Cursuri gratuite de securitate cibernetică și Inteligență artificială pentru elevii de 10-14 ani din mediul rural și urban mic, oferite prin proiectul Future Ready / Înscrieri deschise (P)

3.377 de vizualizări
Foto cedit: Future ready
Future Ready – Dezvoltăm competențele generațiilor viitoare ediția 5.0 continuă să ofere copiiilor cu oportunități limitatele posibilitatea de a ajunge acolo unde își doresc. Astfel, pe durata desfășurării proiectului, participanții pot dobândi abilități esențiale pentru a face față cererilor pieței muncii din viitor, atât prin dezvoltare personală, cât și prin obținerea unor competențe tehnice. 

Modulul din luna februarie aduce cursurile care atrag cel mai mult interesul elevilor. Astfel, în perioada 4 – 6 Februarie, doritorii pot participa la cursul de Securitate cibernetică, iar în perioada 18 – 20 Februarie va avea loc cursul de Inteligență artificială.

Elevii participanți vor învăța, teoretic și practic, cum să se prezinte și să se comporte în mediul online, dar și cum să își securizeze dispozitivul mobil pentru a fi mereu în siguranță. Participanții vor învăța cum să se protejeze de viruși și cum să identifice tentativele de phishing în diverse împrejurări. Mai departe, copiii vor descoperi ce înseamnă Inteligența Artificială și vor face cunoștință cu aplicații utile pentru divertisment sau educație.

Înscrieri deschise: 4 – 6 februarie curs de Securitate cibernetică și 18 – 20 februarie curs de Inteligență artificială.

Future Ready 5.0 se desfășoară la nivel național, până la finalul lunii aprilie 2025 și este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, care provin din zone cu oportunități limitate. Cursurile se vor desfășura online, susținute de trainerii Simplon România, cu implicarea voluntarilor Societe Generale Global Solution Centre, iar în primăvară vor avea loc și ateliere fizice interactive. Toate activitățile din program, online sau offline, sunt gratuite pentru participanți.

Înscrierile se pot face în link-ul de aici: https://www.simplonromania.org/proiecte/future-ready-5/.

Future Ready este dezvoltat de Simplon România și susținut de Societe Generale Global Solution Centre ca parte din activitatea companiei de susținere a dezvoltării abilităților, nivelului de educație și integrării profesionale a grupurilor vulnerabile.

Despre Simplon România

Simplon România creează programe educaționale pentru dezvoltarea competențelor digitale, tehnice și interpersonale, dedicate copiilor și adulților din diverse medii sociale. Proiectele Simplon România au un caracter dinamic și un conținut interactiv care stimulează creativitatea participanților.

Simplon România susține cele mai noi tehnologii din mediul digital pentru dezvoltarea abilităților necesare în viitor.

Despre Societe Generale Global Solution Centre

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de 2.800 de experți, compania deservește 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Augustin Hagiu, FORT, despre incapacitatea Guvernului de a asigura transportul gratuit elevilor la școală: Este un haos. Sesizăm de luni de zile aceasta situație și nu s-a întâmplat nimic. Doamna ministru stă pitită, ministrul dezvoltării stă pitit, ANRSC-ul bagă bățul prin gard, la fel și Consiliul Concurenței. Premierul a fost informat acum trei luni de această situație, mi-a spus „vom vedea”

„Este un haos”, așa a descris președintele Federației Operatorilor de Transport, FORT, August Hagiu, situația nerespectării dreptului elevilor la transport gratuit către școală. Acesta a spus pentru Euronews România că…
Vezi articolul

Cătălin Zaman, profesor de limba română și director, despre soluții pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor până la Evaluarea Națională: Intenționez să dau o simulare pe lună la nivel de școală și două-trei teste de lucru la final de săptămână, pe care luni copiii să le aibă pe masă, corectate cu sfaturi individuale

Cătălin Zaman, profesor de Limba și Literatura Română și director al școlii Gimnaziale „Înv. Nicolae Ispas” Clondiru din județul Buzău, spune după analiza rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale și…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, vicepreședintele CNATDCU, despre teza de doctor a lui Cîmpeanu: Voi vorbi direct cu membrii Consiliului general peste câteva zile. Nu există nicio suspiciune de plagiat din câte știu eu

Consiliul General al CNATDCU se va reuni săptămâna aceasta pentru a analiza cererea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a-i fi analizată in integrum teza sa de doctorat, a declarat pentru…
Vezi articolul

Cererea de înscriere la BAC 2025 a fost modificată, printr-o erată, de Ministerul Educației și a fost introdusă sintagma „elev”. Inițial, elevii de clasa a XII-a erau obligați să semneze în fals că sunt absolvenți de liceu, deși nu au acest statut

Cererea-tip de înscriere pentru susținerea probelor orale de la BAC 2025 a fost modificată de Ministerul Educației și a fost introdusă sintagma „elev”, potrivit unei erate trimise de către Ministerul…
Vezi articolul