Cum a organizat festivitatea de absolvire pentru clasa a VIII-a diriginta Mirela Tanc: Strâng în brațe poza cu elevii, până când pot să-i îmbrățișez de-adevăratelea

29.794 de vizualizări
„Chiar dacă ceremoniile oficiale au fost amânate sau anulate în totalitate, absolvirea nu a fost niciodată mai importantă – iar în sezonul de absolvire 2020, am găsit soluții pentru a nu-i priva pe elevi de festivitate, dar nici să nu-i pun în pericol”, scrie într-un mesaj trimis Edupedu.ro profesoara de limba română Mirela Tanc, dirigintă la clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, din Oradea, județul Bihor. În fotografie apare țănând în brațe poza cu elevii săi, „strâng în brațe poza elevilor…până îi voi putea strânge în brațe de-adevăratelea…”, ne-a spus profesoara.

Redăm mesajul integral al prof. Mirela Tanc:

„Am pornit de la ideea că absolvenții de anul acesta merită totul!

Au fost greu încercați în această perioadă. Ca diriginte am pregătit momentul de mult timp. Când am înțeles că nu ne vom mai întoarce la școală, am regândit și organizat evenimentul: mi-am transformat curtea în sală de festivități, am pregătit totul din timp,  le-am trimis elevilor mei  prin părinți, în secret, materialele necesare absolvirii.  Pentru că am început în clasa a 5-a ca super-eroi în devenire, am încheiat înțelegând că fiecare trebuie să fie propriul lui erou.

Am pregătit momentul cu mult drag. Am selectat melodii cu mesaj, pe care le-am  organizat într-un playlist:

Am organizat întreaga festivitate în jurul activităților de pe parcursul celor 4 ani, a proiectelor și parteneriatelor organizate cu elevii;

Așadar, am considerat potrivit să-i implic și pe parteneri în această festivitate.

Astfel, am primit mesaje pentru ei de la Roger Weiss de la NASA, de la prof. Fernando Reimers de la Universitatea Harvard, de la elevi și profesori colaboratori: Rashmi Kathuria, Nirali Gupta- India, Irene Confalone –Italia, Manuela Pereira-Portugalia, Tammy Dunbar-SUA, Maria Jose Giavedoni-Argentina,  de la scriitoarea Tricia Brown –Alaska, dar și de la autorități locale, dl prefect Dumitru Țiplea. Foști elevi, cărora viața le-a orientat viața spre alte zări au dorit să marcheze evenimentul transmițându-și gândurile spre foștii colegi. Le mulțumim tuturor pentru frumoasele gânduri, pentru că și-au rupt din timp pentru a ne face nouă ziua mai frumoasă.

Fiecare elev a primit un pachet cu termen de deschidere marți, la ora 17.

Acesta conținea ”un Kit de supraviețuire în viață #AbsolventOltea100”: o sticlă de apă și o ”felie de tort”.

Aici am inclus busola ”morală” care să îi păstreze pe drumul cel bun atunci când vor fi în cumpănă, ”cheia succesului”, dar și a echilibrului, ”un semn de carte” personalizat pentru fiecare elev cu tehnica watercolor cu un îndemn moralizator și bonus, o piesă puzzle: ”complete me after”. Pachetul mai conținea o ”caracterizare” a fiecărui elev al clasei, așa cum s-au văzut ei pe parcursul celor 4 ani, iar eu le-am organizat grafic sub formă de tablou unic pentru fiecare.

 

Am crescut împreună, am acumulat cunoștințe, ne-am format abilități și atitudini. Elevii mei sunt cu adevărat pregătiți pentru viață.

Am încercat să le ofer tot ce  am putut eu.

Nu am crezut că se poate transmite atâta emoție…on-line…

Gânduri în urma festivității:

”Diriginta care strânge în brațe poza elevilor ei în locul prezenței fizice” …

”Daca vrei cu adevarat, poți !” Și cât de frumos și inventiv a fost transformat totul în activitate de sărbătoare !

Mesaje părinți: ”Cât de frumos ați reușit să le dăruiți ceea ce pandemia le-a luat. Felicitări! Copiii, să fiți fericiți!” (Emilia C.)

”Noi n-o să vă putem mulțumi niciodată pentru ceea ce i-ați oferit!

Sunteți deosebită! Suntem norocoși cu dumneavoastră.

Vă dorim sănătate multă, fericire și realizări frumoase!” (Iudith C.)

V-am încredințat ambii copii. Și nu regret absolut deloc! Cu siguranță aș face la fel dacă ar fi s-o iau de la capăt! (Mirela C.)

M-au sunat părinții să îmi spună cât de încântați au fost copiii  de ce le-am pregătit.  Din păcate îmi spun că au colegi care au și ei copiii absolvenți, dar care au trecut peste acest moment foarte ușor, sau care nu au făcut nimic.

Consuela C: ”Mirela Tanc, sunt impresionată de ceea ce ați făcut pentru copii! Sunt mamă de elev de clasa a opta și mi-ar fi plăcut să simtă ceea ce au simțit elevii dvs! Mă înclin!❤”

”Multumim, doamna dirigintă Mirela Tanc pt tot! Surprizele dvs.sunt superbe, de la oameni excepționali, precum sunteti dvs!!!” (Camelia V.)

Sfat pentru profesori:

”Dragi colegi, aceste momente vor rămâne veșnic în memoria elevilor dumneavoastră. Ați fost alături 4 ani…și vă despărțiți …nicicum? Nu au fost destul de încercați, de bulversați, de nesiguri toată această perioadă? Aduceți-le un strop de bucurie.

Imediat după absolvire am fost invitată la Atelierul Merito să prezint un exemplu valoros de învățare colaborativă. Am optat pentru acest moment, sperând că profesorii care nu au făcut-o să o facă acum.

Vineri, 5 iunie, am prezentat secvențe din activitățile mele din perioada ”Școlii de (a)casă”, la invitația d-nei inspector de limba română, Diana Popa, care a invitat-o pe d-na Mina Maria Rusu- inspector general din Ministerul Educației. Aceasta a fost impresionată de creativitate, de munca prolifică depusă în această perioadă, mărturisind că ”și-ar dori să fie elev în clasa d-nei prof. Mirela Tanc”.

În final, prof. Mirela Tanc le face o invitație tuturor absolvenților 2020 de a participa la ”banchetul” organizat de Youtube pentru ei mâine seară, 7 iunie, de la ora 10 pm. ”

Foto: Mirela Tanc/Facebook.com

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

3 comments
  1. Sentimentalismele se țin de obicei în planul sufletesc al fiecăruia. Nu se pun pe net.
    În sfârșit, dacă asa a considerat doamna diriginta..
    Felicitări tuturor absolvenților de gimnaziu sau de liceu!
    Felicitări diriginților, profesorilor lor și desigur părinților!

  2. Sunt și eu mama unui elev din cls. a VIll a din Brașov, dar copii noștrii nu au beneficiat de așa ceva!!! Nu pot să vă spun decât FELICITĂRI pentru tot ceea ce le-ați pregătit copiilor dumneavoastră!!! Succes în cariera dumneavoastră de dascăl și copiilor la examen!!! ❤️❤️❤️

    1. Lipsa de ocupatie si hiper- emotivitate. Doamma, e prea mult si ar trebui sa tineti pentru dumneavoastra. Fara aparitii in presa, dar vad ca va si place, ca si ministrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Fundația Vodafone

GHID didactic pentru profesori și activități fascinante pentru elevii lor: drone, roboți, senzori, programare, cloud computing, ioT și mașini electrice / Resursele educaționale digitale sunt gratuite și ușor de folosit cu roboțelul V pe post de asistent didactic

Profesorii de gimnaziu care vor să îi introducă pe elevi în domeniul Roboticii au de acum la dispoziție, gratuit, 12 activități de învățare cu aplicații practice ale acesteia în viața…
Vezi articolul

SURSE Sute de elevi olimpici și profesorii lor nu știu dacă s-au calificat pe locuri suplimentare la etapa națională de Franceză și limbi romanice, cu aproape trei săptămâni înainte să înceapă / Delia Anghel, Ministerul Educației: Azi va ajunge clasamentul

Sute de elevi olimpici la mai multe discipline și profesorii lor coordonatori nu știu dacă s-au calificat pe locuri suplimentare la etapele naționale din această lună, majoritatea începând în două-trei…
Vezi articolul

Violențele asupra profesorilor, din partea elevilor sau părinților, inclusiv cele pe internet, introduse în proiectul normelor de aplicare pentru Legea bullyingului. Se anunță modificarea Statutului Elevului și a ROFUIP

Bullyingul profesor-elev și elev-elev nu sunt singurele forme de violență prevăzute de Legea care reglementează aceste fapte. Potrivit proiectului normelor de aplicare pus în dezbatere publică de ministerul Educației, din…
Vezi articolul

Ministrul Educației spune că o soluție pentru ca unele școli să nu mai învețe în 3 schimburi sunt “consorțiile cu școli din vecinătate” / ISMB nu a mai publicat numărul de școli în 3 schimburi în raportul anual

Ligia Deca a fost întrebată, în prima sa conferință de presă în calitate de ministru al Educației, ce soluții are pentru ca elevii să nu mai învețe în 3 schimburi.…
Vezi articolul

Elevii care intră în clasa a VII-a în septembrie 2023 sunt prima generație care va da Bacalaureatul reformat, în anul 2029 / Ligia Deca: O să avem niște discipline cu un număr mic de ore și axate pe cunoștințe de bază la materiile la care se va da proba complementară

Elevii care, în septembrie 2023, încep clasa a VII-a, vor fi cei care vor susține noul Bacalaureat, reformat după prevederile din noua lege a învățământului, după cum spune ministrul Educației,…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie și Limba rusă, au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora,…
Vezi articolul