Cunoscut epidemiolog american implicat în eradicarea definitivă a variolei pledează astăzi pentru testarea aleatorie, masivă a populației pentru coronavirus: Fără ea, vedem doar vârful aisbergului, șeptimea de deasupra apei

3.557 de vizualizări
Epidemiologul Larry Brilliant / Sursa: Captura Youtube-RetroReport
Testarea aleatorie de coronavirus în rândul populației, nu doar testarea masivă, este esențială în combaterea actualei pandemii, arată un cunoscut epidemiolog, Larry Brilliant, care a contribuit la eforturile Organizației Mondiale a Sănătății în eradicarea definitivă a variolei în anii ’70 și în combaterea poliomielitei.

Într-un interviu acordat publicației Wired, el arată că testarea aleatorie este unul dintre cei trei pași pe care trebuie să îi parcurgă o acțiune de succes împotriva Covid-19.

Testele ar produce o diferență palpabilă. Ar trebui să testăm un eșantion ales în mod aleator, să vedem unde este virusul cu adevărat. Pentru că nu știm acest lucru. Poate că [statul american] Mississippi nu raportează niciun caz pentru că nu a căutat. De unde să știe ei? Poate că Zimbabwe raportează zero cazuri pentru că nu au capacitate de testare, nu pentru că nu au virusul. E nevoie de ceva care arată a test de sarcină, pe care să poți să-l faci acasă“, afirmă Brilliant în interviul pentru Wired.

De ce e importantă testarea aleatorie? Potrivit lui Brilliant, “lumea nu va începe să arate nomal înainte să se petreacă trei lucruri. Primul – să ne dăm seama dacă distribuția acestui virus arată ca un aisberg, anume cu doar o șeptime din volum deasupra apei, sau ca o piramidă, unde vedem totul. Dacă ce vedem acum este doar o șeptime din actuala răspândire, pentru că nu testăm suficient sau pur și simplu nu vedem, atunci suferința va fi mare.

În al doilea rând“, continuă el pașii spre normalizarea situației, “e nevoie de un tratament care să funcționeze, un vaccin sau un antiviral. Iar în al treilea rând, poate cel mai important, vedem că un număr foarte mare de oameni – în special asistente medicale, doctori, polițiști, pompieri, profesori care vor fi contactat boala – devin imuni și îi testăm să fim siguri că nu mai sunt infecțioși.

Citește interviul integral pe Wired.com 

Vezi și – Un documentar despre rolul acțiunilor masive de testare și vaccinare în cazuri precum variola și poliomielita, în care Larry Brilliant s-a implicat activ:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cum îți gestionezi emoțiile la examen

Cum îți gestionezi emoțiile la examenul de clasa a VIII-a și ce pot face părinții, în ultimele zile dinaintea Evaluării Naționale. Psihologii Laura Visu-Petra, Andrei Miu și Lavinia Damian: Dacă evaluează examenul ca pe o oportunitate de a sta sub reflector și de a se bucura că sunt stăpâni pe sine, le promit că emoțiile negative nu vor fi copleșitoare și va rămâne loc de emoții pozitive

Patru zile îi mai despart pe copiii care tocmai au terminat clasa a VIII-a de examenele Evaluării Naționale. Ce pot face tinerii de 14 ani pentru a-și concentra efortul și…
Vezi articolul
Predare exclusiv online

Limbajul și vocabularul folosite de un copil în primii ani de școală prezic cel mai bine capacitatea de a înțelege mai târziu un text citit – Studiu condus de un cercetător român de la Universitatea Babeș-Bolyai, publicat în prestigiosul jurnal specializat în alfabetizare al editurii Springer

România a intrat în pandemia COVID-19 care a închis școlile pentru o perioadă record cu cel mai mare nivel al analfabetismului funcțional înregistrat în ultimii 6 ani: 44%. La un…
Vezi articolul

Miza blocării doctoratelor de la publicare – Finanţări de peste 240 milioane de lei pe an, indemnizaţie de 50% din salariul minim brut pe lună / Plus: restituirea banilor în instanță, dacă sporul este primit în urma unui doctorat plagiat

Universităţile au primit în anul 2018 finanţări pentru granturi doctorale de peste 240 milioane de lei, potrivit raportului Consiliului pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS). Publicarea tuturor tezelor de doctorat, anunțată…
Vezi articolul

Csaba Asztalos: Pledez pentru încheierea anului școlar în predare online pentru tot învățământul preuniversitar / Plus: Din toamnă, o zi pe săptămână trebuie să se practice predarea online

“Din punctul meu de vedere, ca părinte, eu pledez pentru încheierea anului școlar în predare online pentru tot învățământul preuniversitar. Programa școlară la clasele terminale era aproape de finalizare înainte…
Vezi articolul

DOCUMENT Avocatul Poporului critică dur propunerea Ligiei Deca de a pune camere video în toate școlile, fără acordul nimănui: Obișnuința de a fi supravegheat conduce la nerespectarea dreptului la viață intimă, familială și privată. Instalarea sistemelor de supraveghere în școli nu face parte din procesul educațional, ci este mai degrabă o preconstituire de probe

Avocatul Poporului critică dur proiectul de Ordonanță de Urgență prin care ministrul Ligia Deca încearcă să își modifice pentru a treia oară propriile Legi ale învățământului. În cadrul unei analize…
Vezi articolul