Cum iei decizii la volan când abia ai împlinit majoratul? Ora de Educație Rutieră la Liceu

139 de vizualizări
Elevii din 10 licee din București participă în această perioadă la “Ora de Educație Rutieră la Liceu”. La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, unde pilotul Adrian Grigore “va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, anunță Asociația EDIT, care organizează acest proiect.

În perioada 21 noiembrie – 5 decembrie se desfășoară prima ediție a proiectului “Ora de Educație Rutieră la Liceu”, în 10 licee din București. Statisticile spun că cele mai multe accidente în Bucureşti sunt provocate de tinerii sub 25 de ani: 6,15% dintre aceştia au provocat un accident și peste 6% din maşinile înmatriculate în Capitală au provocat un accident, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

“Ora de Educație Rutieră la Liceu” se adresează adolescenților de clasele a XI-a și a XII-a. Timp de două ore, liceenii vorbesc cu reprezentanții Poliției, ai Inspectoratului pentru Situații de Uregnță, cu psihologul proiectului Mirela Stefănescu și cu pilotul Adrian Grigore și invitații săi: Dani Oțil, Ana Maria Brânză, Micutzu și LikeCreata.

La finalul cursului, elevii ies în curtea liceului, la prezentarea mașinii de raliu a pilotului Adrian Grigore. “De asemenea, într-o mașină de stradă pusă la dispoziție de unul dintre partenerii săi, Honda Trading, pilotul va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii”, precizează Asociația EDIT.

Liviu Zorilă, directorul Asociației EDIT, spune că “după aproape cinci ediții de ‘Ora de Educație Rutieră’ în școlile din București, o prima ediție de “Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” în 12 județe din țară + București, a venit timpul să ne adresăm și viitorilor șoferi, adică adolescenților din clasele a XI-a și a XII-a. Educație rutieră este importantă pentru toate categoriile de vârstă, astfel, prin copii, ajungem și la părinți, adulți, și totodată ne adresăm și acestora în mod direct prin interacțiunea de la grădiniță, școală și licee”.

Liceele participante în proiectul “Ora de Educație Rutieră la Liceu” sunt: Liceul Miguel Cervantes, Colegiul Național Matei Basarab, Liceul Jean Monnet, Liceul Elena Cuza, Colegiul Național Spiru Haret, Liceul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Eugen Lovinescu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceul A.I.Cuza și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc.

Profesorii sau directorii interesați să aducă ore de educație rutieră în școlile lor pot să facă o cerere în acest sens Asociației EDIT.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea de Vest din Timișoara: Profesorul și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara universitară Adina Chirilă a primit Premiul „Timotei Cipariu“. Premiile sunt acordate de Academia Română

Academia Română a decernat astăzi premiile anuale, recompensând astfel lucrări publicate în cursul anului 2021. Profesorul universitar și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara…
Vezi articolul
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei net, spune că salariile din 2024 au fost “o negociere” cu sindicatele și că “obiectivul meu” este ca noua grilă de salarizare să plece de la salariul mediu pe economie / Ar însemna că debutantul nu va avea 4.600 de lei net nici pe noua lege

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de jurnaliștii din județul Argeș, dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei salariu: “Există un angajament al coaliției care vizează noua grilă…
Vezi articolul