Cursul „Educație economico-financiară pentru profesori”, destinat celor care predau Educație socială la clasa a VIII-a a fost lansat de trei instituții: Asociaţia Română a Băncilor, Banca Națională a României şi Institutul Bancar Român și acreditat de Ministerul Educației, pe o perioadă de 4 ani, prin Ordinul 3559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.
Cursul se va desfășura pe parcursul a 40 de ore, online și va conține diferite teme, pe platforma Microsoft Teams, cum ar fi: consumatorul și producătorul, relația consumatorului cu instituțiile financiare, banii și bugetul, economiile și realizarea proiectelor familiei, finalizându-se cu evaluarea finală. Materialele de studiu vor fi suportul de curs și bibliografia suplimentară. Orele se vor susține de Anca Becheru și Ada Barbu, profesori în discipline socio – umane, conform Institutului Bancar Român (IBR).
Accesul la examen este condiționat pe toată durata de desfășurare a cursului, după finalizarea acestuia participanții vor susține un portofoliu. Certificatul de absolvire este emis de către Ministerul Educației, cu 10 Credite Profesionale Transferabile – CPT-uri. Înscrierea la curs se face prin completarea unei fișe de înscriere și transmiterea unei Adeverințe eliberate de școală, în care să se menționeze că profesorul predă disciplina Educație socială, la clasa a VIII-a. Numărul de locuri este limitat și anume 25, în ordinea primirii înscrierilor.
Programul de formare continuă include un set de competențe generale și specifice. Printre competențele generale se numără utilizarea conceptelor esențiale din domeniul financiar-bancar. Programul vizează nu doar transmiterea de informații, ci și aplicarea acestora în viața cotidiană a participanților, potrivit sursei.
Fișă înscriere:
2 comments
DE CE PROF.EDUCAŢIE TIMPURIE NU SE POT ÎNSCRIE PENTRU CĂ ŞI EI FAC EDUCAŢIE FINANCIARĂ IN GRĂDINIŢE?
Este o oportunitate foarte importanta pentru profesori, pentru a aprofunda aceasta materie Aduce beneficii in implementarea la clasa .