Cum arăta munca unui scrib în Egiptul antic și de ce aveau tendința de a suferi de artrită după o viață de citit și scris pe papirus

86 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Lucrările de o viață ale scribilor egipteni antici sunt scrise pe oasele lor, arată un nou studiu citat de Science News, potrivit G4Media.ro.

Artrita și alte leziuni marchează scheletele scribilor în locurile în care bărbații stăteau cu picioarele încrucișate sau îngenunchiați, cocoșați peste suluri de papirus, descriu cercetătorii într-un studiu publicat la sfârșitul lunii iunie în jurnalul Scientific Reports.

Cercetătorii de la muzee și universități din Republica Cehă au examinat rămășițele a 69 de bărbați îngropați în necropola de la Abusir, Egipt, datând din perioada 2700 î.Hr. până în 2180 î.Hr.

Titlurile, picturile, uneltele și statuile găsite în morminte au indicat 30 dintre schelete ca fiind scribi, persoane de rang înalt care lucrau în diferite poziții administrative și erau implicate în orice presupunea scrisul sau cititul.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Scenariul hibrid de începere a școlii, propus de Ministerul Sănătății: Distanța fizică redusă la jumătate între copii, masca e obligatorie tot timpul doar pentru învățătoare și educatoare, profesorii o pot da jos la cursuri

Reducerea distanței fizice între copii sau între elevi de la 2 metri, cât era până acum, la doar 1 metru, indiferent de ciclul de învățământ preuniversitar, este principala măsură nouă…
Vezi articolul

Testarea elevilor să fie făcută în școli, nu acasă, ar fi fost o măsură agreată și de ministrul Sănătății, susțin reprezentanții elevilor, după o întâlnire cu Rafila. CNE a mai cerut și descentralizarea deciziei la nivelul școlilor pentru trecerea în online

Conducerea Consiliului Național al Elevilor (CNE) a avut o întrevedere marți cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în care au discutat, printre altele, și introducerea unor noi modalități de calcul a…
Vezi articolul

VIDEO Sorin Cîmpeanu: Adeverințele medicale din primul semestru rămân valabile, nu trimiteți elevii după altele. Nu se pun absențe sau se pun motivate pentru elevii care prezintă simptome și nu se prezintă la școală

“Adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic. Adeverințele medicale cu privire la vulnerabilitățile elevilor care le împiedică prezența la școală, din primul semestru, rămân valabile, nu…
Vezi articolul