Școala de Sănătate Publică T.H. Chan din cadrul Universității Harvard a creat „Farfuria pentru o alimentație sănătoasă”, un ghid care îi ajută pe oameni să prepare mese sănătoase și echilibrate.
Principalul mesaj al Farfuriei pentru o alimentație sănătoasă este să vă concentrați pe calitatea dietei.
Construirea unei diete sănătoase și echilibrate se face în felul următor:
Pregătiți cea mai mare parte a mesei cu legume și fructe – 1/2 din farfurie.
Căutați culoarea și varietatea. Cartofii nu au loc în Farfuria pentru o alimentație sănătoasă din cauza impactului lor negativ asupra glicemiei.
Optați pentru cereale integrale – 1/4 din farfurie.
Cerealele integrale și intacte – grâul integral, orzul, boabele de grâu, quinoa, ovăzul, orezul brun și alimentele preparate cu acestea, cum ar fi pastele integrale – au un efect mai blând asupra glicemiei și insulinei decât pâinea albă, orezul alb și alte cereale rafinate.