Crucea Roșie: Cum facem față stresului în timpul focarului COVID-19

1.813 vizualizări
FOTO: Crucea Roșie
Reprezentanții Crucii Roșii România transmit o serie de sfaturi simple pentru cei care se simt stresați de situația actuală, creată de măsurile luate pentru reducerea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Le rădăm mai jos:

”Este normal să te simți trist, stresat, confuz, speriat sau nervos în timpul unei crize. Vorbește cu persoane în care ai încredere că te pot ajuta. Contactează ți prietenii și familia.”

”Adună informații care te ajută să determin icu exactitate riscul, astfel încât să poți lua măsurile necesare. Găsește o sursă credibilă de informare, cum ar fi Grupul de comunicare strategică, DSU, Crucea Roșie sau OMS.

”Limitează îngrijorarea și agitația diminuând timpul pe care tu și familia ta îl petreci vizionând sau ascultat mesajele din mass-media pe care le percep ca fiind deranjante.”

”Concentrează te pe abilități pe care le-ai folosit în trecut, care te-au ajutat să gestionezi alte situații de criză și folosește-le pentru a controla emoțiile în timpul acestui focar.”

”Dacă trebuie să stai în casă, păstrează un stil de viață sănătos: dietă echilibrată, somn, exerciții fizice și interacționează cu cei dragi din casă. Menține legătura prin e-mail și telefon cu prietenii și cu alți membri ai familiei.”

”Nu consuma țigări, alcool sau droguri pentru a-ți trata emoțiile. Dacă te simți copleșit, discută cu personalul medical sau un consilier faci un plan unde să mergi cum să solicite ajutor pentru nevoile de sănătate fizică și psihică, dacă este necesar.”

FOTO: Crucea Roșie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației, temă pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a, după simulare: „Calibrarea variantelor de subiecte să fie îmbunătățită”, astfel încât să crească relevanța acestei evaluări naționale / Sorin Ion, după simularea la Matematică: Subiectele sunt „așa cum trebuie să fie niște subiecte la un examen național”

Ministerul Educației spune după analiza rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale: „Calibrarea variantelor de subiecte să fie îmbunătățită, astfel încât să crească relevanța acestei evaluări naționale”, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul

Ligia Deca: Trebuie să punem în prim-plan și necesitatea organizării rețelei școlare în așa fel încât să avem clase cu componență socio-economică mixtă / Studiu OECD: Reducerea analfabetismului funcțional până în 2030 are impact economic pe termen lung de 200% din PIB. Dacă îl eliminăm, e de aproape 300%

Trebuie să punem în prim-plan și necesitatea organizării rețelei școlare în așa fel încât să avem clase cu componență socio-economică mixtă, a declarat consilierul prezidențial pentru Educație și Cercetare Ligia…
Vezi articolul