Cursuri gratuite despre siguranță rutieră pentru elevi și profesori, în programul educațional „Copiii în siguranță: în vehicul și pe drum” / Înscrierile se fac până pe 20 octombrie

2.909 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Elevii și profesorii din învățământul primar și gimnazial au acces la cursuri educative gratuite despre siguranța rutieră în cadrul programul educațional național „Copiii în siguranță: în vehicul și pe drum”, lansat de Coaliția pentru Siguranță Rutieră, în parteneriat cu Ascendia și Salvați Copiii. Înscrierile au loc până pe 20 octombrie, conform unui comunicat de presă.

„Programul include trei module interactive, care oferă copiilor și profesorilor din învățământul primar și gimnazial acces la cursuri educative dedicate siguranței rutiere. Aceste module pot fi accesate direct online, pe platforma formare.elearning.ro:

– Modulul 1: Siguranță rutieră în drum spre școală
– Modulul 2: Siguranța rutieră: ciclism responsabil
– Modulul 3: Siguranța deplasării în vehicule

Modulele de siguranță rutieră pregătesc elevii și personalul instituțiilor de învățământ în a înțelege și respecta regulile de circulație, a recunoaște situațiile periculoase din trafic și a acționa corespunzător pentru a preveni accidentele. Participanții vor învăța despre:

  • cum să identifici riscurile asociate cu deplasarea cu mașina;
  • reguli esențiale de circulație pentru bicicliști;
  • care este importanța atenției și responsabilității în trafic;
  • cum să rămâi în siguranță pe străzi;
  • cum sa respecți regulile de circulație în timpul deplasărilor;
  • în general, vei câștiga cunoștințe de bază despre siguranța rutieră”, potrivit comunicatului de presă.

Calendarul programului „Copiii în siguranță: în vehicul și pe drum!”:

  • La finalul modulelor se vor putea descărca diplomele ce atestă parcurgerea lor.

Ghidul de înscriere la cursuri este disponibil aici: https://www.elearning.ro/ghid-de-inscriere-in-campania-copiii-in-siguranta-in-vehicul-si-pe-drum/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Criteriile de preselecție pentru proiectele prin care profesorii și elevii pot participa gratuit la concursurile naționale 3DUTECH / Înscrierile sunt deschise până pe 29 Mai pentru toți elevii și profesorii, indiferent de specializare, județ sau tipul școlii

La cererea elevilor și profesorilor, înscrierile în concursurile naționale 3DUTECH rămân deschise până pe 29 Mai, anunță organizatorii într-un comunicat de presă. Participarea este gratuită, iar concurenții au șansa să…
Vezi articolul

Suntem în mare cacao cu educația românească. Avem grădinițe în care se pun semințele învinovățirii copiilor pe viață, gimnazii unde cresc ca brazii complexele de inferioritate, agresivitatea și bullying-ul între copii, profesori și părinți

Ca să te vindeci sau să ieși din propriul rahat – toate formele de terapie spun – trebuie mai întâi să îl vezi foarte bine, scrie Oana Moraru într-o postare…
Vezi articolul

DOCUMENTE Ghidul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare a fost lansat în consultare publică / Cu cel mult 250.000 euro se poate dota o grădiniță comunitară pentru 40 de copii. Tablete pentru copii și realitate virtuală augmentată, printre prevederi

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, potrivit…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile echității și egalității de șanse, când ar fi trebuit să faceți achiziții pentru dispozitive electronice pentru elevi și profesori?

“Anul școlar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparține întru totul. În tot acest timp, tot ceea ce vă interesează este campania electorală”, este acuzația lansată la adresa…
Vezi articolul