Copiii sub 14 ani au voie să se joace și să se plimbe în aer liber, în Spania, începând de azi, timp de o oră pe zi

3.198 de vizualizări
FOTO: pexels.com
Spania, țara europeană cu cel mai mare număr de contaminări, aproape 224.000, și al doilea cel mai mare număr de decese, a început relaxarea treptată a restricțiilor, deși starea de urgență se prelungește de astăzi până în 9 mai. Copiii cu vârste până la 14 ani au voie de azi să se joace afară timp de o oră, iar din 2 mai, dacă evoluția pandemiei este favorabilă, sunt permise activitățile sportive individuale și plimbările în aer liber pentru adulți, scrie Agenţia Rador.

După 42 de zile de izolare completă, copiii au voie să se joace și să se plimbe, începând de astăzi, în aer liber, timp de o oră pe zi. Este prima măsură de relaxare a restricțiilor în Spania, unde pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a aproape 23.000 de persoane, iar numărul celor contaminați este cel mai mare din Europa. A doua măsură de relaxare va fi aplicată de sâmbăta viitoare, 2 mai, când adulților li se va permite să facă plimbări sau activităţi sportive individuale în aer liber.

Citeşte articolul integral pe Rador.ro

În Spania sunt 6,3 milioane de copii cu vârste sun 14 ani, vizaţi de această măsură. Ieşirea din casă se poate face zilnic între orele 9 şi 21.

Au voie cu bicicleta, role şi skateboard-uri, dar nu au voie în parcuri şi la locuri de joacă, scrie BBC. În prezent, adulţii pot ieşi din case, singuri, pentru a merge la muncă – dacă în domeniul lor de activitate nu este posibilă telemunca – pentru a cumpăra alimente şi medicamente sau pentru a plimba câinele. Copiii sunt închişi în case din data de 14 martie, relata sâmbătă Digi24.ro.

În ultima perioadă, medici spanioli şi societatea civilă au lansat numeroase apeluri pentru ca autorităţile să-i lase pe copii afară din case, subliniind în special riscurile pentru sănătatea fizică şi psihică a rămânerii în izolare pentru perioade mari de timp.

Însă, chiar dacă vor putea ieşi din case începând de luni, copiii din Spania vor continua să fie supuşi unor reguli mult mai stricte decât în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, spre exemplu, unde minorii pot ieşi timp de o oră pe zi, alături de părinţi, pentru a se plimba în jurul casei.

FOTO: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
De ce spun elevii că nu vor la școală, fizic

În pandemie, tu vrei să ai învățământ tradițional de aceeași calitate? Păi nu se poate! Logica trebuia să fie „oricât de puțin, cu calitate bună, e mai bine decât nimic” – Daniel David, rectorul UBB

„Este inacceptabil că în toamna anului 2021 n-am căutat și n-am înțeles că va trebui să găsim o altă paradigmă educațională. În pandemie, tu vrei să ai învățământ tradițional la…
Vezi articolul

Specializarea „Psihologie” de la Academia SRI se desființează și e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”, ai cărei absolvenți vor fi „angajați ca agenți operativi” ai serviciului secret / Alte 34 de specializări de la facultăți intră în lichidare, iar 20 sunt noi – proiect de HG

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, componentă a Serviciului Român de Informații, cunoscută drept Academia SRI, a solicitat Ministerului Educației intrarea în lichidare a programului său de „Psihologie-informații” singura specializare…
Vezi articolul

Desființarea pripită a inspectoratelor școlare ar genera “un adevărat dezastru, o lovitură finală dată unui sistem aflat în suferință. Acest lucru trebuie făcut, dar trebuie pregătit în timp” – Sorin Cîmpeanu: Nu voi susține o desființare haotică a inspectoratelor, dar voi susține o descentralizare

Ministrul propus al Educației a anunțat în cadrul audierilor din Parlament că nu susține “o desființare haotică a inspectoratelor, dar voi susține o descentralizare, voi susține un plan”. “În cele…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman a copiat în lucrarea sa de master, scrie Libertatea / Roman: Pentru disertație “ți se dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie, joi, Libertatea. Publicația scrie…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Definitivat 2024. Subiectele și baremele de corectare pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate. Eseu despre poezia „Biografie” de Lucian Blaga, cerință pentru profesorii de Limba română

Subiectele și baremele de la Definitivat 2024 pentru profesorii din gimnazii și licee (clasele V-XII/XIII) au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului durat 4 ore, între…
Vezi articolul