Creștere cu 22% a numărului de cazuri de infectare la copii, în a treia săptămână de școală. Din 14 septembrie până acum au fost 2.787 de cazuri în grupa de vârstă 0-19 ani și a avut loc o dublare a numărului de focare în școli

24.384 de vizualizări
Foto: © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com
În a treia săptămână de școală, perioada 28 septembrie – 4 octombrie, numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a avut o creștere cu 22% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro. Numărul de cazuri de infectare la copii, în grupa de vârstă 0-19 ani, a ajuns la 2.787 de cazuri din 14 septembrie până pe 7 octombrie.

Procentual, din cele 38.383 de cazuri înregistrate la nivel național în perioada 14 septembrie-7 octombrie 2020, cazurile din grupa de vârstă 0-19 ani reprezintă 7,26%.

Ministerul Educației a anunțat că 173 de școli, din cele 355 aflate în scenariul roșu, deci învățare online, sunt din cauza cazurilor de COVID-19. Reamintim, o școală se închide dacă mai mult de 3 elevi din clase diferite sunt infectați.

În prima săptămână de școală au fost înregistrate, cumulat, 664 de cazuri pe intervalul de vârtă 0-19 ani. Media cazurilor zilnice a fost de 94.

În a doua săptămână de școală au fost cu 14,1% mai multe cazuri (758). Media cazurilor zilnice a urmat și ea la 108.

În săptămâna a treia numărul a crescut la 926, cu 22,16% peste a doua săptămână.

În această a patra săptămână, în care ne aflăm, numărul de cazuri deja a ajuns la 439 după doar 3 zile. Media de creștere este 146 de cazuri pe zi.

Potrivit numărului de focare din ultimele 3 săptămâni, publicate de Institutul Național de Sănătate Publică:

  • în perioada 7-20 septembrie au fost 13 focare, în 13 unități de învățământ, cu 56 de cazuri confirmate.
  • în perioada 14-27 septembrie (7 zile se suprapun cu perioada analizată mai sus), numărul focarelor din învățământ a fost tot de 13 focare, de data aceasta cu 58 de cazuri. O creștere de doar 2 cazuri în școli față de perioada anterior analizată.
  • În perioada 21 septembrie – 4 octombrie (suprapusă peste perioada anterioară) în învățământ numărul focarelor s-a dublat – de la 13 la 26 – iar numărul cazurilor confirmate s-a dublat și el – 118 cazuri.

Foto: © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Nu au cum sa nu se imbolnaveasca la școală. Nu se respecta nimic.I au facut pe cei mici carne de tun! Sunt cazuri de covid si se baga sub pres! Rusine!

  2. Școala este un mare focar de îmbolnăvire! Cine susține altceva nu este din sistem și nu îi pasă de ce se întâmplă. Copiii nu respecta regulile!! Automat ca apar cazuri noi de covid.

  3. Nu mi se pare corect sa dati vina pe deschiderea scolilor. In primul rand, pentru primele 2 saptamani, focarele sunt din exterior. Lumea tinde sa minimalizeze ca din 1 septembrie s-au deschis restaurantele si barurile unde regulile au fost mult mai relaxate decat pr timpul verii cand aveai voie, IN AER LIBER, 4 persoane din aceeasi familie doar la o masa. In interior au voie acum 6 persoane fara masca timp de ore intregi. Iar intrarea si mersul la baie tot fara masca se face in realitate. Deci 6 persoane nu pot infecta toate persoanele dintr-un restaurant stand la mai putin de 0.5m distanta, dar copiii cu masca asezati spartan la 2m unul de altul pot imbolnavi omenirea intreaga! Buna ratiune! Iar aceste statistici pe care le prezentati in acest mod duc subconstient la aceasta concluzie. De vina sunt adultii, nu copiii, incetati sa mai dati vina pe ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 400 de profesori înscriși în Inspectoratul Școlar Civic reclamă că au prea mulți elevi în clasa lor pentru a face o educație de calitate individualizată / Platforma în care aproape 3 mii de cadre didactice sunt consultate pentru luarea deciziilor

După ce aproape 3.000 de profesori s-au înscris în platforma civică digitală, dedicată lor, numită Inspectoratul Școlar Civic, înființată de World Vision România, au fost aplicate o serie de chestionare…
Vezi articolul