Cursuri online de puericultură “Şcoala Părinţilor” – lansate începând din 30 martie de Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti

338 de vizualizări
Cursuri online de puericultură
Foto: Pixabay.com
Cursuri online gratuite de puericultură vor fi demarate online, luni, pe pagina oficială de Facebook a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), informează Agerpres. Sesiunile online numite “Şcoala Părinţilor” încep luni, 30 martie, de la ora 16.00, şi vor fi transmise online pe pagina oficială de Facebook a ASSMB.

Cursul va avea în total şase module, transmise live pe parcursul săptămânii viitoare în zilele de luni, miercuri şi vineri, cu începere de la ora 16.

Cursul de puericultură va fi susţinut de specialişti care activează în secţiile de Neonatologie şi Obstetrică ale Maternităţii Giuleşti (Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sirbu – Maternitatea Giuleşti).

Luni se va discuta despre “Naştere şi Lăuzie“, cu Dana Stan (Asistent Şef şi Moaşă) şi despre “Alăptare“, cu Alina Coman (Consultant în lactaţie). Miercuri vor fi abordate teme de “Psihologie“, cu Andreea Tudorache (Psiholog şi Psihoterapeut) şi “Nutriţie“, cu Maria Spiridon (Nutriţionist şi Dietetician). Vineri se va prezenta “Masajul bebeluşului“, cu Cerasela Radu (Kinetoterapeut) şi “Îngrijirea nou-născutului”, cu Daniela Chiriac (Asistent Neonatologie).

Citește și: Este pregatită ”România Educată” pentru salarizarea diferențiată a profesorilor? – Dacian Dolean

Specialiştii care conferenţiază vor răspunde la toate întrebările participanţilor, în direct, pe parcursul cursului sau imediat după finalizarea acestuia, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Informaţiile incluse în aceste cursuri sunt bazate pe Ghidul American de Pediatrie, pe protocoalele de urmărire a sarcinii şi a sugarului din România, şi respectă normativele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Imagine de Pexels de la Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucrarea de licență, înlocuită cu examen scris din iulie 2024 la Facultatea de Litere a UB pentru studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice / Ar urma să se revină la examene scrise și pentru licența la limba română și o limbă străină – surse

Studenții de la programul de Comunicare și Relații Publice (CRP) din cadrul Facultății de Litere a Universității din București, care sunt în anul III la ciclul de licență, vor susține…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul „Şaguna” din Braşov, analiză punct cu punct a rezultatelor simulării Evaluării Naționale: Anul trecut nivelul de dificultate al subiectului I era în jurul clasei a IV-a – a V-a, anul acesta exercițiile au fost un pic mai ridicate, astfel încât s-a trecut la nivel de clasă a VII-a – a VIII-a, într-un mod real / Intuiesc că mulți elevi au ghicit răspunsurile la testele grilă

Profesorul de matematică Cătălin Ciupală de la Colegiul Național „Andrei Şaguna” din Braşov spune despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale că a identificat cel puțin trei itemi unde elevii…
Vezi articolul

„Una dintre cele mai vechi ființe vii de pe Terra”, o plantă care trăiește de peste 60.000 de ani în Carpați – descoperită de o echipă internațională de cercetători, inclusiv un profesor al Universității Babeș-Bolyai

O specie extrem de rară, Andryala laevitomentosa, ar putea fi „cel mai vechi organism viu de tip plantă de pe Pământ”, anunță Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Aceasta anunță că planta…
Vezi articolul

Președintele CEMU, forul responsabil cu apărarea eticii și integrității în universități, a fost timp de un an titular la două universități, “cu încălcarea Legii” – raport. Ciprian Ion Preda: Moral, nu există nicio problemă. Formal, am acționat cu bună-credință

Ciprian Ion Preda, președintele Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), for responsabil cu dezvoltarea culturii eticii și integrității în universități, a avut timp în anul universitar 2018/2019 calitatea de…
Vezi articolul

BAC 2027. Noțiunile de limbă română și matematică de la unica probă scrisă vor avea o pondere de 40-50% și până la 60% împreună cu geografia și istoria, propune ministrul Educației

Ministrul Educației a făcut declarații de presă miercuri, după ce în ședința de Guvern au fost prezentate, în primă lectură, proiectele legilor Educației – Proiectul de lege pentru Învățământul Preuniversitar și Proiectul…
Vezi articolul