Corina Crețu susține că România mai are de cheltuit 300 de milioane de euro, fonduri europene destinate ocupării forței de muncă în rândul tinerilor: Există bani atât pentru cei care se întorc în România după studiile realizate în străinătate, cât și pentru cei care studiază în țară

239 de vizualizări
Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, grupul S&D) susține că „divizarea” studenților, prin inițiativa Guvernului de a oferi sprijin financiar celor care studiază în străinătate, este „inutilă și contraproductivă”, deoarece există fonduri europene, puse la dispoziție până în 2023, pentru proiecte care urmăresc integrarea tinerilor pe piața muncii, scrie G4Media.ro.

„Există bani pentru toți tinerii români: atât pentru cei care se întorc în România după studiile realizate în străinătate, cât și pentru cei care studiază în țară. Avem bani la Bruxelles pe care îi putem cheltui până în 2023 pentru proiecte care privesc inserarea tinerilor pe piața muncii (indiferent în ce țară au studiat), dar din acești bani România a cheltuit abia 2% în șapte ani”, a declarat Corina Crețu, luni, referindu-se la intenția Guvernului de a oferi sprijin financiar studenților care-și urmează studiile în străinătate și care „i-a nemulțumit pe o parte din cei care studiază în țară”.

Potrivit Corinei Crețu, Comisia Juncker, din care a făcut parte, fiind comisar european pentru politică regională, a accelerat implementarea programului Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, prin suplimentarea prefinanțării acordate statelor membre cu aproape 1 miliard EUR.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății, despre noul rezidențiat: Suntem în etapa în care rezidențiatul va fi preluat de către universități / Stagiile făcute în străinătate vor fi recunoscute de ele, iar calificarea profesională – de Colegiul Medicilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că noul rezidenţiat înseamnă că va fi preluat de universităţile de Medicină, iar recunoaşterea calificării profesionale din țară și din străinătate va fi simplificată prin…
Vezi articolul

Platforme care facilitează învățarea, dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov / Urmează să fie actualizate și în limba ucraineană, pentru a-i ajuta pe elevii din această țară / Inițiatorii ideilor au fost admiși la universități din Marea Britanie și SUA

Două platforme care facilitează învățarea au fost dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov, anunță Agenția de presă Rador, citată de G4Media.ro. Una este funcțională încă din…
Vezi articolul

Statutul Elevului 2024. Reevaluarea lucrărilor scrise poate fi solicitată de către elevi sau părinți, în termen de 5 zile lucrătoare, dacă argumentele profesorului nu sunt considerate satisfăcătoare

În situația în care argumentele unui profesor nu sunt considerate satisfăcătoare, elevii sau părinții pot solicita în scris, în termen de 5 zile lucrătoare, conducerii unității de învățământ reevaluarea lucrării…
Vezi articolul