Cursurile online, provocare pentru elevii din zonele rurale ale județului Brașov: 8.000 de tablete distribuite în mediul rural nu se puteau conecta la net

158 de vizualizări
Copii cu tablete la scoală / Foto: World Vision Romania
Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 în școlile din județul Brașov a determinat autoritățile sanitare să mute în sistem online cursurile în cele mai multe unități de învățământ, transmite Rador. 399 de clase își desfășoară activitatea didactică în mediu online, iar aproape 9.300 de elevi din județ participă la cursuri de acasă.

În ultimul an, IȘJ Brașov a distribuit mii de dispozitive pentru ca activitatea pedagogică în mediul virtual să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Despre problemele cu care s-au confruntat autoritățile a vorbit, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România, inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa: „Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. orice se face, doar un procent mic din acesti copii ajung sa faca ceva in viata. Pana si scoala de stat in romania e pe bani, vorba aceea: gratuita ptr elevi, dar pe bani ptr parinti. Societatea nu se poate opri in loc ptr unii din acesti copii, desi cateodata e nedrept. Nici nu cred ca guvernul ne vrea pe toti destepti si cu scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, despre subiectele la examenele naționale: Se formulează subiecte cu răspunsuri standardizate, astfel încât corectura să fie ușoară și rapidă / Efectul: Meditatorii dau doar rețete. Elevul le învață și le reproduce, pentru a lua o notă cât mai mare la un test

„Cu cât sunt standardizate mai mult, cu atât testele favorizează învățarea pentru a lua o notă mare, adică memorarea și nu dezvoltarea creativității. Meditatorii îți dau doar rețete. Tu le…
Vezi articolul