Copiii cu vârsta sub doi ani ar trebui să fie ținuți departe de orice fel de ecran, recomandă Agenția de Sănătate Publică din Suedia. Înainte de somn, copiii să lase telefoanele și tabletele în alte camere

146 de vizualizări
Foto: Unsplash.com
Copiii cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să fie expuşi la ecrane, au îndemnat autorităţile suedeze luni, zi în care au publicat noi recomandări asupra timpului petrecut de copii în faţa ecranelor, transmite AFP, scrie Agerpres.

Copiii cu vârsta sub doi ani ar trebui să fie ţinuţi departe de orice fel de ecran, a indicat Agenţia pentru Sănătate Publică într-un comunicat.

Pentru copiii cu vârsta între doi şi cinci ani, timpul petrecut în faţa ecranelor ar trebui limitat la o oră pe zi, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între şase şi 12 ani acest interval nu ar trebui să depăşească două ore.

Adolescenţii de 13-18 ani nu ar trebui să petreacă mai mult de două până la trei ore pe zi în faţa ecranelor, potrivit aceleiaşi agenţii.

“Pentru prea mult timp, smartphone-urilor şi altor ecrane li s-a permis să pătrundă în fiecare aspect al vieţii copiilor noştri”, a declarat presei Jakob Forssmed, ministrul Sănătăţii Publice.

Oficialul a subliniat că adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 16 ani petrec, în medie, şase ore şi jumătate pe zi în faţa ecranelor, în afara orelor de şcoală, mai notează Agerpres.

Acest interval lasă “puţin timp pentru activităţile de grup, pentru activitate fizică şi pentru un somn adecvat”, a adăugat ministrul, care a deplâns o “criză a somnului” în Suedia, observând că peste jumătate dintre elevii de liceu de 15-16 ani nu dorm suficient.

Agenţia de Sănătate Publică recomandă, de asemenea, excluderea accesului la ecrane înainte de culcare şi păstrarea tabletelor şi smartphone-urilor în afara dormitoarelor copiilor, pe timpul nopţii.

Instituţia citează studii conform cărora timpul excesiv petrecut în faţa ecranelor poate să afecteze somnul, poate conduce la simptome depresive şi poate afecta respectul faţă de sine şi faţă de propriul corp.

Guvernul suedez a declarat recent că ia în considerare interzicerea smartphone-urilor în şcolile primare.


1 comment
  1. Ar trebui multe dar … S-au gandit cei cu ,,stirea” in ce situatie pun ,,apartinatoarele” care ar trebui sa fie nevoite sa aleaga intre smart si ingrijitul pruncului timp de 2 ani? Sigur ca nu, doar se stie ca aia mici sunt crescuti de ,,filipineze”, ar zice Mirel. Bine ca-i doar o ,,recomandare”, pe principiul iti dau ,,raul necesar”, te fac dependent de el, apoi iti ,,recomand” sa stai departe de el. Care-i faza? nu pricepe nimeni si stau aproape toti, cu mic, cu mare, cu catel, cu purcel in jurul ,,minunii” aducatoare de ,,adictii” fara numar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetători de la o universitate din Germania repatriază peste 1.000 de rămășițe umane din colecție, aduse ilegal de europeni din perioada coloniilor. S-au încheiat acorduri cu țările păgubite

O echipă internaţională de cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania, analizează trecutul colonial a peste 1.000 de rămăşiţe umane din colecţia sa, relatează marţi agenţia DPA. Scopul este returnarea…
Vezi articolul

Patronatele din turism cer ca anul școlar viitor 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie, mai târziu cu o săptămână decât a propus ministerul Educației / România este în topul țărilor europene cu cele mai puține zile de școală

Asociaţiile patronale de pe Litoral şi Delta Dunării, alături de Organizaţia de Management a Destinaţiei (OMD) Mangalia, solicită Ministerului Educaţiei începerea anului şcolar 2023 – 2024 pe data de 18…
Vezi articolul