Cursuri de pregătire pentru Titularizare, organizate gratuit de Facultatea de Litere a Universității din București cu studenții de anul III care vor să devină profesori

7.829 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Studenții de anul III de la Facultatea de Litere a Universității din București pot participa la patru cursuri gratuite de pregătirea concursului de titularizare 2024, după cum anunță instituția. Cei care vor să devină profesori vor primi indicații pentru pregătirea fiecărui subiect în parte.

Mai exact, în următoarele zile de vineri, pe 19 și 26 aprilie, studenții vor putea participa la cursuri ținute de profesorii lor despre subiectul de literatură, subiectul de limbă (gramatică) și despre subiectul de didactică.

Profesorii sau viitoarele cadre didactice se vor înscrie la concursul național de Titularizare 2024 în perioada 8-17 mai, potrivit calendarului oficial. Concret, în această perioadă are loc înregistrarea, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere, a dosarelor de înscriere ale candidaților, inclusiv pentru absolvenții promoției 2024 – actele necesare.

Proba scrisă de la Titularizare 2024, concursul de angajare în învățământ, are loc pe 17 iulie 2024.

Întâlnirile se organizează pentru prima dată și vor fi organizate anual, transmit reprezentanții Facultății de Litere pentru Edupedu.ro.

“În 2025, aceste cursuri vor fi pe o perioadă mai mare de timp, vor cuprinde mai multe ore și vor fi deschise și altora interesați, nu numai studenților instituției noastre din anul al III-lea, înscriși în cadrul secției Limbă și literatură română – limbă și literatură modernă, așa cum se va întâmpla în această primă sesiune. Avem în vedere posibilitatea unei formule de program de cursuri postuniversitare”, a transmis Facultatea de Litere.

Iată programul întâlnirilor

Vineri, 19 aprilie

  • 12.00-14.00, Sala de Consiliu: pregătirea subiectului de literatură (conf. dr. Gheorghe Ardelean, Facultatea de Litere)
  • 14.00-16.00, Sala de Consiliu: pregătirea subiectului de gramatică (lect. dr. Raluca Brăescu, Facultatea de Litere)

Vineri, 26 aprilie

  • 12.00-14.00, Sala de Consiliu: pregătirea subiectului de didactică (conf. dr. Florentina Sâmihăian, Facultatea de Litere)
  • 14.00-16.00, Sala de Consiliu: pregătirea subiectului de didactică (prof. Valentin Ghiță, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, București)
Citește și:
Actele necesare pentru înscrierea la Titularizare 2024. Cele 18 documente pe care le au de pregătit profesorii. Descarcă fișa de înscriere
Site-ul Titularizare 2024 a fost actualizat. Lista posturilor pentru fiecare județ
UPDATE Profesorii de Limba română dezbat noille provocări ale învățării și evaluării din școli pe 13-14 aprilie, într-o serie de colocvii la care participă și Liviu Papadima, Rodica Zafiu, Florentina Sîmihăian
Cel mai mare număr de profesori suplinitori, din ultimii 5 ani, care predau în școlile din România. Sunt aproape 44.600 de cadre didactice angajate pe perioadă determinată, în anul școlar 2023-2024
Titularizarea ar trebui regândită, spune secretarul de stat Florian Lixandru: Să punem accent mai mult pe partea practică, să vedem competențele pe care le are acea persoană de a lucra cu copiii
OFICIAL Cele 3 situații în care profesorii nu au dreptul să participe la Titularizare 2024
OFICIAL Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari, potrivit metodologiei de mobilitate

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Politehnică Timișoara propune o inițiativă în Cercetare şi Educaţie cu Ucraina la nivel național / Cercetătorii ucraineni să poată preda cursuri în domeniile lor de specialitate, în România

Solidaritate în Cercetare şi Educaţie cu Ucraina este o inițiativă propusă de Universitatea Politehnica Timişoara prin care cercetătorii ucraineni să aibă acces la echipamente și facilitățile universităților din România, iar…
Vezi articolul

Cîmpeanu nuanțează afirmațiile despre profesorii nevaccinați care ar putea preda doar online: Am primit aceste întrebări de la părinți din ce în ce mai mult / Este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș?

Mai mulți părinți i-au transmis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că ar prefera ca profesorii care nu sunt vaccinați să nu predea fizic, ci doar online pentru a evita infectarea copiilor,…
Vezi articolul

DOCUMENT Ordinea etapelor de mobilitate 2025-2026. Proiectul cu regulile pentru angajarea în Învățământ a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației cu o zi înainte de termenul de aprobare prevăzut de lege

Proiectul metodologiei de mobilitate pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar 2025-2026 a fost lansat în consultare publică joi, 14 noiembrie, de Ministerul Educației, cu o zi înainte de termenul pentru…
Vezi articolul