Cresc presiunile asupra universităților internaționale să-și reducă tarifele / Studenții cred că învățarea online nu merită cheltuielile actuale – Forbes

2.072 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Peste nouă din zece studenți participanți la un sondaj realizat pentru o platformă educațională spun că învățarea online nu merită costurile pe care le implică, 1 din 50 dintre ei apreciind că tarifele aplicate de universități sunt corecte, potrivit Forbes. Publicația scrie că, pe măsură ce studenții sunt tot mai nemulțumiți de felul cum se desfășoară școala în pandemie, universitățile occidentale sunt supuse unei presiuni crescânde pentru reducerea tarifelor pe care le aplică.

Potrivit sursei citate, deși predarea online este acum o procedură standard, 94% dintre studenții care au participat la sondajul realizat pentru OneClass – platformă ce adună materiale de curs și notițe ale studenților, spre a fi folosite de alții – apreciază că acest tip de învățare nu merită costul asociat. Doar 2% apreciază că taxele sunt potrivite ca valoare. La sondaj au participat pesto 10.000 de studenți din SUA.

În Marea Britanie, parlamentarii sunt așteptați să discute un proiect care ar obliga universitățile să returneze tarifele încasate în unele situații, pentru restul anului, arată Forbes. Publicația arată că este vorba despre o reacție la mai multe petiții care cer acest lucru:

  • O petiție ce a adunat aproape 220.000 de semnături, care care universităților să dea înapoi o parte din bani
  • O alta, semnată de 111.000 de persoane, care cer universităților să dea înapoi banii încasați din tarife pentru ultima parte a anului universitar anterior.
  • Un alt apel, de reducere a tarifelor până când predarea obligatorie online ia sfârșit, a strâns 164.000 de semnături.

Forbes notează, însă, că universitățile opun rezistență acestor apeluri, invocând investițiile făcute pentru a asigura predarea online, așa încât niciun student să nu sufere pierderi de învățare, iar calitatea predării să rămână la un nivel ridicat.

Photo 181436045 © Arne9001Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Horia Iovu, consilier al premierului Ciolacu și profesor la Politehnica București, printre câștigătorii Galei Cercetării Românești, în care au fost acordate premii în bani mai multor cercetători cu rezultate notabile / Premii speciale pentru rectorii Mihnea Costoiu și Daniel David

Horia Iovu, consilier al premierului Marcel Ciolacu și profesor la Politehnica București este printre câștigătorii Galei Cercetării Românești, ce a avut loc marți, 27 februarie. El a primit premiul pentru…
Vezi articolul

VIDEO Protest în direct la televizor al unui profesor din Afghanistan, după ce talibanii au interzis recent accesul fetelor în universități: Dacă mama și sora mea nu pot învăța, atunci eu nu accept această educație

Un profesor universitar din Kabul, capitala Afganistanului, și-a rupt diplomele de profesor și de doctor în direct la o televiziune, în semn de protest, după ce talibanii, aflați la conducerea…
Vezi articolul

Situația în căminele studențești din România: o mașină de spălat pentru 58 de studenți, un loc de preparare a hranei pentru fiecare 75 de studenți, curățenie zilnică în doar 6% dintre căminele universităților participante la o analiză pe această temă – ANOSR

În doar 6,3% dintre căminele celor aproape 40 de universități românești participante la o analiză a Alianței organizațiilor studențești (ANOSR) se desfășoară zilnic servicii de curățenie. Tot în cămine, o…
Vezi articolul

Mătușile nu vor putea să-și promoveze rudele pe posturi universitare, cum propunea fostul ministru Cîmpeanu, însă verii da: cine nu poate fi membru în comisiile pentru examenul de promovare în cariera didactică, în învățământul superior, potrivit proiectului de lege Deca

Mătușile și unchii nu vor mai putea să-și ajute rudele pentru promovarea în cariera universitară, așa cum propunea proiectul de lege a învățământului superior propus de fostul ministru Sorin Cîmpeanu.…
Vezi articolul