Crucea Roșie: Cum facem față stresului în timpul focarului COVID-19

1.813 vizualizări
FOTO: Crucea Roșie
Reprezentanții Crucii Roșii România transmit o serie de sfaturi simple pentru cei care se simt stresați de situația actuală, creată de măsurile luate pentru reducerea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Le rădăm mai jos:

”Este normal să te simți trist, stresat, confuz, speriat sau nervos în timpul unei crize. Vorbește cu persoane în care ai încredere că te pot ajuta. Contactează ți prietenii și familia.”

”Adună informații care te ajută să determin icu exactitate riscul, astfel încât să poți lua măsurile necesare. Găsește o sursă credibilă de informare, cum ar fi Grupul de comunicare strategică, DSU, Crucea Roșie sau OMS.

”Limitează îngrijorarea și agitația diminuând timpul pe care tu și familia ta îl petreci vizionând sau ascultat mesajele din mass-media pe care le percep ca fiind deranjante.”

”Concentrează te pe abilități pe care le-ai folosit în trecut, care te-au ajutat să gestionezi alte situații de criză și folosește-le pentru a controla emoțiile în timpul acestui focar.”

”Dacă trebuie să stai în casă, păstrează un stil de viață sănătos: dietă echilibrată, somn, exerciții fizice și interacționează cu cei dragi din casă. Menține legătura prin e-mail și telefon cu prietenii și cu alți membri ai familiei.”

”Nu consuma țigări, alcool sau droguri pentru a-ți trata emoțiile. Dacă te simți copleșit, discută cu personalul medical sau un consilier faci un plan unde să mergi cum să solicite ajutor pentru nevoile de sănătate fizică și psihică, dacă este necesar.”

FOTO: Crucea Roșie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum începe școala în ultimul dintre landurile germane, Baden-Württemberg: părinții trebuie să declare că din câte știu elevii nu au Covid-19 și nu au intrat în contact cu bolnavi / Masca – obligatorie tot timpul pentru profesori, parțial pentru elevi

Elevii din landul german Baden-Württemberg trebuie să vină, de luni, la școală cu o declarație din partea părinților, care certifică faptul că, din câte știu, nu prezintă simptome de Covid-19…
Vezi articolul
Agenția Națională Antidrog

UPDATE Doi profesori din Buzău, de economie, respectiv psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, suspectați de trafic de droguri – surse/ Percheziții DIICOT și audieri în mai multe județe, legate de vânzarea de droguri către elevi

Doi profesori din orașul Buzău, unul de economie, respectiv un cadru didactic psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz, sunt suspectați de procurorii DIICOT că făceau trafic de droguri, au…
Vezi articolul

VIDEO Elevii de la Școala Gimnazială Jilava, percheziționați ca la penitenciar de o patrulă de poliție, în timpul orelor. Polițiștii spun că ar fi căutat „obiecte ascuțite” / Directoarea școlii susține că i-a întrebat dacă au mandat, dar nu a primit răspuns / Inspectoarea declară că merge abia mâine la școală, la două săptămâni de la eveniment

Un comisar de poliție împreună cu două colege polițiste au făcut percheziții în mai multe săli de clasă la Școala Gimnazială Jilava nr. 1 din Ilfov, în data de 12…
Vezi articolul

Lucrul la standardele naționale de evaluare a elevilor ar urma să înceapă în iulie 2024, în proiectul RECRED, după ce proiectul european STANDEV a fost abandonat pe ascuns de Ministerul Educației / Bogdan Cristescu, secretar de stat: Este un proiect extrem de important de care ținem cu dinții

Lucrul la standardele naționale de evaluare prevăzute de reforma curriculară pe noua legea a învățământului preuniversitar ar putea începe la „finalul lui iunie, începutul iulie” 2024, spune secretarul de stat…
Vezi articolul

VIDEO Programele „Masa caldă în școli” și „Cornul și laptele” să fie gândite complementar și nu unul împotriva altuia. Se poate rezolva problema licitației realizând licitații multianuale – Szabó Ödön, vicepreședintele comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

Programele „Masa caldă în școli” și „Cornul și laptele” ar trebui „să fie gândite complementar și nu unul împotriva altuia (…) Aceste două programe pot să funcționeze împreună, deși Masa…
Vezi articolul