Cum spune ministrul Educației că vor fi plătiți profesorii în perioada vacanței/școlii online dintre cele două sărbători de Paște, plus solicitarea sindicatelor privind concediul cadrelor didactice

34.612 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro
Profesorii vor fi plătiți, în continuare, cu salariul integral, dacă sunt titulari, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un răspuns dat la întrebarea unui jurnalist la briefing-ul de la finalul ședinței de Guvern de joi.

Reporter: „Mai mulți profesori ne-au semnalat astăzi, după ce dvs. ați anunțat această punte de două săptămâni online pentru clasele din anii terminali… aceștia nu știu cum vor fi plătiți, că, de exemplu, unii au doar două ore în aceste două săptămâni de online. Aceștia își vor primi banii complet sau mai puțin? Adică nu știu exact câți bani vor primi la sfârșitul lunii…”

Sorin Cîmpeanu: „Deci salariile… dacă e vorba de personal titular, vor primi salariul întreg. Dacă este vorba de cadre didactice care predau la clasele terminale și până acum știa toată lumea că e o vacanță între 2 și 11 aprilie, între 30 aprilie și 9 Mai”.

Pe de altă parte, într-o informare trimisă de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ către profesorii pe care-i reprezintă, apare informația că la ședința Comitetului pentru Dialog Social de joi a fost solicitată o soluție pentru profesorii care nu au ore la clasele terminale și pentru cei de la școlile profesionale și liceele tehnologice.

„Am atras atenția asupra faptului că trebuie să se reglementeze și numărul de ore anual pentru cadrele didactice din învățământul tehnologic și profesional, avându-se în vedere că semestrul al doilea se micșorează cu o săptămână, reprezentanții Ministerului Educației angajându-se e că se va reglementa acest lucru. De asemenea, s-a solicitat să se găsească o soluție ca personalul didactic de predare care nu are ore la clasele terminale să rămână în activitate în cele două săptămâni suplimentare de vacanță, pentru că altfel vor fi nevoită să vină în activitate în luna august, epuizându-se numărul de zile de concediu pentru acest an școlar”, potrivit informării FSLI.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


18 comments
  1. Buna ziua. Ma numesc Rusu Angelica, sunt profesor invatamant primar de 19 ani, anul acesta scolar (2020-2021), predau la clase simultane respectiv (a II-a si a IV-a). Am Gradul Didactic II in invatamant, doi copiii minori iar la scoala unde predau anul acesta sunt incadrata ca si debutant conform grilei de salarizare si fluturasului de salar primit abia in luna ianuarie.
    Unde pot sa ma adresez si daca aveti o adresa de e-mail pentru a putea sesiza acest lucru. Va multumesc.

  2. Bursele pe sectorul 2 le primim zilele astea sauuuu…? Au trecut mai bine de trei luni de când a început semestrul al doilea și nu am văzut nici măcar o bursă intrată în cont.

  3. Dar ati vazut ca, practic, cadrele didactice care au ore la anii terminali nu mai au vacanta decat de Pastele catolic si de Pastele ortodox, doar 2-3 zile? Inca nu inteleg care este rostul acestor modificari pentru anul in curs!!!!

  4. Bani, bani și iar bani!
    Adulții primesc mereu răspunsuri că doar sunt posibili votanți ai celor care oferă explicații.
    Pentru copiii de 15 ani care participă luni la simularea pentru EN, nu s-a obosit nimeni de la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație să ofere răspunsuri la întrebări firești.
    De exemplu:
    – pe figurile geometrice de la grile se pot face adnotări sau se consideră semn?
    – Figurile geometrice de la subiectul 3 pot fi completate cu construcții ajutătoare sau trebuie să deseneze altă figură?
    – Dacă nu ajunge spațiul pentru rezolvarea problemelor de la subiectul 3 cum se marchează că există o continuare?

    Celor care nu au văzut modelele noi de subiecte probabil li se pare că întrebările sunt stupide.

  5. Dar in contractul meu de munca nu e prevazut micsorarea saariului pe perioada vacantei ,daca am ore la clasele terminale !!! Asta e normal a cap ?!! Nu prevede diferente salariale intre suplinitor si titular !!!

  6. Logic și normal ar fi ca toți elevii sa facă ore online în cele doua saptamani cu pricina. Și atunci nu ar trebui sa se umilească nici cadrele didactice la acest munte de idei proaste dar fixe.
    In plus, elevii nu ar face o întrerupere atât de îndelungată.

  7. Mai mult ca sigur se referă la pensionarii aflați la PCO care NU vor fi plătiți la fel ca anul trecut căci ei sunt bataia de joc a miniștrilor educației (ce dacă e ilegal nu contează!!!!). Altfel habar n-are d-nul ministru că suplinitorii au aceleași drepturi ca și titularii!

  8. Nu este corectă decizia D.Ministru.Daca îmi fac orele la clasa a 8a online și sunt suplinitoare de ce sa nu fiu plătită?Se fac discriminări între titulari și suplinitori și nu este CORECT!!!!

  9. Nici eu nu înţeleg-cum numai titularii?Un profesor care e suplinitor de 15 ani, fiindcă nu s-au scos posturi titularizabile, rămâne fără salariu?Şi care e diferenţa între suplinitorul care are şi clase terminale şi titularul aflat în aceeaşi situaţie?

    1. cred că face confuzie între titulari/suplinitori cu normă întreagă și cei la plata cu ora. Nu are cum să nu plătească. Domnul ministru nu prea a gândit implicațiile când a luat această hotărâre

  10. Mă gândeam eu că vor sa ne atace la finanțe.Ca omizile.Dupa lăcuste omizi ,după omizi ciuma,lepra și alte boli sugătoare de viață.
    Asta vor sa ne demoralizeze și să ne demotiveze cu orice preț!
    Metrorex e in grevă ,învățământul trebuia să fie de mult in grevă…

    1. Trebuie sa ne plateasca suplimentar ca lucram in concediu!!!
      Altii cand vin la munca in zile libere au sporuri de 50-80%, noi si cu salarii mici si pe gratis.

    2. Nu se platesc orele suplimentare, sporul de hrana, masti si dezinfectanti, 75% din salariul parintilor care stau acasa etc. La un calcul rapid se economisesc 200.000.000 lei.

      1. Corect!
        Dupa parerea mea, ministerul ar trebui sa plateasca TOATE orele de la clasele terminale drept ore suplimentare in perioada 5-29 aprilie. Din moment ce profesorii care nu au ore la clasele terminale primesc banii integral si au o luna vacanta, atunci profesorii care au oŕe la clasele terminale ar trebui sa aiba platite aceste ore suplimentar.

  11. Trebuia toată lumea online cele 2 săptămâni, nu numai clasa a 8-a și rămâneau toate examenele și vacanțele la fel.

    1. Clasele 5-7 si 9-11 au facut online majoritatea orelor de un an de zile, ca e foarte usor sa fi pe scenariul galben.

      Macar daca ii ducea mintea sa lase online pentru 5-12 si dupa se gandeau pentru cei mici ce fac cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Florian Lixandru, secretar de stat: Meditațiile sunt în mare parte o modă, dar și o necesitate în anumite situații / Nu mi se pare deontologic ca un cadru didactic să lucreze în particular cu elevii de la clasă, nici măcar activitatea în afterschool-uri

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, spune că “meditațiile sunt o modă”, dar recunoaște că sunt și o necesitate, atunci când în clasă sunt copii “capabili de performanță…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Orange

Teste de antrenament pentru Evaluarea Națională 2025, disponibile gratuit pe Platforma Digitaliada. Profesorul Alin Danciu: Când un elev nu știe să răspundă la o întrebare, poate trece la următoarea, ca la examen

Profesorii și elevii au acces gratuit la teste de antrenament la Matematică și Limba și literatura română pentru Evaluarea Națională 2025 și lecții digitale interactive, pe Platforma Digitaliada. „Dacă un…
Vezi articolul

Bătaie de joc la adresa profesorilor și elevilor, din partea Ministerului Educației. Instituția le-a cerut cadrelor didactice să facă reperele metodologice pentru clasa a XI-a, pentru peste 80 de discipline, în doar 10 zile lucrătoare, în plină vacanță – document

Profesorii din grupurile de lucru pentru elaborarea/revizuirea curriculumului pentru disciplinele/ domeniile de studiu obligatorii din învățământul liceal și pentru calificările/domeniile de pregătire profesională pentru care se școlarizează prin învățământul profesional…
Vezi articolul