Cu cine face Academia Română dezbateri despre noul „proiect național românesc”: Un candidat al partidului extremist AUR, un sociolog care a scris postfața la cartea lui Dughin și un cercetător care susține că „americanii au declanșat războiul în Europa”

100 de vizualizări
Foto: Ilie Badescu / sursa SociologiaAzi
Academia Română a lansat o serie de dezbateri și conferințe pentru a creiona un nou „proiect național românesc”. La cea mai recentă dintre ele, organizată de două institute ale Academiei, au susținut prelegeri mai multe personaje cu poziții publice controversate.

Conferința cu titlul ”Doctrine de dezvoltare a României” a avut loc pe 14 noiembrie și a fost organizată de Institutul de Sociologie, Institutul de Cercetări Juridice și Centrul European de Studii în Probleme Etnice.

Lista completă a vorbitorilor: Ilie Bădescu, Dragoș Paul Aligică, Radu Baltasiu, Victor Rizescu, Gelu Sabău, Tudor Avrigeanu, Ovidiana Bulumac, Marcela Țușcă, George Damian, Lucian Dumitrescu, Cristi Pantelimon.

Ilie Bădescu este șeful Institutului de Sociologie și membru corespondent al Academiei Române. El a scris postfața unei cărți a lui Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin, și a îndemnat la traducerea cărții acestuia în română, chiar dacă a declarat că nu este de acord cu el.

Ilie Bădescu este considerat de către Vladimir Tismăneanu, Mircea Mihăieș și istoricul Dorin Dobrincu un adept al protocronismului (curent ideologic care a luat avânt în perioada comunistă și care susține primatul culturii române în raport cu alte culturi).

Citește articolul integral pe G4Media.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația cercetătorilor Ad Astra propune un Pact Național pentru Cercetare: evaluări transparente, finanțare predictibilă și bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători

Evaluarea transparentă a performanței științifice, alocări bugetare care să crească anual, o schemă de finanțare bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători și o finanțare predictibilă pentru competiții – acestea sunt…
Vezi articolul