Colegiul Goethe din București rămâne din nou fără conducere. Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea ca director, pentru că Forumul Democrat al Germanilor nu i-a dat acordul – decizie a Inspectoratului Școlar București

3.714 vizualizări
Colegiul German Goethe din București rămâne din nou fără director, după ce Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în ședința de astăzi a Inspectoratului Școlar București. Reprezentanți ai Inspectoratului au declarat pentru Edupedu.ro că decizia a fost luată în ședința din această dimineață a Consiliului de Administrație al ISMB, pe motiv că “nu avea acordul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR)”.

“Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în funcția de director al Colegiului Goethe, în ședința de astăzi de Consiliu de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB). Motivul este că nu avea acordul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). În momentul ăsta, se așteaptă ca Forumul Democrat al Germanilor din România să dea un acord pentru cineva și să înainteze o propunere”.

Amintim că fosta directoare a Colegiului Goethe, Ramona Costache, acuzată că nu știe bine limba germană, a fost demisă la finalul anului de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB). „A fost o decizie venită în urma expirării mandatului său. Doamna Costache și-a depus dosarul pentru a fi renumită, dar Consiliul de Administrație a ales pe altcineva”, a declarat atunci pentru Libertatea inspectorul școlar general, Ionel Pușcaș.


Știre în curs de actualizare


2 comments
  1. Scoala asta a avut candva prestigiu… acum are doar scandal… ca se cheama popa, costche, sau protopescu, este cel mai putin important. Ceea ar conta ar fi ca aceasta scoala sa redevina ceea ce era: SCOALA MINORITATII GERMANE. Ce este acum?O mare adunatura, cu multe scursori, parventi si pilosi! Bucurestiul are, PE BUNE, undeva spre 100 de familii cu ceva origini germane, la care se pot adauga copii diplomatilor … asa cum era candva… acesti copii ar trebui sa fie oglinda acestei scoli… nu nepotul unui deputat obscur sau copiii unor magistrati … directori de multinationala, sefi de cabinete sau secretare prin cine stie ce minister. Scoala ar trebui sa promoveze traditii germane, nu vanzari de mici … limba germana materna, nu cea invatata la after school …. valori reale, nu interese. Pacat … toate aceste scandaluri, toata aceasta propaganda au transformat CGG intr-o mahala lipsita de valoare … Menirea acestei institutii ar trebui sa fie aceea de a da, la sfarsitul a 12 ani de studiu, oamneni frumosi, cu valori bine intiparite… ar trebui definita ca o scoala vocationala … odata intrat, PE CRITERII ETNICE REALE, sa poti sa iti vezi de invatat real si nu imbuibat de meditatii care sa iti asiguare doar note … examenul de capacitate in aceste scoli ar trebui sa vizeze capacitatea de a intelege si promova traditiile germane, limba germana si valorile…. dar e greu … foarte greu pana la imposibil sa faci asta intr-o societate care ridica coruptia la rang de valoare ….

  2. Va amintiți de scandalul declarațiilor pe proprie răspundere din 2012? Cristina Popa era directoare atunci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul elevilor dintr-o clasă va putea crește cu doi elevi cu acordul Direcției Județene și peste doi doar cu aprobarea Ministerului Educației – amendament votat în Senat. În actuala lege maximul este de trei elevi în plus într-o clasă

Comisia de învăţământ a Senatului a adoptat un amendament la proiectul legii învăţământului preuniversitar care prevede că numărul de elevi dintr-o clasă poate crește cu doi, cu aprobarea Direcției Județene…
Vezi articolul

Tinerii au cea mai mare rată de pozitivare. Rata de apariție a cazurilor grave la copii este foarte mică, ei în schimb se infectează foarte ușor / GRAFIC Peste 4.000 de copii și adolescenți, confirmați cu COVID în ultima zi

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în acest moment tinerii au cea mai mare rată de pozitivare, precizând că rata de…
Vezi articolul

Filmarea lecțiilor cu camerele de supraveghere de la Bac și Evaluarea Națională și transmiterea lor online, una dintre soluțiile pentru începerea școlii, anunță Ligia Deca, consilier prezidențial

Filmarea lecțiilor cu ajutorul camerelor de supraveghere din clase, folosite la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, este una dintre soluțiile discutate la Ministerul Educației pentru începerea școlii, a…
Vezi articolul