Cum să-ți petreci timpul dacă trebuie să stai acasă din cauza noului coronavirus – sfaturi pentru copii, de la UNICEF

2.356 de vizualizări
FOTO: Ueslei Marcelino/UNICEF
„Dacă școala la care înveți s-a închis și stai acasă, bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziție și fă lucrurile care îți plac, dar pentru care n-ai avut vreme până acum”, scrie UNICEF România într-un articol cu sfaturi pentru elevii și copiii care sunt nevoiți să stea acasă după suspendarea cursurilor.

”Nu uita regulile de igienă: spală-te des pe mâini și nu-ți atinge fața dacă mâinile nu sunt dezinfectate.

Dacă stai acasă pentru că ești în izolare din cauza unei suspiciuni de infectare cu coronavirus, a ta sau a cuiva apropiat, fie coleg sau membru al familiei, nu te îngrijora.

E posibil să te afli în situația de a sta acasă din cauză că te-ai întors în ultimele două săptămâni dintr-o zonă afectată de epidemie sau ai intrat în contact cu cineva infectat. Va trebui să stai acasă timp de 14 zile, fără să te vezi cu prietenii sau cu unii membri ai familiei care nu locuiesc cu tine.

Este normal să ai multe întrebări despre cum te afectează situația aceasta și cum acționează coronavirusul. Discută cu un adult despre ce te preocupă și spune deschis care sunt lucrurile care te neliniștesc. Nicio întrebare nu e „prea copilărească” dacă te îngrijorează foarte tare sau dacă e vorba de sănătatea ta.

Continuă să te speli foarte bine pe mâini, nu-ți atinge fața cu mâinile murdare sau după ce ai atins lucruri pe care le-au atins și alții, ascultă sfaturile medicului și vei fi în siguranță.

Iată câteva lucruri pe care le poți face ca timpul pe care îl petreci acasă să fie cât mai plăcut:

  • Sunt multe jocuri distractive pe care le poți juca de unul singur sau împreună cu familia. Nu sta prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil.
  • Ascultă muzică și citește. Consideră timpul petrecut acasă o vacanță neplanificată de care poți să te bucuri.
  • Fă-ți temele și ține legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îți va fi mai ușor să recuperezi lecțiile atunci când te vei întoarce la scoală.
  • Mănâncă sănătos și cât mai variat posibil. Fructele și legumele au multe vitamine care te mențin în formă și te fac mai puternic în fața bolilor.”

Acest articol este preluat de Edupedu.ro cu acordul UNICEF România 

FOTO: Ueslei Marcelino/UNICEF


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Echivalarea titlului de doctor cu gradul didactic I

DOCUMENT Evaluarea externă a școlilor începe pe 30 septembrie și durează până pe 6 decembrie, potrivit ARACIP. Calendarul complet al activităților / Inspecțiile făcute de inspectoratele școlare și evaluările ARACIP nu mai apar în ROFUIP 2024

De pe data de 30 septembrie începe evaluarea externă a unităților de învățământ, potrivit unei note ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – n. red.). Evaluarea externă se…
Vezi articolul
Cursurile Universității Politehnica

DOCUMENT Examenele de licență și disertație 2022 vor fi înregistrate integral și pot fi susținute online numai în stare de alertă, necesitate sau urgență. Vezi proiectul metodologiei cu regulile de organizare a examenelor susținute de studenți la finalul facultății și al masterului

Examenele de licență și disertație 2022 se pot desfășura și online, pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar,…
Vezi articolul
Sfaturi pentru predarea online

Elevii care pot face școală online – lista oficială a motivelor și afecțiunilor pentru care pot fi scutiți de prezența fizică a fost completată cu elevii care au în familie persoane cu risc

În ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației a fost publicată, la articolul 5, lista motivelor și afecțiunilor pentru care elevii pot solicita învățarea online. Pentru preşcolarii/elevii care se află…
Vezi articolul

Ministerul Cercetării și Digitalizării pierde, la rectificare, 20 de milioane de lei din bugetul alocat cercetării, în timp ce fantomatica Academie a Oamenilor de Știință din România primește o suplimentare cu aproape jumătate de milion de lei

Bugetul alocat cercetării fundamentale și activităților de cercetare-dezvoltare, în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării este redus cu 20,4 milioane de lei prin rectificarea bugetară aprobată luni de guvern. În…
Vezi articolul