Corpul de control al Ministerului Educației se va duce în toate cele 36 de licee unde rata de promovare la Bac 2021 a fost zero. Cîmpeanu a anunțat că va conduce și el corpul de control: „Am să doresc și eu să văd una-două-trei din aceste școli”

6.422 de vizualizări
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020
Foto: INQUAM Photos – Bogdan Dănescu
Corpul de control al Ministerului Educației va investiga situația ratei de promovare zero din cele 36 de licee, unde niciun candidat nu a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat 2021, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri seara, la Digi24. El a precizat că va conduce personal unele din aceste inspecții pentru a vedea care este situația, pentru că „s-ar putea să nu fie o surpriză că nu au promovat bacalaureatul, să fie probleme adunate în timp, în ani și dacă am avut  probleme adunate în ani și nu am intervenit deloc, înseamnă că trebuie să intervenim.”

Mai jos, declarațiile lui Sorin Cîmpeanu pe tema liceelor cu rata de promovare zero la Bac 2021:

Oana Zamfir: „În fiecare dintre școlile în care promovarea a fost zero, vor fi trimise echipe de control”, ați punctat dumneavoastră…

Cîmpeanu: “Au fost 42 de licee cu rata de promovare zero, în urma contestațiilor au rămas 36 de licee dintr-un număr de 21 de județe. Există licee care au rată de promovare zero pentru al doilea an consecutiv. O măsură precum aceea grosieră de nealocare a cifrei de școlarizare pentru liceu nu este o soluție. Am spus că va merge Corpul de control al Ministerului Educației în toate cele 36 de licee, condus la nivel de director general sau secretar de stat din Ministerul Educației, poate chiar de ministru pentru că am să doresc și eu să văd una-două-trei din aceste școli în care niciun elev nu a reușit să promoveze Bacalaureatul. Cauzele sunt profunde și sunt grave, ele trebuie să fie cunoscute.”

Oana Zamfir: Dar ce verificați atunci când trimiteți corpul de control la o astfel de școală?

Cîmpeanu: “Care sunt cauzele, care este nivelul de implicare al cadrelor didactice, care este parcursul educațional al acestor elevi care nu au reușit să promoveze bacalaureatul nici măcar unul dintr-o serie. S-ar putea să nu fie o surpriză că nu au promovat bacalaureatul, să fie probleme adunate în timp, în ani și dacă am avut  probleme adunate în ani și nu am intervenit deloc, înseamnă că trebuie să intervenim”.

Sursă foto: INQUAM Photos / Bogdan Dănescu

Citește și:
Cele mai slabe licee din România în funcție de promovabilitatea de la Bacalaureat 2021 – BAC+
Consecințe pentru profesorii-evaluatori care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Cîmpeanu: Să nu mai corecteze vreodată sau cel puțin să nu mai corecteze până când nu dovedesc că vor putea să facă evaluări corecte
Bacalaureatul digital, noi precizări ale ministrului Educației: Să fie susținut pe calculator în aceeași zi, cu pauze între discipline, într-un viitor – VIDEO
BAC 2021 Numărul mediilor de 10 a crescut la 146 de la 112 după contestații. Unde s-au înregistrat cele mai mari creșteri ale ratei de promovare
VIDEO Sorin Cîmpeanu: 52.874 de note au fost modificate în urma contestațiilor la Bacalaureat. Soluția: corectarea informatizată, care va fi pilotată la BAC 2022 / Rata finală de promovare la Bac 2021 este 69,8%
Cum va fi informatizată corectarea la Bacalaureat? Vom avea un centru de examen în fiecare județ, evaluatorii vor corecta online, sistemul poate evalua doar la grilă – anunță Cîmpeanu
ULTIMA ORĂ Rezultatele finale de la Bacalaureat 2021 au fost afișate. Cum s-au modificat notele după cele peste 56.000 de contestații

4 comments
  1. Cauza este într-adevăr profunda, cunoscuta dar toti se fac ca ploua. La astcel de licee nimeni nu vrea sa mearga, si intra copii cu media 2-3 la Evaluarea Națională. Cum se poate ridica un copil cu media 2,32,adica cu lacune grave, la media 6 la bac?. Mai ales la Matematica e practic imposibil!!!!!!

  2. Primul lucru pe care vrea sa il verifice este cauza neimplicarii cadrelor didactice . Profesorul, mereu tap ispasitor. Cauza e ca elevii nu au nicio secunda gandul la invatatura si nu-i verifica nimeni acasa, mai ales majori fiind. Asta e cauza. Restul…e cancan.

  3. Nu mai bine va duceți și în liceele care scolarizeaza 4-5-6-7 de tehnologic zi și seral și au înscriși la Bac 10- 20-30 absolvenți din seria curenta.
    Adică vreo 25%.

    Iau bacul 5-10-15, promovare 50%. MINUNAT!

    Din seria de clasa a 12a din 100-175 elevi iau bacul 5-10%. Mișto!

  4. Ați înțeles ce șa bate ca să priceapă iapa?Deci:bac digitalizat ,bac mai usor=nu mai sunt controale=toată lumea răsufla ușurată.
    Toată lumea știe ca profesorul o sa si-o ia pe cocoasa ca e ala făcut la beție și nu știe cât face doi cu doi.Prostalaii or sa cânte în cor ca :”Profesorii ticăloși sunt vinovați de ADN-UL odraslei”.
    Acum actorul principal:Beneficiar principal doamna cu diploma fictiva de la Standford(?!) pentru ca or sa aibă clienți mai multe facultățile de doi bani. Nu au reușit sa primească aprobare pentru facultate fără bac asa ca or sa coboare bacul la nivelul lor.
    Or sa cedeze și ultimii dinozauri in lupta cu mediocritatea pentru ca nimeni nu poate trai în asemenea stres.Problema o sa fie la nivel de societate:oameni mai slab pregătiți deci or sa ne pape de vii ăștia veniți din zone de viata unde este încă legea celui mai puternic.
    Astia ne sunt legiuitorii,planificatorii de visuri mărețe pentru nația asta.Magnific!
    Câtă munca pentru a ajuta niște nesatui.Dar sa nu uitam ca toți profesorii universitari predau și la stat și la particulare deci și domnul ministru e presat ,probabil,de toți cunoscuții sa nu ii lase fără venituri.
    Banii întotdeauna sunt motivul “crimei” intelectuale,morale,naționale.
    Follow The money

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor condamnă “cel mai mic buget din ultimii ani” alocat Ministerului Educației în 2023 și cere Parlamentului să amendeze Legea bugetului de stat, pentru a asigura finanțarea necesară învățământului / Președintele CNE: “Luăm în calcul inclusiv pichetarea Parlamentului”

Consiliul Național al Elevilor condamnă proiectul bugetului de stat pe 2023, despre care “constată cu stupoare” că alocă Ministerului Educației “cel mai mic buget din ultimii ani”, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul