Cultura la dubă: Românii au citit mai mult în anul pandemiei

201 de vizualizări
Foto: pexels.com
Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a publicat azi primele rezultate ale studiului Tendințe ale consumului cultural în pandemie. Cifrele sunt prezentate în comparație cu anul 2019, anterior pandemiei, scrie publicația culturaladubă.ro.

Dacă în anul 2019 22% dintre respondenți au declarat că au citit cărți, în anul 2020 35% dintre respondenți au menționat acest lucru. În anul 2020, 88% dintre respondenți au ascultat muzică (pe diferite dispozitive) comparativ cu 74% în 2019. 

În ceea ce privește consumul de teatru, dacă în 2019 27% dintre respondenți declarau că au mers la teatru, în 2020 doar 22% dintre respondenți intenționau să meargă la teatru în spațiu închis și 43% intenționau să participe la spectacole de acest tip în aer liber (indiferent de situație sau dacă situația generată de pandemie ar rămâne la fel sau s-ar îmbunătăți).

Cifrele nu sunt surprinzătoare, având în vedere că mai bine de jumătate de an, cinematografele și teatrele au fost închise, iar românii au petrecut mai mult timp acasă, în fața televizorului, citind sau ascultând muzică.

Citește articolul integral pe CulturaLaDuba.ro

Foto: pexels.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum s-au format galaxiile? Și cum observă oamenii de știință spațiul? Cercetătorul Mark McCaughrean vine la Bucharest Science Festival pe 27 septembrie – programul evenimentului cu experimente și vizite în laboratoare

Experimente științifice, vizite în laboratoare și răspunsuri la întrebări despre de la cercetătorul Mark McCaughrean sunt câteva activități din programul Bucharest Science Festival, care începe pe 25 septembrie în Capitală,…
Vezi articolul

FOTO Emilia Șercan semnalează că în Biblioteca Națională cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la 16,6 grade / Directorul Bibliotecii, Adrian Cioroianu: Mințiți când legați temperatura din bibliotecă de mandatul meu 

Dezbatere pe rețeaua de socializare Facebook, după ce jurnalista Emilia Șercan a semnalat că în sălile Bibliotecii Naționale este foarte frig, cititorii fiind nevoiți să stea cu gecile pe ei,…
Vezi articolul

VIDEO Un profesor bun creează emoție, își construiește curriculumul în funcție de elev, nu îl reproduce: Ne aducem aminte ce emoție trăiam la o lecție pe care ne-o preda un profesor extraordinar. Acea trăire te motivează atât de tare, încât uneori îți alegi cariera așa, spune profesorul și psihologul Mircea Miclea

Mircea Miclea, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cercetător și psiholog, a enumerat patru lucruri pe care profesorii trebuie să le știe atunci când predau: „Un…
Vezi articolul