Profesorii români sau ucraineni care predau elevilor ucraineni refugiați în România se pot înscrie la un curs de formare de trei zile, organizat în limba engleză de British Council, în parteneriat cu UNICEF și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), până luni, 28 noiembrie. 75 dintre ei vor fi aleși să participe la ateliere în Capitală, iar pentru 35 de profesori, care vin din diferite părți ale țării, cheltuielile pe cazare și masă vor putea fi decontate, potrivit unui comunicat de presă remis EduPedu.ro.
“Impactul războiului asupra educației este îngrijorător, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Cursul „Teaching and Learning in Difficult Times” este o inițiativă a British Council pentru a răspunde nevoilor imediate de predare în vremuri dificile”, transmite organizația.
Profesorii vor participa la un curs de 3 zile pe tema „Predarea și învățarea în vremuri dificile”. Cursul se va desfășura în limba engleză, la București, de vineri, 16 decembrie, până duminică, 18 decembrie.
Înscrierile se fac prin completarea acestui formular până luni, 28 noiembrie, ora 23:59.
“Lucrând cu formatorii British Council (Cristiana Osan, Chris Sowton și Teodora Naiba), profesorii vor fi sprijiniți să învețe cum să răspundă nevoilor imediate ale copiilor care au suferit traume. Acest curs intensiv oferă informații teoretice și activități practice care pot fi implementate în predarea de zi cu zi, atunci cand se profesorii predau unor copii si tineri care au trecut prin evenimente traumatizante.
Conținutul va fi livrat prin sesiuni plenare și ateliere în grupuri mici, care se vor concentra pe aplicarea practică a conținutului”, potrivit comunicatului de presă.
“Până la sfârșitul cursului, fiecare participant va fi capabil să:
- dea o definiție a traumei și sa enumere principalele tipuri de traume care pot afecta elevii
- recunoască efectele anumitor tipuri de traume asupra învățării şi comportamentului în sălile de clasă
- să-și identifice rolul în sprijinirea elevilor care au suferit traume
- să creeze siguranță fizică și emoțională pentru acești elevi în clasă prin strategii practice de predare
- să înțeleagă legăturile dintre traumă și anumite tipuri de comportament la elevi
- să implementeze strategii practice în clasă pentru a gestiona comportamentul elevilor cauzat de suferință
- să evalueze dacă cursanții se simt în siguranță în sala de clasă
- să învețe modalități de a face din sala de clasă un spațiu mai sigur”, mai scriu cei de la British Council.
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.