Curțile școlilor se deschid pentru copii și în afara orelor de curs, pentru activități sportive în siguranță – proiect în Sectorul 2 din București

2.196 de vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
Primăria Sectorului 2 București a pus în dezbatere publică un proiect de regulament pentru accesul copiilor și tinerilor în curțile școlilor, în afara orelor de curs, a anunțat, marți dimineață, viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă. Aceasta explică motivația măsurii: “părinții au nevoie de locuri unde copii să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, iar tinerii de terenuri unde să poată juca un handbal, tenis, fotbal, baschet. Cum făceam noi când eram mici”.

Propunerea de regulament, acum în consultare publică, prevede între altele:

  • Pe terenurile de sport se vor desfășura doar activități cu caracter sportiv.
  • E permis accesul gratuit al tuturor copiilor/elevilor din Sectorul 2, care studiază la o unitate de învățământ de stat de pe raza Sectorului 2, cu condiția să se încadreze în grupa de vârstă din care unitatea de învățământ face parte (învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal).
  • Programul de acces se stabilește pe baza programului de prezență al paznicilor.
  • Accesul în afara orelor se face la o oră după încheierea orelor de curs/examenelor, iar sâmbăta și duminica – începând cu orele 8.00.
  • Copiii sub 10 ani trebuie însoțiți de aparținători, care nu au voie să “intervină în desfășurarea activităților sportive”.
  • Nu se fac activități sportive pentru care nu există amenajări specifice.
  • Trebuie respectată ordinea și liniștea publică, să fie păstrată curățenia, să nu se fumeze etc.
  • Distrugerea dotărilor atrage consecințe prevăzute de reglementările în vigoare.

Proiectul poate fi consultat aici. Primăria precizează că așteaptă propuneri, sugestii sau contestații până la data de 14 aprilie.

Viceprimarul Alexandra Chirilă a precizat pe Facebook:

  • “Cred că mai ales acum, când suntem după un an de pandemie și restricții, deschiderea curților școlilor este o măsură care va ajuta la îmbunătățirea calității vieții în sector și-l va face un sector mai prietenos cu copiii.”

Photo 79867821 © MatimixDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Viabilitatea posturilor de profesori nu se mai stabilește la școală, ci de către inspectorate, iar profesorii care se titularizează în vara 2024 vor fi obligați să predea în școala în care au luat postul cel puțin un an școlar

Reguli noi în privința angajării profesorilor în școli, anunțate de Ministerul Educației. Instituția anunță că, potrivit ordinului de ministru care prevede condițiile mobilitate a personalului, trimis spre publicare în Monitorul…
Vezi articolul