Cum vor susține elevii examenele de limbă străină sau probele suplimentare pentru admiterea la liceu 2020? Secretar de stat: Poate testele de limbi străine pot fi date tot online. Sunt mai multe variante

13.535 de vizualizări
FOTO: edu.ro
“Sunt multe licee la care admiterea presupune și un test preliminar: de exemplu, la liceele pedagogice, liceele bilingve, liceele vocaționale în general. În momentul acesta, chiar lucrăm la metodologie, astfel încât să poată da copiii aceste teste. Poate testele de limbi străine pot fi date tot online. E doar o idee. Sunt mai multe variante, vă vom comunica în cel mai scurt timp soluția pe care o va lua Ministerul”, a declarat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, la Magic FM.

Întrebată ulterior cum se asigură că cel care scrie răspunsul este chiar elevul, și nu părintele, secretarul de stat din Ministerul Educației a susținut că “va merge un profesor acolo, lui i se vor crea condiții ca să își redacteze lucrarea“.

Copii vor sta 3 ore cu masca pe față, în examenul de Bacalaureat?

Întrebată, la Magic FM, dacă liceenii vor sta 3 ore cu măștile pe față în timpul examenului de BAC 2020, Luminița Barcari a declarat: “Nu știu cum va evalua situația epidemiologică, eu sper să se mai relaxeze puțin, să scadă numărul de cazuri și dacă vor fi mult mai puțini în clasă și în condiții de maximă igienă, poate nu va mai fi nevoie să stea cu masca pe figură”.

În funcție de cum evoluează această situație epidemiologică, poate va fi nevoie doar pe timpul deplasării de acasă la școală [să poarte elevii masca – N.Red.]. Dar totul la momentul potrivit“, a continuat oficialul.

Ce se întâmpla cu copiii care suferă diferite afecțiuni și nu pot veni la examen?
  • Metodologia prevede că în cazul copiilor cu afecțiuni, care sunt internați – au mai fost situații ca în perioada examenelor să fie copii [cu diferite suferințe medicale] – dacă se face o cerere specială aprobată de comisia națională de examen, copilul poate da [examenul de Evaluare Națională sau Bacalaureat].
  • Dacă este internat sau o să studiem fiecare caz în parte – poate fi dat examenul acasă, în condiții de siguranță cu respectarea tuturor prevederilor metodologice“, a explicat Barcari.
V-ați gândit să echivalați Evaluarea Națională cu mediile obținute de elevi în clasele V-VIII?
  • Am luat în calcul toate variantele posibile, dar mai multe voci au spus că nu este echitabil, că mediile claselor V-VIII, pentru că evaluarea nu este unitară, nu reflectă…
  • Noi sperăm ca până în momentul începerii acestor examene să nu mai fie aceeași situație care este acum, să se mai relaxeze puțin, să nu mai fie atâtea îmbolnăviri și să ne simțim mai în siguranță“.
Citește și:

 

 


7 comments
  1. Ministerul invatamantului nu raspunde la intrebarile tematoare ale parintilor……nu se gandesc la starea psihica a copiilor aflati in situatia examenelor….Fiecare copil actioneaza altfel la stres…..intervine starea emotionala ……faptul ca nu au sociaizat fata in fata cu prietenii , cu bunicii cu colegii de clasa si chiar cu profesorii ..a fost si este inca un strez…purtarea mastii .le incomodeaza respiratia…mana le transppira prin purtarea manusilor…..nu isi vor putea sterge transpiratia , nu se vor putea scarpina…..si altele..toate acestea vor fi un stres in timpul probelor de evaluare…..solutia de a intra la liceu pe baza mediilor claselor a-5-a ..,a6-a, a7-a, si primul semestru clasa a 8-a ar fi cea mai buna…….de ce va este teama ?….

  2. Sunt curioasa doamna ministru dacă copilul dvs era in clasa a VIII a, mai aveați aceeași părere despre examenele naționale? Cu ce drept ne expuneți copiii și bunicii? Dacă nu exista nici un risc, de ce nu trimiteti toți copiii la scoala? Conștiința dvs ce va spune in acest moment? Credeți ca merita acești copii sa
    fie generația de sacrificiu? Este atât de
    greu sa faceți media celor 4 ani de studiu, sau preferați sa aveti procese de conștiința mulți ani de aici înainte ?
    Încă aveti timp suficient sa reveniti asupra deciziei, nu ar fi pt prima data.

  3. Cand ne vor transmite cum se vor mai desfasura si aceste probe bilingv, vocationale? Trebuiau sa se uite in graficul de desfasurare examene si sa aiba raspunsurile in conformitate cu ordinea de desfasurare a etapelor la evaluare nationala. Anul acesta nu stim pe ce locuri concuram..brosurile mai apar?

  4. Eu nu inteleg de ce insistati cu aceste examene cand e clar ca nu sunteti pregatiti sa organizati asa ceva in contextul actual. Pur si simplu condamnati niste elevi si familiile lor sa se contamineze sau mai grav, poate sa moara, doar pentru a bifa o actiune. Nu mai vorbesc de profesori, unii dintre ei cu probleme grave de sanatate si trecuti de 60 de ani. Oricum examenele sunt extrem de simple si nu fac nici un fel de diferenta intre copii. Oare cine va raspunde pentru mortii care vor urma? De ce vi se pare ca puteti face experimente pe o generatie de copii doar pentru a va bifa birocratia?

  5. Ăștia să-și expună proprii copii la un asemenea risc, nu pe-ai altora! Atâta orbecaiala si atata bâlbâiala cu o lună înainte de examen, numai incompetenții ăștia puteau! Nimeni nu știe de fapt nimic! Au zăpăcit și elevi si părinți și profesori! Rușine să vă fie! Cine vă dă dreptul să vă jucați cu sănătatea copiilor noștri? Aveți interese și trebuie cu orice preț susținute aceste examene?

    1. Poate ma prind eu mai greu.Nu inteleg fraza: “va merge un profesor acolo, lui i se vor crea condiții ca să își redacteze lucrarea”. Cine ma poate elucida…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 12.500 de note s-au majorat după contestații, iar aproape 6.000 au scăzut – rezultatele finale de la Evaluarea Națională: Procentul mediilor peste 5 a crescut cu 0,1

Peste 12.500 de note s-au majorat după contestații, iar aproape 6.000 au scăzut, potrivit rezultatelor finale publicate de Ministerul Educației duminică dimineața. Rezultatele pot fi consultate aici. În urma reevaluării…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Orange

VIDEO Serial gratuit cu exerciții de matematică pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Națională, explicate de profesorii Adrian Manu și Clarisa Cavachi și dezvoltate de Agenna Ionescu: Mate cu Digitaliada îi dă șansa oricărui copil să vadă materia prezentată plăcut, cu mici istorioare

Elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Națională 2022 au în ajutor 10 lecții VIDEO de matematică, gratuite, gândite de un profesor-scenarist și create cu ajutorul profesorilor…
Vezi articolul