Cu lacătul pe școli după un an ca o vacanță în educație, Ciolacu și Ciucă sunt ocupați cu rotativa la guvernare. Greva profesorilor, discutată într-o joi

1.141 de vizualizări
Foto: colaj Edupedu.ro/ Sursa: Administrația Prezidențială, Guvernul României, PSD
Greva generală din educație închide școlile cu o lună mai devreme, lasă în aer milioane de părinți și copii, dar subiectul nu există pe agenda guvernanților. După ședințe de partid dedicate exclusiv negocierilor pentru împărțit ministerele la rotativa guvernamentală, premierul în funcție Nicolae Ciucă și viitorul premier Marcel Ciolacu au ieșit în conferințe de presă în care nu au pomenit despre greva profesorilor.

Marcel Ciolacu a răspuns abia după ce a fost întrebat pe acest subiect că este posibil ca joi să fie o discuție cu sindicatele. Și atât! Nici Ciucă, nici Ciolacu nu au dat fuga la guvern sau în coaliție să vadă cum rezolvă această problemă. Au discuții grele la partid despre cum își împart ministere, cine dă vreo funcție, cine își umflă vreun post. Subiectul grevei profesorilor nu a ajuns în ședințele PNL și PSD nici ca fapt divers.

Între ce se întâmplă în societate, problemele reale ale oamenilor și ceea ce-i preocupă pe liderii politici, pe cei care guvernează și administrează țara se cască o prăpastie tot mai mare. Puțin le pasă oamenilor cine rămâne la ministerul X, dacă va fi de la PSD sau PNL. Problemele de azi sunt altele și presante. Nu-i de mirare că sunt complet dezinteresați de problemele școlii: avem un premier acuzat de plagiat și un viitor premier cu școlile terminate cam târziu.

Au trecut deja ore de când sindicatele au anunțat că de luni se închid școlile pe termen nelimitat, pe motiv de grevă. Au trecut ore de când zeci de mii de copii din clasele a opta și a douăsprezecea încing telefoanele cu mesaje între ei și către părinți, neliniștiți că Evaluarea Națională și Bacalaureatul s-ar putea amâna cine știe când. Sute de mii de părinți se întreabă ce fac de luni cu copiii din clasele mici care nu pot rămâne singuri acasă, cum îi liniștesc pe cei mai mari care știau de peste un an de zile când sunt programate examenele, câți bani vor trebui să mai scoată din buzunare pentru eventuale meditații suplimentare.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Modificări la structura subiectelor de la olimpiada de franceză 2024, transmise de Ministerul Educației direct profesorilor organizatori din județe. Exercițiile de gramatică, de o treime din punctaj, sunt înlocuite cu un singur item de tip „completează spațiile goale”, cu variante de răspuns

Subiectul de 3 puncte unde elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba franceză (ONLF) aveau de rezolvat mai multe exerciții de limbă (gramatică) va fi înlocuit cu un singur text…
Vezi articolul

Programul prin care elevii primesc lapte, fructe și legume în școli va continua pentru următorii 6 ani / Guvernul vrea diversificarea produselor, iar consiliile județene să fie obligate să depună cereri pentru solicitarea ajutorului european

UPDATE Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență continuarea Programului pentru şcoli al Uniunii Europene în perioada 2023-2029, prin care copii din preșcolar și elevii din școli primesc lapte, fructe…
Vezi articolul

Profesorii își vor primi astăzi salariile după ce au existat probleme tehnice la nivelul trezoreriilor, potrivit liderului sindical Marius Nistor / „Nu se poartă încă nicio discuție” despre indexarea cu inflația a salariilor cadrelor didactice, mai spune acesta

Cadrele didactice urmează să primească astăzi salariile, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Aceasta a spus că a fost o problemă…
Vezi articolul