Dacian Cioloș cere schimbarea ministrului Educației: Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual

13.371 de vizualizări
Foto: G4Media.ro
“Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual”, susține fostul premier Dacian Cioloș, care în mandatul său i-a avut ca miniștri ai Educației pe Adrian Curaj și Mircea Dumitru. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Cioloș spune că “președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată”.

Una dintre cele mai vizibile personalități din grupurile de lucru ale proiectului România Educată este Daniela Vișoianu, controversata consilieră de la Ministerul Educației care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu, dar și legături cu băieții deștepți din energie. În urmă cu o săptămână, președintele chiar a decorat-o pe aceasta cu ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler. Un alt nume vizibil în România Educată este Măriuca Talpeș, președintele pe educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook:

Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora.

Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală.

Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice.

  • Amintim că Dacian Cioloș a numit-o pe Monica Anisie secretar de stat, în februarie 2016, în timpul guvernării tehnocrate care a durat 1 an și a avut doi miniștri ai Educației.

 

 

 


4 comments
  1. Dle Ciolos, ministra era buna ca si secretar de stat? Cum sa numesti la conducerea ministerului pe cineva din afara sistemului? Cum poate , in aceste conditii, sa cunoasca bine sistemul? Chiar ganditi inainte de a face afirmatii publice aberante? Sunt persiane din sistem care nu il cunosc bine, mai ales cele in functii de conducere care provin din invatamantul superior( deci nu cunosc invatamantul preuniversitar) sau din licee de top din Bucuresti sau din marile municipii si care habar n-au cu ce se mananca realele conditii din invatamantul tehnic, de exemplu. Dar ce stiti dv., care ati adus atatea neajunsuri in diferite domenii cat timp ati fost premier!!!

  2. Greu cu democrația, stă în calea luptei pentru putere. D. Cioloș a gândit că este ocazia să mai adauge ceva puncte electorale la zestrea partidului. Isprava președintelui împreună cu forțele politice dezbinate dar care se revendică de ideologie de dreapta prin care au dat jos un guvern legitim, fără majoritatea parlamentară, i-au propulsat în viața reală și acum se plâng de faptul că nu pot face mare … brânză. Pe fondul acestei precarități și instabilități Cioloș vrea miniștrii care să vină cu proiecte strategice care să reformeze, să „performeze”, să …, rumeguș de esență moale. Da, este de preferat ca miniștri din guvernele politice să nu aparțină domeniului ministerului dar să fi participat activ la stabilirea programului de guvernare în domeniul ministerului său, program supus aprobării parlamentului la investire, program devenit lege după aprobare. Așa putem ști la ce să ne așteptăm, așa vom avea mult clamata predictibilitate. Dar cu politicieni care afirmă ritos în gura mare și în piața publică cum că „așa am gândit atunci, așa gândesc acum ” niciodată nu poți ști cum vor gândi mâine.

  3. Bai nea Ciolos, lasă ne! Tu ești vinovat de menținerea la putere a PSD istilor dupa 2016 de nici acu nu scăpăm de ei, is ca gândacii de bucatarie!

  4. Foarte interesant…ministru dinafara sistemului. De la aviatie ca si asa suntem aerieni….Dupa parerea mea , doar un om din sistem cunoaste problemele si le poate indrepta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primul sondaj cu profesorii în grevă de 3 săptămâni: Unul din doi profesori dorește să fie un exemplu pentru elevii săi, prin participarea la grevă, arată datele World Vision România / Peste 75% dintre cadre didactice își doresc să fie respectate

Unul din doi profesori dorește să fie un exemplu pentru elevii săi, prin participarea la grevă, arată un sondaj realizat de World Vision România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

VIDEO Curenții rip, pericolul ascuns de la Marea Neagră. Cum se formează și cum putem să ne salvăm dacă suntem trași în larg: Încercați să plutiți și să înotați paralel cu plaja, nu împotriva curentului – profesorul Florin Tătui de la Facultatea de Geografie a UB

„Suntem deja la începutul sezonului estival și turiștii au început să populeze plajele românești ale Mării Negre. Puțini însă dintre ei știu că aceste plaje ascund un pericol care este…
Vezi articolul