Coronavirus: Lecții în cloud și la televiziunea de stat după închiderea școlilor în China, țară cu 180 de milioane de elevi

1.808 vizualizări
Sfaturi pentru predarea online
Foto: Pexels.com
Epidemia de coronavirus a închis școlile, dar nu și procesul educațional în China, unde săptămâna aceasta trebuia să înceapă al doilea semestru de învățământ primar și gimnazial. China a lansat o platformă națională de “învățare în cloud”, ca să se asigure că cei 180 milioane de elevi continuă să învețe, deși școlile au fost închise pe termen melimitat, potrivit MIT Technology Review, care citează agenția chineză Xinhua.

Procesul de predare și învățare “de acasă” diferă în funcție de vârsta elevului și implică multiple media. Potrivit sursei citate, materialele de școală primară sunt difuzate pe unul dintre posturile de televiziune de stat ale țării. Elevii mai mari pot folosi o platformă de învățare online, ce include 169 de lecții acoperind 12 subiecte, conform curriculumului național, în prima săptămână de școală.

Profesorii urmează să actualizeze lecțiile de pe platformă cu noi materiale, în funcție de necesități, arată sursa citată.

Pentru aceasta, autoritățile statului comunist au implicat cei trei mari operatori telecom, China Mobile, China Unicom și China Telecom, dar și companii de tehnologie precum Huawei, Baidu și Alibaba pentru a asigura tehnologia necesară ca 50 de milioane de studenți să poată folosi platforma simultan, conform CCTV News, citat de site-ul menționat.

Un serviciu de livestreaming furnizat de Alibaba, Dingtalk, permite unui număr de 600.000 de profesori să țină ore online. Pe de altă parte, acest serviciu a fost primit cu un val de reacții negative din partea elevilor, după cum notează Reuters.

 

Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Ana-Maria Cazan, decana Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea Transilvania din Brașov: Un profesor debutant are nevoie de foarte mult sprijin. Realitatea din școală presupune și cum să faci față anumitor tipologii de elevi care nu se încadrează în ceea ce am învățat din manuale

Un profesor debutant „are nevoie de foarte mult sprijin în primele etape ale carierei”, declară decana Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea Transilvania din Brașov, Ana-Maria Cazan,…
Vezi articolul

Cseke Attila denunță o presiune publică pentru introducerea testelor de salivă în școli și acuză comportamentul unor „pedagogi”, părinți și elevi, care acum nu se mai implică: Avem acest sport, fuga de răspundere / Aceste teste de salivă au fost considerate un fel de miracol. Nu sunt acte medicale, școala trebuie să decidă cine le face

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a acuzat de fugă de răspundere „foarte mulți participanți în domeniul educațional, fie că vorbim de pedagogi, fie că vorbim de elevi, fie că…
Vezi articolul
Auxiliarele pentru elevi - programul Școala după Școală

Proiectul privind programul Școală după Școală din sectorul 2, pus în dezbatere publică aproape de finalul primului modul de școală, după ce părinții au protestat și au lansat o petiție / Cererea părinților prin care să nu mai contribuie financiar nu a fost luată în seamă

Proiectul care reglementează desfășurarea programului Școală după Școală din sectorul 2 abia a fost pus în dezbatere publică, în aceeași zi în care mai mulți părinți au protestat și au…
Vezi articolul

Iulian Cristache, federația părinților: Să scoatem gunoiul de sub preș, ca să rezolvăm problemele! Sunt reprezentanți din Consiliul Local care nu își fac treaba în Consiliile de Administrație ale școlilor. Văd directori nemulțumiți că au posibilitatea descentralizării deciziei

“Marea mea nedumerire este că văd acum directori nemulțumiți pentru că au această posibilitate” de a lua decizia cu privire la modul în care funcționează școlile, a declarat Iulian Cristache,…
Vezi articolul