectiv urmărit şi susţinut la nivelul Ministerului Educaţiei”, iar acestea nu vor deveni opționale, transmite Facultatea de Filosofie a Universității București, după o întâlnire cu ministrul / Planurile-cadru prezentate erau făcute de experții CNPEE

Planurile-cadru de liceu din documentul draft, publicate de Edupedu.ro, reprezentau „anumite variante de lucru interne ale experților CNPEE”, le-a spus ministrul Educației, Ligia Deca, reprezentanților Facultății de Filosofie a Universității…
Vezi articolul

VIDEO Orban: Plata a 75% din salariu pentru părinții care stau cu copiii încetează pe 12 iunie. Recomandăm soluții în mediul familial să lase copiii, dar permitem redeschiderea grădinițelor și after school-urilor

Redeschiderea grădinițelor și after school-urilor a fost aprobată în ședința de Guvern, potrivit declarației făcute de premierul Ludovic Orban. „Odată cu încheierea școlii va înceta măsura de sprijin care a…
Vezi articolul