Copiii visează mai degrabă să devină vloggeri și profesori, decât astronauți – studiu realizat în SUA și Marea Britanie. În China, cariera de astronaut rămâne în top

802 vizualizări
Foto: Pexeles.com
Copiii visează mai degrabă să devină Vloggeri, decât astronauți, în SUA și în Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de producătorul de jucării Lego și citat de Profit.ro. 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani, din Statele Unite, Marea Britanie și China, precum și 326 de părinți cu copii cu vârste de 5-12 ani au fost intervievați în cadrul studiului.

Răspunsurile au variat, însă, în funcție de țara de proveniență a copiilor, notează Profit.ro., care preia studiul de la CNBC. Peste jumătate dintre cei chestionați din China au spus că vor să fie astronauți.

În China, topul celor mai dorite cariere de către copii:
  • Astronaut
  • Profesor
  • Muzician
  • Atlet profesionist
  • Vlogger / YouTuber 
Carierele cele mai dorite de copiii din SUA și Marea Britanie:
  • Vlogger/YouTuber
  • Profesor
  • Atlet profesionist
  • Muzician
  • Astronaut

Profit.ro notează că atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Marea Britanie pe primul loc în topul aspirațiilor copiilor chestionați se plasează activitatea de Vlogger sau YouTuber.

Photo by Porapak Apichodilok from Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Răzvan Pantelimon, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța: Foarte mulți, mai ales cei tineri, fug de muncă, fiind văzută ca ceva obositor, ceva impus. Munca ar trebui să fie până la urmă ceva pe care să-l faci din plăcere și să rămână în continuare principala activitate a unei fințe umane

Ar trebui gândite politici foarte bine stabilite și foarte bine definite pentru rezolvarea problemelor legate de muncă în rândul tinerilor, spune profesorul Răzvan Pantelimon, lector la Facultatea de Istorie şi…
Vezi articolul

Lucrările de licență de la Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, au fost eliminate. Decanul Șerban Diaconescu: Eliminarea a fost făcută la cererea studenților. Există și o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat

Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență. Decizia a fost luată la…
Vezi articolul

Sindicatele din Învățământ nu sunt de acord cu introducerea camerelor audio-video în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al părinților: Reprezintă un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români

Sindicatele profesorilor nu susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice şi al părinţilor, potrivit unui comunicat de presă. Este…
Vezi articolul