Curțile școlilor se deschid pentru copii și în afara orelor de curs, pentru activități sportive în siguranță – proiect în Sectorul 2 din București

2.198 de vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
Primăria Sectorului 2 București a pus în dezbatere publică un proiect de regulament pentru accesul copiilor și tinerilor în curțile școlilor, în afara orelor de curs, a anunțat, marți dimineață, viceprimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă. Aceasta explică motivația măsurii: “părinții au nevoie de locuri unde copii să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, iar tinerii de terenuri unde să poată juca un handbal, tenis, fotbal, baschet. Cum făceam noi când eram mici”.

Propunerea de regulament, acum în consultare publică, prevede între altele:

  • Pe terenurile de sport se vor desfășura doar activități cu caracter sportiv.
  • E permis accesul gratuit al tuturor copiilor/elevilor din Sectorul 2, care studiază la o unitate de învățământ de stat de pe raza Sectorului 2, cu condiția să se încadreze în grupa de vârstă din care unitatea de învățământ face parte (învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal).
  • Programul de acces se stabilește pe baza programului de prezență al paznicilor.
  • Accesul în afara orelor se face la o oră după încheierea orelor de curs/examenelor, iar sâmbăta și duminica – începând cu orele 8.00.
  • Copiii sub 10 ani trebuie însoțiți de aparținători, care nu au voie să “intervină în desfășurarea activităților sportive”.
  • Nu se fac activități sportive pentru care nu există amenajări specifice.
  • Trebuie respectată ordinea și liniștea publică, să fie păstrată curățenia, să nu se fumeze etc.
  • Distrugerea dotărilor atrage consecințe prevăzute de reglementările în vigoare.

Proiectul poate fi consultat aici. Primăria precizează că așteaptă propuneri, sugestii sau contestații până la data de 14 aprilie.

Viceprimarul Alexandra Chirilă a precizat pe Facebook:

  • “Cred că mai ales acum, când suntem după un an de pandemie și restricții, deschiderea curților școlilor este o măsură care va ajuta la îmbunătățirea calității vieții în sector și-l va face un sector mai prietenos cu copiii.”

Photo 79867821 © MatimixDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste o mie de elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Buzău învață de o săptămână online. Ei își desfășurau cursurile într-un imobil care nu mai are apă potabilă / Colegiul este în reabilitare de peste 4 ani

Peste 1.000 de elevi Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău învaţă de mai bine de o săptămână online din cauză că imobilul unde îşi desfăşoară cursurile nu are apă potabilă,…
Vezi articolul

Un director de școală va avea normă de predare de 14 ore, din 1 septembrie, după degrevările și creșterea normei didactice din proiectul Legii Bolojan / „Așa ies calculele”, spune Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: Vom parcurge procedurile deja începute de mobilitate a profesorilor, le vom adapta și completa ulterior

Schimbările legate de numărul de copii în clasă, dar și cele privind norma didactică și degrevările de normă vor fi detaliate prin acte normative după ce se aprobă legea ce…
Vezi articolul

Ministerul Educației a redeschis apelul PNRR pentru depunerea cererilor de finanțare pentru școlile din programul de reducere a abandonului școlar, runda 1, la 6 luni de la semnarea contractelor / Surse: 40 de școli ar fi vizate

Ministerul Educației a decis redeschiderea perioadei de depunere a documentației pentru școlile incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), potrivit edu.ro. Conform surselor Edupedu.ro, 40 de unități de…
Vezi articolul