Copiii sub 16 ani nu vor mai putea face live-uri pe Instagram – restricție META

372 de vizualizări
Foto: Brian Ramirez/ Pexels.com
Copiii sub 16 ani nu vor putea folosi funcția Live a aplicației Instagram fără acordul părinților, au anunțat reprezentanții rețelei de socializare pe pagina oficială. Meta mai anunță că urmează să își extindă măsurile de siguranță și pentru utilizatorii sub 18 ani de pe platformele Facebook și Messenger.

Mai exact, utilizatorii sub 16 ani vor avea restricționată funcția Live pe Instagram și vor avea nevoie de acordul părinților pentru a modifica această setare. De asemenea, vor avea nevoie de acest acord dacă vor să dezactiveze funcția care estompează imaginile în care este detectată nuditate în mesajele directe.

Schimbările au fost anunțate împreună cu extinderea sistemului de conturi pentru adolescenți de pe Instagram către Facebook și Messenger. Acestea din urmă vor fi lansate inițial în SUA, Marea Britanie, Australia și Canada, mai este precizat în text.

Potrivit sursei menționate, 54 de milioane de adolescenți sub 18 ani folosesc conturi de Instagram la nivel global, iar peste 90% dintre utilizatorii cu vârste între 13 și 15 ani păstrează restricțiile implicite.

Conturile pentru adolescenți au fost introduse anul trecut și impun ca utilizatorii sub 18 ani să aibă implicit setări care le permit părinților să stabilească limite zilnice de utilizare, să blocheze accesul la aplicație în anumite intervale orare și să vadă conturile cu care copilul lor schimbă mesaje.

Citește și:
Copiii sub 18 ani vor putea folosi Instagram numai prin „conturi de adolescenți”. Acestea au setări mai restrictive și pot fi controlate de părinți


2 comments
  1. minori sant până la 18 ani.
    astia micii , cu dependente , ia in stare sa SI sugrume părinții , numai sa faca o postare care stranie linkuri. e patologic ce se intampla.
    citiți *Identitatea Virtuala * Mihnea Măruță

  2. Ar trebui sa fie interzise minorilor, si ar fi normal ca adultii sa isi poata deschide cont numai cu un act de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 12.000 de candidați la concursul de angajare în Învățământ 2024 se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți 10.600 pot fi doar profesori suplinitori – rezultatele inițiale. 5.900 nu au reușit să ia nota 5

Rezultatele de la Titularizare 2024 au fost publicate marți la ora 12:00 de Ministerul Educației, iar acestea arată că 11.928 de lucrări scrise au fost notate cu peste 7. Asta înseamnă aproape…
Vezi articolul

„Demiterea lui Adrian Cioroianu” – cer mai multe organizații după ce acesta a făcut publică informația că Emilia Șercan studiază teza de doctorat a lui Mircea Geoană: Directorul Bibliotecii Naționale „a încălcat legislația” și manifestă o „atitudine interlopă”

Mai multe organizații neguvernamentale au publicat, vineri, o solicitare adresată ministrei Culturii, Raluca Turcan, de demitere a lui Adrian Cioroianu din funcția de director al Bibliotecii Naționale a României. Cererea…
Vezi articolul
Lipsa de implicare a unor părinți în educația copiilor

Eliminarea declarațiilor pe propria răspundere pentru părinți, prin care se obligă să nu înregistreze orele online, cerută Ministerului Educației de Federația Asociațiilor de Părinți: Încalcă dreptul la educație al elevilor

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți solicită Ministerului Educației eliminarea declarațiilor pe propria răspundere pentru părinți, cele introduse recent, prin care aceștia se obligă să nu înregistreze orele online. „Încalcă…
Vezi articolul