Cresc presiunile asupra universităților internaționale să-și reducă tarifele / Studenții cred că învățarea online nu merită cheltuielile actuale – Forbes

2.072 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Peste nouă din zece studenți participanți la un sondaj realizat pentru o platformă educațională spun că învățarea online nu merită costurile pe care le implică, 1 din 50 dintre ei apreciind că tarifele aplicate de universități sunt corecte, potrivit Forbes. Publicația scrie că, pe măsură ce studenții sunt tot mai nemulțumiți de felul cum se desfășoară școala în pandemie, universitățile occidentale sunt supuse unei presiuni crescânde pentru reducerea tarifelor pe care le aplică.

Potrivit sursei citate, deși predarea online este acum o procedură standard, 94% dintre studenții care au participat la sondajul realizat pentru OneClass – platformă ce adună materiale de curs și notițe ale studenților, spre a fi folosite de alții – apreciază că acest tip de învățare nu merită costul asociat. Doar 2% apreciază că taxele sunt potrivite ca valoare. La sondaj au participat pesto 10.000 de studenți din SUA.

În Marea Britanie, parlamentarii sunt așteptați să discute un proiect care ar obliga universitățile să returneze tarifele încasate în unele situații, pentru restul anului, arată Forbes. Publicația arată că este vorba despre o reacție la mai multe petiții care cer acest lucru:

  • O petiție ce a adunat aproape 220.000 de semnături, care care universităților să dea înapoi o parte din bani
  • O alta, semnată de 111.000 de persoane, care cer universităților să dea înapoi banii încasați din tarife pentru ultima parte a anului universitar anterior.
  • Un alt apel, de reducere a tarifelor până când predarea obligatorie online ia sfârșit, a strâns 164.000 de semnături.

Forbes notează, însă, că universitățile opun rezistență acestor apeluri, invocând investițiile făcute pentru a asigura predarea online, așa încât niciun student să nu sufere pierderi de învățare, iar calitatea predării să rămână la un nivel ridicat.

Photo 181436045 © Arne9001Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu și Nicolae Ciuca / Foto: INQUAM Photos George Calin

Premierul acuzat de plagiat și cu portofoliu gol la Educație din cauza plagiatului lui Cîmpeanu, Nicolae Ciucă publică un mesaj pentru a marca începerea anului universitar 2022-2023: Standardele învățământului românesc să țină pasul cu vremurile. Modificările pe care le aducem prin Legile educației naționale reflectă o viziune orientată spre viitor

Acuzat de plagiat și de intervenții în justiție pentru a mușamaliza anchetarea propriului plagiat, premierul Nicolae Ciucă publică un mesaj astăzi, 3 octombrie, ziua care marchează începerea noului an universitar…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, în scandalul diplomelor false ale lui Baranga, profesor la Agronomie: Propun înființarea unui Registru Unic Național Integrat al Diplomelor eliberate de școli, începând cu absolvirea studiilor preuniversitare și diploma de BAC

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, reacționează în scandalul diplomelor false ale fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, care a fost…
Vezi articolul

Pentru rezultate de excepție la examenele internaționale, pregătirea temeinică, cu cel puțin un an înainte, e esențială. “Le recomand elevilor să înceapă pregătirea din clasa a X-a” susține Georgiana Popovici, doctor în matematică (P)

Meditațiile la matematică pentru examene internaționale sunt necesare? Ce contează pentru părinți și elevi deopotrivă este atingerea obiectivelor: calificative care deschid ușile celor mai bune universități. Liceenii români iau tot…
Vezi articolul