Crearea unui coridor umanitar pentru copiii din Ucraina și familiile lor, solicitată de europarlamentarul Victor Negrescu: Au nevoie urgentă de ajutor

233 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com – Altanaka
Solicitarea adresată de eurodeputatul Victor Negrescu Comisiei Europene și Consiliului European pentru crearea unui coridor umanitar pentru familiile cu copii din Ucraina și respectiv pentru sprijinirea copiilor refugiați din zona de conflict, susținută de peste 70 de europarlamentari, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

“Intervenția militară a Federației Ruse în Ucraina a generat un val de refugiați compus în majoritate din femei, copii și vârstnici. (…) Copiii și familiile lor care sosesc din zona de conflict au nevoie urgentă de ajutor, de la asigurarea nevoilor de bază până la sprijin psihologic. Copiii orfani și cei care vin fără părinți sunt, în mod particular, într-o situație disperată”, se arată în scrisoarea inițiată de europarlamentarul român, Victor Negrescu.

Prin acest demers, eurodeputații solicită crearea unui coridor umanitar pentru a permite trecerea în siguranță a frontierei pentru familiile cu copii, dar și realizarea unui coridor verde pentru transportul de ajutoare umanitare către Ucraina.

“Uniunea Europeană ar trebui, de asemenea, să încerce să creeze un coridor umanitar de urgență pentru familiile cu copii, orfanii și copiii neînsoțiți de părinți, astfel încât aceștia să treacă granița în siguranță, și care să le permită să fugă din zona de conflict. Uniunea ar trebui, de asemenea, să studieze posibilitatea creării unui coridor verde care să canalizeze către Ucraina ajutoarele umanitare și să ofere sprijin pentru transportul aferent”, a spus Victor Negrescu. 

Foto: © Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colegiul Goethe din București rămâne din nou fără conducere. Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea ca director, pentru că Forumul Democrat al Germanilor nu i-a dat acordul – decizie a Inspectoratului Școlar București

Colegiul German Goethe din București rămâne din nou fără director, după ce Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în ședința de astăzi a Inspectoratului Școlar București. Reprezentanți ai Inspectoratului au…
Vezi articolul

Toate notele de la fiecare disciplină, de la Evaluarea Națională, inclusiv cele date de fiecare evaluator în parte, ar trebui să fie publicate de Ministerul Educației și de școli, nu numai „notele finale”, potrivit metodologiei oficiale

Centrele de examen și Ministerul Educației au tipărit, respectiv publicat online, lista rezultatelor inițiale de la Evaluarea Națională pe 3 iulie 2024. Conform metodologiei de examen aprobată prin ordin de…
Vezi articolul
Joi, 30 septembrie 2021, de la ora 15:30 la 17:30, dezbaterea "Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media" organizată de Edupedu.ro și Dove

Eveniment online Edupedu.ro - Dove

Dezbatere online – Ministrul Cîmpeanu: Decizia de menținere a școlilor deschise a fost luată în unanimitate, exclusiv de către persoane cu competențe medicale / Urmărește discuțiile despre impactul social media în evoluția școlară a adolescenților

Încrederea în sine a unui elev adolescent, în era social media și în contextul în care peste 167.000 de elevi fac astăzi școala online, este supusă presiunii “digitale”? Unde se…
Vezi articolul
ANOSR

Reprezentanții studenților, după ce proiectul care interzicea posibilitatea de a renunța voluntar la titlul de doctor a fost respins în Comisia de Învățământ: Renunțarea la titlul de doctor, cadou pentru plagiatori

Reprezentanții studenților sunt de părere că prevederile legale introduse prin Ordonanță de Urgență nr. 94/2014, prin care „titularul unui titlu științific poate solicita Ministerului Educației renunțarea la titlul în cauză”,…
Vezi articolul