Cum poate ajuta chimia la prevenția poluării. Nicoleta Sandu, doctorandă în România: O adevărată muncă detectivistă în care investigăm și explicăm fenomenele

1.043 de vizualizări
Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com
Prinsă de ”microbul” chimiei încă din școala generală datorită lecțiilor în laborator, Nicoleta Sandu e acum doctorandă a Facultății de Chimie de la Universitatea București, cu o teză axată pe sinteză organică. Tânăra care își petrece mare parte a timpului în laborator a explicat pentru LearnGate.ro că detecția și prevenția poluării e unul dintre domeniile în care pot fi utilizate rezultatele cercetărilor sale, prin intermediul senzorilor.

Cu o carieră de cercetător în pregătire, Nicoleta Sandu le spune copiilor pasionați de chimie că studiul acestei materii deschide porțile pentru o carieră în industria farmaceutică, cosmetică sau medicală, dar și în domeniul anti-dopingului sau al criminalisticii.

Rep.: De unde a venit atracția ta pentru chimie, ce te-a determinat să urmezi această carieră?

Scânteia s-a aprins în școala generală, unde am întâlnit o profesoară care mi-a insuflat plăcerea și atracția pentru chimie. Apoi, în anii de liceu am întâlnit o altă profesoară care m-a inspirat în continuare și mi-a susținut dragul de a învăța chimie, de a înțelege, de a lucra suplimentar. Dumneaei m-a și îndrumat spre Facultatea de Chimie a Universității din București, pentru că-mi doream să continui studiile în acest domeniu.

Citește tot articolul pe LearnGate.ro.

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: Toți profesorii au obligația legală să facă educație rutieră, nu doar diriginții. Modul în care se va implica fiecare va fi stabilit în consiliul clasei. Cele 3 ghiduri de educație rutieră pentru învățământul primar, gimnazial și liceal

Ministerul Educației atrage atenția în ghidurile de educație rutieră că nu doar diriginții sunt responsabili pentru educația rutieră în școli. Toate cadrele didactice vor fi implicate să îi învețe pe…
Vezi articolul

OFICIAL În două săptămâni, inspectoratele școlare trebuie să trimită Ministerului Educației lista școlilor incluse în programul „Masă sănătoasă” / Abandonul școlar, numărul crescut de burse sociale și rezultatele slabe de la examenele naționale, printre criteriile generale de selecție

În termen de două săptămâni, inspectoratele școlare trebuie să trimită Ministerului Educației lista școlilor incluse în programul „Masă sănătoasă”, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul…
Vezi articolul

DOCUMENT Toate școlile trebuie să raporteze Ministerului Educației, până pe 30 decembrie, câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului

Câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online, câți profesori s-au pensionat de la începutul anului și câți dintre cei care s-au pensionat lucrează…
Vezi articolul

Subiectele la matematică la Evaluarea Națională 2023 au fost ușoare, spune inspectorul general școlar din județul Alba, Cornel Sandu: Există 55 de note de 10 mediul urban și o singură notă de 10 mediu rural. Nu așa ar trebui să arate o pondere a notelor echilibrată / La nivel național, unul din 4 elevi din mediul rural a luat sub 5 la matematică

Șeful ISJ Alba, Cornel Sandu, profesor de matematică la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, spune că diferențele mari între notele de la Evaluarea Națională din mediul rural și cel…
Vezi articolul