Cum vor arăta următoarele urme de pași pe Lună? Cizmele astronauților pentru misiunea Artemis, realizate pentru condițiile extreme de la Polul Sud lunar vor avea un design special pe talpă, care să lase o nouă amprentă iconică 

98 de vizualizări
Foto: NASA
Cizmele lunare purtate de astronauții din misiunile Artemis vor trebui să îi protejeze pe purtătorii lor de terenul dificil și de temperaturile extreme, însă rolul lor memorabil va fi reprezentat de amprentele pe care le vor lăsa în urmă, potrivit BBC News, citată de G4Media.ro.

Este una dintre cele mai durabile imagini ale erei spațiale Apollo – o urmă singuratică, puțin adâncă, presată în solul cenușiu și prăfuit al suprafeței lunare. Barele de regolit compactat se întind pe orizontală, formate de talpa cizmei astronautului Buzz Aldrin (foto sus). În prezent, fiind una dintre primele urme lăsate de un om pe o altă planetă, aceasta este un simbol puternic al efortului uman.

În realitate, amprenta este doar una dintre sutele lăsate de cei 12 astronauți care au pășit pe Lună între 1969 și 1972. Și, din câte știm, acele amprente sunt încă acolo și în ziua de azi. Fără ca vântul sau ploaia să le erodeze, ele vor rămâne pe suprafață timp de milioane de ani.

În timp ce NASA se pregătește acum să trimită o nouă serie de astronauți la Polul Sud al Lunii, ar putea exista un alt set de urme de pași care să își lase amprenta de neșters pe suprafața lunară. Dar cum vor arăta primele urme de pași pe suprafața lunară peste 50 de ani? Și cât de diferite vor fi cizmele care le vor crea față de cele purtate de astronauții Apollo?

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis: 30% dintre români sunt la nivelul minim de alfabetizare financiară. Mediul financiar-bancar şi cel academic să contribuie la sustenabilitatea financiară, inclusiv prin mentorat şi îndrumare practică

Statisticile din 2023 arată că 30% dintre români se încadrează la nivelul minim de alfabetizare financiară, iar aceasta nu este consecinţa directă a unor evoluţii recente, ci efectul acumulat în…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Ședință PSD organizată într-o școală din județul Iași, a cărei directoare este soția primarului social-democrat – acuză viceprimarul PNL. Inspectoratul Școlar Județean s-a autosesizat „și în acest moment reprezentanții ISJ sunt în unitatea școlară, pentru verificări preliminare”

Viceprimarul unei comune ieșene reclamă că directoarea școlii profesionale a aprobat desfășurarea în școală a unei ședințe de partid. „Astăzi, la Școala Profesională din Fântânele s-a ținut o ședință PSD.…
Vezi articolul

Proiectul Generation Z, al elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, a intrat în finala pentru marele premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European

Joi, 30 septembrie 2021, la Aachen, în Germania, va avea loc ceremonia de decernare a marelui premiu European Charlemagne Youth Prize, acordat de Parlamentul European. România este reprezentată în competiția finală…
Vezi articolul