Cum sancționează statele europene părinții care își duc copiii în vacanțe în timpul anului școlar ca să facă economii. De la amenzi de mii de euro până la pedepse cu închisoarea

0 vizualizări
Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com
În Regatul Unit, din august 2024, părinții vor plăti cu amenzi mai aspre dacă își iau copiii de la ore ca să îi ducă în vacanțe. Cuantumul minim urmează să crească de la 60 de lire sterline (68 de euro) la 80 de lire sterline (93 de euro). Amenda maximă va rămâne la 2.500 de lire sterline (2.846 EUR), scrie G4Media.ro, care citează Euronews.

Recent, o familie din Marea Britanie a primit o amendă de 240 de lire după ce și-a dus copiii la plajă în Egipt în timpul anului școlar. Părinții spun că prețurile pot fi chiar duble în timpul vacanțelor școlare, iar amenda e ridicolă.

În acest context, un material Euronews analizează care sunt sancțiunile la care se pot expune părinții care își iau copiii de la școală în diferite țări europene.

Care sunt normele privind absența copiilor de la școală în Austria?

În Austria, școala este obligatorie între vârsta de 6 și 15 ani. Dacă o absență neautorizată de mai mult de trei zile consecutive este raportată autorităților de către școală, părinții riscă amenzi între 110 și 400 de euro sau până la două săptămâni de închisoare. Mai mult de trei absențe nejustificate pot fi clasificate drept infracțiune administrativă.

Absența poate fi solicitată la Ministerul Educației cu motivarea corespunzătoare. În cazul în care nu se oferă un motiv aprobat și părinții nu răspund la o solicitare, copiii lor ar putea fi exmatriculați de la școală, iar părinții s-ar putea confrunta cu vizite bisăptămânale din partea serviciilor de protecție a tinerilor din Austria.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Robert Kneschke | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

32,9% – rata finală de promovare în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 / Harta variației ratei de promovare, după contestații, pe județe

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%, în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%), se arată…
Vezi articolul

Reducerea normei didactice pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se aplică din acest an școlar? Răspunsul sindicatelor: E o problemă. Toate catedrele au fost făcute până la 1 septembrie, iar legea a intrat în vigoare din 3 septembrie. Surse din minister spun că s-ar aplica de anul școlar viitor, dar legea Educației nu prevede niciun termen specific

Legea învățământului preuniversitar prevede că norma didactică pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal, la cerere,…
Vezi articolul
Bogdan Cristescu, expert in stiintele educatiei, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie

Mit spulberat: Elevii români au rezultate proaste la testele internaționale pentru că noi nu am preda acele conținuturi. Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, CNPEE: 86% din conținuturile evaluate în TIMSS sunt în programa din România, dublu față de Finlanda

Motivul foarte des invocat pentru slabele performanțe ale elevilor români la testările internaționale, cum sunt PISA sau TIMSS, este acela conform căruia noi nu am preda elevilor conținuturile pe care…
Vezi articolul