Cursurile online, provocare pentru elevii din zonele rurale ale județului Brașov: 8.000 de tablete distribuite în mediul rural nu se puteau conecta la net

158 de vizualizări
Copii cu tablete la scoală / Foto: World Vision Romania
Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 în școlile din județul Brașov a determinat autoritățile sanitare să mute în sistem online cursurile în cele mai multe unități de învățământ, transmite Rador. 399 de clase își desfășoară activitatea didactică în mediu online, iar aproape 9.300 de elevi din județ participă la cursuri de acasă.

În ultimul an, IȘJ Brașov a distribuit mii de dispozitive pentru ca activitatea pedagogică în mediul virtual să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Despre problemele cu care s-au confruntat autoritățile a vorbit, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România, inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa: „Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. orice se face, doar un procent mic din acesti copii ajung sa faca ceva in viata. Pana si scoala de stat in romania e pe bani, vorba aceea: gratuita ptr elevi, dar pe bani ptr parinti. Societatea nu se poate opri in loc ptr unii din acesti copii, desi cateodata e nedrept. Nici nu cred ca guvernul ne vrea pe toti destepti si cu scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Consiliile elevilor și asociațiile județene reprezentative trebuie să raporteze anual cum e respectat Statutul Elevului în fiecare școală din județ / Școlile și inspectoratele trebuie să publice rapoartele, iar unitățile de învățământ au obligația să remedieze deficiențele semnalate

Consiliile județene ale elevilor și Consiliul Municipal al Elevilor București, precum și alte asociații reprezentative ale elevilor trebuie să elaboreze rapoarte anuale în care să prezinte în ce măsură unitățile…
Vezi articolul

Mandatele rectorilor să rămână de 4 ani și să fie luate în considerare și cele de până acum în calculul limitei maxime de două mandate – cererile Alianței organizațiilor studențești pentru proiectul Legii Învățământului Superior

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță că “se opune inițiativei prelungirii mandatelor rectorilor și membrilor senatelor universităților de la 4 la 5 ani”, așa cum este propus în…
Vezi articolul

CAE sau IELTS – cum să alegi ca elev examenul potrivit de limba engleză. Structura, diferențele și recomandările în funcție de vârstă, explicate de profesoara Cristina Mocanu: IELTS necesită o mai mare experiență de viață și gândire aplicată

Pentru elevii care își doresc o certificare internațională a cunoștințelor de limba engleză, alegerea între examenele CAE (Cambridge Advanced English) și IELTS (International English Language Testing System) poate fi o…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Sector 3: S-au primit în jur de 1.500 de dosare de înscriere la Titularizare 2022 pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică / Aplicația de introducere a datelor candidaților nu a funcționat de vineri până duminică după-amiaza, potrivit instituției

Au fost depuse aproximativ 1.500 de dosare pentru înscrierea la concursul național de Titularizare 2022, la nivelul sectorului 3, pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică, potrivit Inspectoratului Școlar Sector…
Vezi articolul