Cum s-au format galaxiile? Și cum observă oamenii de știință spațiul? Cercetătorul Mark McCaughrean vine la Bucharest Science Festival pe 27 septembrie – programul evenimentului cu experimente și vizite în laboratoare

109 vizualizări
Foto: ICHO 2023 via Flickr Album
Experimente științifice, vizite în laboratoare și răspunsuri la întrebări despre de la cercetătorul Mark McCaughrean sunt câteva activități din programul Bucharest Science Festival, care începe pe 25 septembrie în Capitală, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Invitatul special al festivalului va susține o prelegere despre revoluționarul telescop spațial James Webb. Bucharest Science Festival, un eveniment pentru pasionați de știință de toate vârstele, se va desfășura în 11 locații din Municipiu, conform informării de la organizatori.

„În seara de 27 septembrie, începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, Mark McCaughrean va dezvălui perspective noi asupra cosmosului, prezentând descoperiri fascinante realizate cu ajutorul telescopului spațial James Webb. Discuția va aborda teme variate, de la formarea galaxiilor în universul timpuriu până la observarea planetelor din sistemul nostru solar și din jurul altor stele”, se precizează în comunicatul de presă.

  • Edupedu.ro este partener media al Bucharest Science Festival 2024.

„Cu o carieră distinsă la NASA, Observatorul Astronomic Steward din Arizona și Agenția Spațială Europeană (ESA), Mark McCaughrean este o autoritate în astrofizică, recunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la explorarea spațială și comunicarea științei.

Mark McCaughrean / Foto: ESA

Pe lângă prelegerea lui Mark McCaughrean, Bucharest Science Festival va găzdui o serie de evenimente fascinante, care promovează știința și tehnologia. Printre acestea se numără:

  • Salonul de Știință al Școlilor, unde echipe de elevi vor prezenta roboți interactivi și experimente inovatoare.
  • Conferințe pentru pasionați de știință de toate vârstele
  • Cum funcționează? Pe durata Festivalului elevii din școli vor avea ocazia să viziteze laboratoare din universități și institute de cercetare.
  • Ateliere interactive de fizică și chimie, dar și ateliere de gândire critică și educație sexuală
  • Vizite la stații de pompieri: unde participanții pot învăța despre funcționarea acestora și despre primul ajutor oferit de SMURD”, potrivit organizatorilor festivalului.

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro și prin intermediul aplicației de mobil FestivApp ce poate fi descărcată din Google Play și App Store.

Bucharest Science Festival este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Planeta Științei, precizează organizatorii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația financiară, prin ochii elevilor din rural: Jumătate dintre participanții la un sondaj cred că o persoană educată financiar are bani pentru traiul zilnic, dar și pentru economii / 60% doresc să afle ce afacere să-și deschidă

O persoană educată din punct de vedere financiar are bani pentru viața de zi cu zi, dar face și economii, cred jumătate dintre elevii din mediul rural care au participat…
Vezi articolul

OFICIAL Este interzis ca elevii și profesorii să strângă fonduri pentru activități din „Săptămâna verde”, dar părinții o pot face printr-o asociație cu personalitate juridică. Fiecare școală stabilește o echipă de coordonare a programului și un profesor responsabil de mediu / Model de raportare a activităților pentru școli

Metodologia de organizare a programului „Săptămâna verde” a fost publicată în Monitorul Oficial. Părinții pot contribui financiar prin asociația de părinți, dar este interzis ca elevii și profesorii să strângă…
Vezi articolul