Cum au ajuns elevii la Comisia Europeană în scandalul transportului gratuit: „Nimeni nu crede că ministerul mai poate rezolva ceva”

556 de vizualizări
Foto: Info-Sud-Est.ro
Elevii protestează de la începutul anului școlar față de Hotărârea de Guvern 1337, din cauza căreia școlarii din 19 județe ale țării au rămas fără transport în comun gratuit. După proteste fizice în fața Ministerului Educației și o grevă japoneză în mai multe județe, situația nu s-a schimbat cu nimic. Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a recurs la o sesizare la Comisia Europeană, iar elevii sunt pregătiți să acționeze în instanță ministerul, a explicat, în cadrul proiectului ENTR președinta AEC, Lorena Drăgușin.

„Cel puțin pe mandatul meu, este prima sesizare la Comisia Europeană. Ne-a determinat faptul că ministerul nu ia măsuri în revocarea hotărârii de guvern și a trebuit să apelăm la o instanță mai mare, la Comisia Europeană, pentru că această hotărâre de guvern pe care noi am reclamat-o încalcă legislația europeană, prin regulamentul 1370″, explică Lorena Drăgușin situația actuală.

Amintim faptul că acest act nu a fost prima alegere a elevilor. În urmă cu peste o săptămână, în prima zi de școală, zeci de elevi au protestat în fața Ministerului Educației, unde au cerut reintroducerea gratuității și demisia ministrului Ligia Deca. Au fost purtate discuții cu reprezentanții ministerului, însă, spune tânăra, nu a fost oferită nicio garanție reală.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

4 comments
  1. Foarte bine au facut elevii, sa ii actioneze in justitie. De mult trebuia sa apeleze la justitie, daca se incalca legea

  2. Si o sa le dea comisia europeană un șut în dos. O sa le zică că banii sunt necesari la înarmare, ce-aș mai rade.

    Pai, de unde atâta gratuit? Generație de pomanagii formam? Din banii cui atâtea gratuități? Să facă donații cei care-i susțin.

  3. Dacă profesorii din România ar avea caracter, ei ar protesta și ar acționa pentru ca elevii să primească transport gratuit! Dar nu, ei au protestat doar pt salariile lor, folosindu-se de elevi pt a amenința

    1. Amice, în toate legile educației de după revoluție a fost scris, negru pe alb, că se decontează naveta profesorilor care nu locuiesc în localitatea unde e școala.

      Cam cât crezi că s-a decontat? De 35 de ani încoace? Dă-ți cu părerea, că văd că ești bun. Iar când am protestat pentru respectarea legii, ați aruncat cu noroi și ne-ați făcut în toate felurile.

      Cine trebuie să aplice legea? Nu cumva statul? Nu cumva politicienii pe care ai pus, între alții, și tu ștampila? Așa că uită-te în oglindă înainte de a da vina pe alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul

Specialiștii MedLife atrag atenția: Ar trebui reevaluată decizia privind menținerea școlilor deschise până când gradul de ocupare a paturilor în spitale depășește 75% / „Se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”

Noul studiu al rețelei de clinici MedLife arată că a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR. Potrivit…
Vezi articolul

Fără lecții despre identitatea și ideologia de gen în școlile din Anglia, dar teme precum operațiile de schimbare de sex pot fi abordate / Fără ore de educație sexuală pentru elevi de până la 9 ani / Discuții pe teme precum contracepția, nu înainte de 13 ani – propuneri ale guvernului de la Londra

Școlile din Anglia sunt îndemnate să nu predea „identitatea de gen” și „ideologia de gen”, într-un set de noi reguli pe care Guvernul de la Londra urma să le pună,…
Vezi articolul

Inspectorul școlar general din Mureș, acuzat de sindicate că ar fi făcut presiuni asupra profesorilor din județ, prin directorii de școli, să iasă din grevă, ca să încheie mediile elevilor. Sabin Pășcan neagă acuzațiile

Inspectorul Școlar din Mureș, Sabin Pășcan, ar fi făcut presiuni asupra profesorilor, astfel încât să iasă din grevă. Asta susține Maria Rezi, președinte al Sindicatului din Învățământ „Spiru Haret” Mureş,…
Vezi articolul